design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2022 15:53

MP Meri no já rozumím o čem mluvíš. My jsme měli do nedávna ten gauč u stěny vedle dveří tak, že jsem čučela francouzským oknem do zahrady a byla to paráda, nejradši bych to tak nechala, ale neshodli jsme se na tom, jak vyřešit při tomto uspořádání televizi. Jak jsme začali ten obývák plánovat, tak jsme jej přesunuli na finální místo a když jsem si do něj poprvé sedla tak to byl strašný šok, že koukám na ten veškerý bordel a že je to otřesné a že to takto určitě nebude.

Jenže naše (muž to má stejně) potřeba kontroly nad prostorem zvítězila. A ona ta deska, na které bude TV připevněná, není úplně malá, takže si od toho slibuji, že zacloní to nejhorší, ale zároveň mi zůstane určitý přehled.

Offline continuity
42645 příspěvků moje polička 11. července 2022 16:13

Sairon dnes byl zrovna já idnes článek, kde to mají podobně.

https://www.idnes.cz/bydleni/panelak/rekonstrukce-panelakoveho-3-1-na-4-1-architektka-veronika-zimkova.A220706_115858_panelakovy-byt_rez?galerie

Tady je to vidět dobře, mě se to takto líbí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 18:03

continuity jo, to je pěkné.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2022 18:12

continuity To je super.

Offline continuity
42645 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:20

Sairon já si myslím, že podstata tkví v tom, mít to na celé zdi, teda určitě až do stropu a neváhala bych to natáhnout až za ten gauč. Tím se potlačí hloubka, těch skříní. Vlastně je to hlavně omezené prostorem. 

Offline viktorka_od splavu
49174 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:23

continuity jo, přesně Sairon mi se hodně nelíbí, jak je ta pohovka "obklíčená" tím nábytkem, na té fotce z idnesu je to fakt pěkný

Offline Karja
44425 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:52

continuity viktorka_od splavu Mně to naopak na té fotce z idnesu hrozně vadí, jak to nacpaný na tím, připadá mi to tak provizorní nebo nedomyšlený. Radši bych to měla buď jednu dvě lajny nahoře nad gaucem nebo vůbec. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 21:55

Karja já viděla takové řešení, kdy dole byly plné skříňky (jako s dveřmi) a za gaučem se do nich lezlo shora - jako do peřiňáku. Nic moc tam samozřejmě neuložíš.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:05
Reakce na continuity:

Sairon dnes byl zrovna já idnes článek, kde to mají podobně.

https://www.idnes.cz/bydleni/panelak/rekonstrukce-panelakoveho-3-1-na-4-1-architektka-veronika-zimkova.A220706_115858_panelakovy-byt_rez?galerie

Tady je to vidět dobře, mě se to takto líbí.

​podobnou knihovnu přes celou stěnu jsme taky meli, jen ta knihovna byla zavěšena na zdi a začínala nad gaucem. Knihovnu tvořily trámky a police byly skleněné. Šla bych do toho znovu, kdyby to bylo potreba.

Offline Garfie
28418 příspěvků moje polička 12. července 2022 06:45

Sairon Já myslím, že problém u té tvojí vizualizace jsou příliš vysoké ty spodní skřínky, dělá to pocit takové nábytkové stěny z dob našich rodičů. Když už jsou ty čtverce, tak bych je přiznala, i kdybys je nechala teda zavřené. 

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 12. července 2022 06:46
Reakce na Karja:

continuity viktorka_od splavu Mně to naopak na té fotce z idnesu hrozně vadí, jak to nacpaný na tím, připadá mi to tak provizorní nebo nedomyšlený. Radši bych to měla buď jednu dvě lajny nahoře nad gaucem nebo vůbec. 

​Mně se to taky nelíbí, vypadá to provizorně, jak píšeš.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 12. července 2022 07:30

Pinot Noir Karja souhlas. Ještě spíš než provizorně to vypadá, že to prostě nevyšlo. Původní záměr byl zřejmě knihovna přes celou stěnu a sedačka volně v prostoru s průchodem za ní. Možná někdo při zaměřování udělal chybu v desetinne čárce... Takhle to postrádá smysl, o praktičnosti nemluvě.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 12. července 2022 10:49

Z toho usporadani na idnesu by me slehlo, nepristupny police za gaucem

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. července 2022 14:19

continuity jj tomu rozumím, ale u muže by to neprošlo, mít police za gaučem, tak jak tu píšou ostatní.

Garfie to je dobrá připomínka, díky. Náš skutečný gauč je vyšší, než ten v návrhu, takže ta dvířka opticky nebudou tak vysoké ale to rozdělení by jim mohlo pomoci.

Offline Kokoska
34634 příspěvků moje polička 12. července 2022 17:14

Sairon nebude rusit pri koukani na TV, kdyz bude nekdo neco delat v kuchyni? Nebo chodit tema dverma? Ten pohyb v zornem poli? Nejak si to neumim predstavit, myslim, ze by mi to vadilo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. července 2022 17:46

Kokoska no, když budu já sedět u TV, tak nevím co by kdo dělal v kuchyni, takže mě to rušit nebude

A já nevím, třeba až budou děti velké, tak to přehodnotím, ale zatím mi přijde, že když bude sedačka zády do prostoru, tak se naopak budu pořád otáčet, který z nich to přišel, co chce, co šramotí v kuchyni, s vyvrácenou hlavou navigovat, co si kde mají vzít na jídlo.....

Offline Kokoska
34634 příspěvků moje polička 12. července 2022 17:50

Sairon sama musis vedet

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. července 2022 18:01

Sairon dala bych police pres celou stenu a za gauc skrinky s oteviranim nahoru (jako perinak). 

Nebo to, jako to nakreslila lemon.

Ten tvuj nakres neni uplne ono.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 12. července 2022 18:34

Sairon co je prosím napravo od gauče,okno? mě tam vadí televizní stolek nebo Jak to nazvat,vejdu do místnosti a vidím velikou  dřevěnou desku, ze zadu vy mohly být poličky, Ale zase poličky? nebo sedačku na tu prázdnou stěnu a TV naproti,a nebo tv na prázdnou stěnu a sedačku naproti, a nebo TV místo sedačky a sedačku zády ke kuchyni což nechceš , ale kdyby sis pořídila hezký křeslo.....

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. července 2022 18:48

Candance no jo, otevřu zase doma téma police přes celou stěnu a za gačem , ale asi to neklapne, muži to přijde divný. U nás je to plánování fakt těžké, já mám ráda ty moderní interiéry, ale to co někde vidím a líbí se mi, nedokážu nějak rozumně aplikovat na naše bydlení. No a muž zůstal vkusem v devadesátkách, takže mi vůbec nepomůže, naopak má nápady úplně otřesný

Vlm na té stěně, co není ve vizualizaci vidět je velké francouzské okno, takže tam nelze dát ani gauč, ani TV. Tj. rozložení nábytku připadá v úvahu tak, jak je ve vizualizaci, nebo prohodit gauč a TV a z těchto variant mi vychází lépe TV v prostoru. Hezké křeslo by bylo fajn, ale zatím na něj není prostor, počítám že tam budou mít děcka roztahané hračky.