design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 26. července 2022 13:33

Dadoo Vypadá to krásně, praktické to asi úplně nebude (zalévání, hnojení, dosazování..)

stes Zas tak hrozné to asi nebude. Děravý stůl venku není nic proti ničemu (taky máme). Ale něčím zaoblit hrany by to určitě chtělo.

Alergiky asi doma nemá, to by zřejmě vzal v potaz. A hmyz? Na stole běžně bývají kytky řezané. 
Chce to něco, z čeho moc nepadá bordel (pyl, odkvetlé kvítky a pod)

Offline stes
9098 příspěvků moje polička 26. července 2022 13:41
Reakce na Sweet Potato:

Dadoo Vypadá to krásně, praktické to asi úplně nebude (zalévání, hnojení, dosazování..)

stes Zas tak hrozné to asi nebude. Děravý stůl venku není nic proti ničemu (taky máme). Ale něčím zaoblit hrany by to určitě chtělo.

Alergiky asi doma nemá, to by zřejmě vzal v potaz. A hmyz? Na stole běžně bývají kytky řezané. 
Chce to něco, z čeho moc nepadá bordel (pyl, odkvetlé kvítky a pod)

​Pro mě ano..nemám ráda kov a děravý stůl jakýkoliv už vůbec ne, Je mi to nepříjemný např. když položíš ruku nebo loket.

Já o ale nechci rozebírat, nápad je to pěknej, vypadá to zajímavě, micce to zjevně nevadí, ale sedět bych u toho ani jinýho kovovýho stolu nechtěla. 

Offline Garfie
28417 příspěvků moje polička 26. července 2022 14:21

Karja Haha, vlastně my poslali do Japonska nśš krásný stůl a pak dva covidové roky seděli u venkovního s prušlema, mělo zo něco do sebe!  Akorát u toho nešly psát úkoly do školy, tak to zvaž ;-)

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 26. července 2022 14:45

Garfie Ne, to já bych o tom vůbec neuvažovala. Jednak to není praktické takhle s dětma a druhak všechno živé mi stejně chcípne;-)

Offline continuity
42644 příspěvků moje polička 26. července 2022 17:15

Nevím, co podlahari blbnou. Máme na balkoně dost let ty nejlevnější dřevěné dlaždice z IKEA a nic to nedělá, kromě toho, že se na těch exponovaných místech trochu ochodila barva. 

Přímo na to neprší, ale svítí tam odpolední slunce a když zaléváme kytky, moc se s tím nemazu, pretecenej samozavlažovací truhlík neřeším. Nic se s tím nestalo, třísky už vůbec ne. 

Offline continuity
42644 příspěvků moje polička 26. července 2022 18:36

Ops!

Offline barbucha blogger
35597 příspěvků moje polička 26. července 2022 20:09

Jen si tu zaskuhrám... dneska jsem byla finalizovat tu debilní kuchyň - vzhledem k paneláku prostě netřeba čekat zázraky... ale to jednání je práce pro vraha. 

Chcete tohle nebo tohle? Kurnik šopa chci tuhle skříň a tyhle úchytky... jak k tomu dojdete je mi úplně fuk! Aby to vypadalo přesně jako na vystaveným vzoru... no, ale co ty postranice? stejný? - ne tvl, chci aby to bylo jak v cirkuse úplně jiný!

Strašný vyjednávání, a to jsem vyfásla nadmíru příjemnýho mladíka... jestli tohle přežiju, tak už všecko.

Offline viktorka_od splavu
49173 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:36

barbucha tak zjevne je zvyklej na panicky ktery si vymejsli blbosti a ty nic?!

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:54

barbucha Já jsem tak ráda za ty moje truhláře, že mi třeba řeknou že je to hnusný nebo rovnou něco navrhnou a přes to nejede vlak...jako já si něco vymejslet a někdo mi to nekriticky plnit....no to by byl humus:-D. Jako ale zas to není žádnej vrchol moderny, to už by fakt musel někdo udělat asi v nějakém profistudiu, když vidím nějaké ty realizace to bych v životě nevymyslela.

Sambo obklada koupelny a měl pravdu ve všem! Asi mu to i přiznám, nerada ale... 

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 26. července 2022 21:56

Máte někdo ty černé baterie? Teď mě od nich každý odrazuje, že se ta barva oloupava nebo snadno poškrábe. Facebookovy bydlenkovsky skupiny nejsou moc smeroplatny, tam dost kecaj, aby si to vlastní nepomluvili:-D

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 26. července 2022 23:03

Zu mame nezastresenou terasu z modrinu uz 15 let a vyznamneji se zacala rozpadat loni. Ale my jsme lajdaci a za tu dobu jsme ji natreli tak dvakrat. Stineni zajistuje reva, vistarie a podrazec a je z toho desnej bordel co zapadava do mezer mezi prkny a odtud se asi zacala sirit ta hniloba. 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 27. července 2022 06:58
Reakce na continuity:

Nevím, co podlahari blbnou. Máme na balkoně dost let ty nejlevnější dřevěné dlaždice z IKEA a nic to nedělá, kromě toho, že se na těch exponovaných místech trochu ochodila barva. 

​problém není ve dřevě, ale v tom, že terasu, obklad... mají montovat. Pak jde první stížnost ta nimi, i když mnohdy neopodstatnene. Proto se to snaží rozmluvit hned v začátku.

Offline Garfie
28417 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:01

Karja Já mám černou baterii ve starým bytě, v kuchyni, je z Ikea, už tam teda nebydlím, ale bydlela jsem tam zhruba 7 let a bez problémů. Jediný, co je blbý, je tvrdá voda, takže třeba nějaká usazenina zezpoda je víc vidět, ale to snadno ošetříš. Černou baterii mám i v kuchyni na "chalupě", ale tam jsem málo a je relativně nová, tak zatím mlčím (taky Ikea). 

Offline Zu
2765 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:10

continuity ty dalždice mám na balkoně taky a i ty jsem natírala olejem

šlo mu hlavně o cenu exotiky (a že dřevo ať si dám dovnitř, že to jako jo, ale ven, že by  se na to vykašlal), že sice ty prkna třeba vydrží, ale rošty časem odejdou. Ale nahlodaly jste mě tu a doma jsme pak probírali, že jestli to za 10 let odejde, tak to budeme řešit za těch 10 let, já jsem hroznej řešič problémů, který ještě nevznikly

Offline Zu
2765 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:16

letolet to je fakt, ale za 10 let je možná poptám na opravu a ne na reklamaci přeci :) Ale tenhle konkrétní člověk se mi nesnažil nic prodávat, jen chtěl dobře poradit, proto jsem se chtěla poradit tady ještě. Jeho hlavní rada totiž byla, abych se ptala lidí, co terasy mají a jak se jim s nima žije a osobně takových lidí moc neznám :)

Rozhodla jsem se nakonec vybrat to, co se nám finančně nebude zdát příliš (ta terasa je pidi, ale budeme stejným dřevem obkládat i její vyvýšení) a hlavně co se nám bude líbit. 

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:19

Garfie Teda, že to vydrží zrovna z Ikea....no asi to risknu, já jsem proti různým škrábancům odolná, já to prostě nevidím:-D kdyžtak to vyměníme a sambo řekne ,,já to říkal,,:-D. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. července 2022 08:38

Karja Vidis, tak kdyz koupis cernou Grohe, tak tu budes za 15 let treba fnukat, ze chces uz novou moderni a ona se nechce ani oloupat . Tak to budu mit ja,chci cerny granitovy drez, ale baterii mame relativne novou nerezovou Grohe z puvodni kuchyne a da se pouzit ze...bohuzel

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:44

Karja Už jsem ti to psala jednou, máme černý od Slezáka a odírají se, v kuchyni máme černou z IKEA a zatím ok.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:55

Zu já ti rozumím a souhlasím, jen prostě trošku znám ty reakce druhé strany, jsou stále stejné. 

Je dobré nesetrit na podkladnim roštu. A dobré zkušenosti jsou i s thermowoodem. 

Offline Garfie
28417 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:57

Jos No vidíš a zrovna s Grohe já mám špatnou zkušenost, mám ji v koupelně (novou před deseti lety) a už jsme ji měnili!