Potrefenáhusa já doufám, že až se na Palmovce zabydlí ta vesmírná agentura, že se to tam zlepší.
design a architektura
Té Palmovky se musím zastat, je opravdu celkově lepší, pohybuju se tam posledních 15 let a za tu dobu se to pohlo opravdu hodně. Místo sexshopů a heren hezké kavárny, vinárny a zajímavé restaurace, individuí ubylo, i ten park pod plynojemem je přeci jen teď hezčí... Ten posun fakt vidím, no...
mazanajana já na palmovce pracovala a nepřišlo mi to jako žádná vyloučena lokalita. Já bych teda v Praze do (širšího) centra nešla bydlet, i kdybych na to náhodou měla, takže můj názor není úplně smeroplatny.
Pokud uvažujete o bytu jako o investici na pronájem, tak si to hod do Excelu a normálně spočítej výnosnost, včetně nákladů na rekonstrukci. Zvlášť uvelkych bytu to obecne není žádná hitparáda, zas pokud to je horší lokalita, vychází to většinou o něco líp. Těžko radit takto obecně.
A počítej u toho všeho i s variantou poklesu hodnoty, která může nastat.
A variantě bydlení si k tomu pripocti i dopravní náklady, údržbu auta a tak. Co ty a práce, seženeš ji tam?
.... u hlavní silnice, špatná čtvrť, hned v sousedství dům plný neprizpusobivejch .....
Můj názor je, že byt si můžete vymazlit jak chcete, ale s okolim nehneš. Samozřejmě se to může zlepšit, ale spíš bych s tím nepočítala. Já jsem tu chybu udělala a pak jsem žila spoustu let se zaťatýma zubama, to nechceš. Nenech se do ničeho dotlačit a pečlivě zvaž výhody a nevýhody.
Poslyš, vy jste ale měli kdesi stavební pozemek, nějaká orientace na sever se probírala, nebo si to s někým pletu?
barbucha aby na tom nebyl videt kazdej drobek a nemusela to furt lestit. nastesti tam byla na dne chcipla muska a ta cerna mucha v tom bilym drezu svitila do daleka. tak rikam-kdyz tam zustane zrnicko logru bude to taky takhle rvat. a bylo:-)
Jos Tak do centra okresního města je to 15 min pěšky, to je na pohodu. Zeleň, sport atd., to neřeším, tam se stejnak dopravujes autem, jestli jedes 5 minut nebo 10 je šul nul. Respektive za 10 minut autem prejedes okresní město z jednoho konce na druhej ![]()
Ja se nechci unahlit, ale ta inflace mě fakt děsí. A tohle je tak levný, ze mám pocit, ze i po případným propadu cen by to už skoro levnější být nemohlo.
MP Meri já bych řekla, že se musíš rozhodnout, jestli to bude investiční byt a nebo tam nejspíš chcete žít. Pokaždé hledáš něco jiného. U bytu na hlavní silnici bych se ptala, jestli pustím šestileté dítě samotné do školy nebo koupit rohlíky. Když tam budu mít nájemníky, bude mi to jedno a naopak výhodou bude nižší cena i to, že je před rekonstrukcí. Taky zvaž, že velké byty se hůř pronajímají.
Ginevra Stavební pozemek právě bohuzel ne. Je tam předpoklad do budoucna, požádáno je.
Evaeva Jenže všechny tyhle věci ... samozřejmě, ze pokud bych si mohla diktovat ideální bydlení, tak mám různý parametry a tohle by neprošlo. Ale proste ... bydlení, které bude vyhovovat ve všech směrech, na to jednoduše nemáme. Někde musíme dělat kompromisy. Jako teď bydlím na Žižkově, nájem skoro 25, až nam příští rok zvedne o inflaci, tak už jsme úplně jinde a dítě bych do školy nebo pro rohlíky taky ještě dost let nepustila. Tak k čemu to je.
Uz teda jsem v tom dost zacyklena teda a moc nevidím tu správnou cestu ven. Na Prahu jsem si už po pěti letech konstatniho nadavani celkem zvykla, ale přijde mi to tu bezvýchodný úplně.
MP Meri jasně, chápu. Ostatně žižkov by pro mě taky nebyl. Ale teda 25 za nájem malého byty je hustý, máma pronajímá ve Vršovicích 3+1 sotva za 20. Ale přijde mi důležité, odpovědět si na to, jestli tam hodlám v nejbližší době žít nebo ho chci pronajmout.
Mohučanka To by nebylo na denní dojíždění určitě, musel by přespávat třeba 4 dny v týdnu v Pze.
mazanajana já kousek od palmovky od r.99 bydlím, jako jo, zlepsilo se to dost (aspoň přes den), ale stejně
MP Meri no, tak jsem to taky myslela, vztah na dálku.
Jako držím ti palce, ta situace je teď hrozná. To už by to z toho Děčína bylo blíž...
Mohučanka Je to těžký rozhodování, jiný města pro nás nepřipadaj moc v úvahu, nedávalo by to smysl ... bohužel ani na tom severu už ty nemovitosti nejsou nijak levný, pokud právě to není nějaká takováhle perla u silnice. Za 3kk na sídlišti 3-4 mega jak nic, ve starý zástavbě 4 a vejš. Ale zůstávat v Praze s úřednickým platem při dnešních cenách nájmu ... no nic, to jsem si trochu fňukla tady. Nějak bude.
MP Meri hele a takova blba otazka - musi mit manzel ten podnik v praze? Kdyz proste nemam na bydleni v praze, tak neni lepsi cele sve zivobyti prestehovat jinam?
MP Meri ten Děčín má velkou výhodu primyho spoje, já to mám sice 30 km, ale s přestupem a na hodinu
Ale jinak mi taky přijde lepší pokusit se přestěhovat cely zázemí
MP Meri Promiň jestli je to moc vlezlý, ale ten byt mi přijde fakt blbej, naprostá většina oken do rušný silnice, navíc nízký patro, žádnej přechod pro chodce, chodník co vede k centru jenom po druhý straně plus to zvláštní křížení silnic. V aktuálním stavu zoufale oddělenej pokoj bez oken, nudlová koupelna, do předsíně nedáš skoro žádný úložný prostory, okolo nevypadá žádný hřiště ani místo kde by se relativně bezpečně popelilo nebo jelo na kole děcko. Ale je to teda obrovský, cena příznivá, výhled z balkonu na potok bezva (pokud ta sousední hala produkuje něco tichýho a vlak nejezdí moc často), blízkost mhd a stanoviště tříděnýho odpadu taky :)
Nicméně tenhle pocit zmaru, že si nemůžu dovolit pořídit normální důstojný bydlení ve městě ve kterym bych chtěla žít mám samozřejmě taky, a aktuálně asi i každej mladej člověk co nedostal byt od rodičů nebo dlouhodobě nevydělává statisíce :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my