design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline evik77
758 příspěvků moje polička 06. července 2022 20:04
Reakce na letolet:

evik77 asi to nebyl tvůj původní dotaz, ale klasické piskované sklo je standardní stálou nabídkou všech výrobců dveří - z jedné strany hladké, z druhé pískování náročnější na údržbu. Vyplatí se připlatit a vzít úpravu antifinger, nebo rovnou bezpečnostní lepené matné sklo, které je z obou stran hladké. A nejlépe osahat přímo u prodejce.

​Dali mi domů vzorek, snažím se na tom udělat otisk, ale nic nevidím. Nějakou úpravu to tedy asi má - pro jistotu se zeptám na prodejně, díky za tip. Teď mi jde spíš o to, jestli ta šachovnice nebude až moc na oči. Našla jsem pár ilustračních fotek. 

Offline viktorka_od splavu
49174 příspěvků moje polička 06. července 2022 20:06

evik77 to bych asi nechtela, hladky o hodne lepsi

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 06. července 2022 20:21

evik77 tak v tomto případě bude vzor asi tvořen leptáním, ne pískovánim. Leptané sklo je na údržbu snazší. 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 06. července 2022 20:25

evik77 pokud se ti líbí šachovnice, nekombinovala bych už s dekorem dřeva, ale s jednolitou barvou, třeba klasickými lakovanými dveřmi. 

Offline Karja
44425 příspěvků moje polička 06. července 2022 20:59

evik77 Jsem stejného názoru jako letolet . Drevodekor a ta sakovnice je už příliš. Nevím, záleží jaky mas interiér, ale řekla bych, že do těch ,,standardních,, nebo beznejch nebo jak to rict, se to moc nehodí. Umím si to představit někde s velkými místnostmi, vysokými stropy, prostě někde kde je to takové vzdušné, jinak to zavání preplacanim.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 06. července 2022 21:07

Myslím, že jsem to tak trochu cítila, že to nebude to pravé. Díky za názory.  

Offline Tabea
8015 příspěvků moje polička 06. července 2022 21:08

evik77 hm, já bych nechtěla, aby bylo vidět, co je za dveřma, když jsou zavřený. A to tady je, i když za nima není světlo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. července 2022 12:46

Viděno na Moravě na vratech do dvora. 

Offline stes
9098 příspěvků moje polička 10. července 2022 17:51

Kan vkusné 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2022 14:10

Na začátku roku jsem tu řešila skříně do obýváku. V mezičase jsem si nechala od truhláře namalovat x různých variant a skončila jsem u nápadu co mi tu doporučovala tuším Garfie a Mohučanka ? tj. vysoká stěna. A už měsíc na to koukám a jsem ve fázi, kdy nejsem zcela přesvědčená, že je to ono, ale zároveň nedokáži vymyslet nic lepšího. Když se dívám doma na to prázdné místo a představím si to tam, tak se mi to líbí, ale v tom návrhu co vypadá tak nějak divně. Není to z něj poznat, ale jsou to cca 50cm čtverce z pevných polic a mezi nima bude méně hluboká variabilní, kdy počítám že někde ji nechaám, někde ji dám pryč a bude tam třeba kytka nebo něco. Ty police nad gaučem tam nebudou, to už mi přijde moc. A vlastně nevím, co očekávám, když to sem dávám, ale asi bych potřebovala slyšet že je to dobrý a mám si to nechat vyrobit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 14:42

Sairon já bych to udělala i za gauč a víc nepravidelné. Klidně i víc hloubek.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 11. července 2022 14:47

Sairon já to nebyla, ale blbý mi to určitě nepřijde. S policemi za gaučem souhlasím s Evaeva 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. července 2022 14:50

Sairon Asi úplně blbej dotaz, ale proč není gauc a televize opačně?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2022 14:58

Evaeva kdybych to udělala i za gauč, tak mám strach že už by to bylo moc velký a masivní.  Ono to asi na obrázku nevypadá, ale ta stěna má přes 4metry. Víc nepravidelnosti by se mi líbilo,  ale moc Už nevím jak. Počítám že některé ty mezipolice tam nebudou, tak to bude zas vypadat lépe. 

MP Meri ty dveře jsou v půlce místnosti,  na druhé straně je kuchyň a jídelní stůl a já chci aby tam bylo z gauče vidět.  Proto je TV tak.blbe v prostoru 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 14:59

Sairon zkus ty různé hloubky 

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 11. července 2022 15:03

Mne sa to zda na sebe velmi natlacene (mozno to je len na vizualizacii), gauc by mohol mat z kazdej strany trochu volneho priestoru, a o skrinu menej. Nad gauc by sa urcite nieco hodilo (moze byt aj polica). Pokus o upravu v skicari.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. července 2022 15:12

Sairon Jakoze chceš aby bylo z gauce vidět na kuchyň a na stůl? Promiň, ptám se jako idiot, ale vůbec mě nenapadá k čemu je to dobrý

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2022 15:27

Evaeva napad je to skvělý, ale to už by neprošlo přes muže,  už teď mu to přijde moc nepravidelný. 

lemon29 já to nemám ráda, když ten nábytek nedoléhá k sobě.  Nad gauč plánuji nějaké větší hodiny.

MP Meri jj a na veškerý ten bordel, co tam je ale stejně bude ten výhled zacloneny částečně tou TV. 

Když někde sedím, tak potřebuji mít přehled co se kolem mě děje, nesnáším třeba v restauraci sedět zády do místnosti. A pak si představuji takové situace jako válím se na gauči a mám pod dohledem děti, co u stolu píšou úkoly,  na gauči sedí návštěva, já dochystávám občerstvení a můžu u toho konverzovat atd.... 

Offline Tak Betty
6079 příspěvků moje polička 11. července 2022 15:33

Sairon vic se mi líbí úprava od lemon29 , a souhlasím s MP Meri gauč &televize.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. července 2022 15:44

Sairon Hm, chápu a je to z kategorie "na co si se neptala" , ale já to mám úplně opačně, u TV/knihy (=gauč) chci koukat do "pořádku", tj. ideálně ne do místnosti. Já to říkám proto, ze jsem se pohovce v prostoru dlouho bránila, zpětně viděno až trochu hystericky. Když jsme se stěhovali do aktuálního bytu, malém mi praskla zilka, protože moje naučená mantra "gauč bude támhle u stěny a támhle televize" ... kvůli dispozicim vůbec nesla použít. A nakonec jsem s tím gaucem v prostoru strašně spoko, tak nějak to oddělí tu odpočinkovou zónu a vytvoří takový klidný kout. Návštěvy budou stejně sedět u jidelniho stolu, to se s tebou klidně vsadim

Jo a na ty poličky názor nemam, mohla jsem i mlčet, no