design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:31

Samé dobré nápady. Už se těším, až to s ním proberu, co má vymyšlené. On si spoustu věcí v baráku vymyslel a navrhl sam. Vlastně všechno. Celý barák.

stes při téhle hustotě sítě ti vůbec nepřijde, že je stůl děravý.

Zahrada je krásná, on má zelené prsty, a vzadu je i užitková. Pěstují spoustu zeleniny, venku i ve skleníku.

Dekuji

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:33

Myrtila Tak to jsem zvedava. My taky chteli to dřevo, ale vzhledem k tomu jak je to drahé a musí se to udržovat zřejmě asi dost...tak si vybereme něco jiného.

Teď docela frčí takové velkoformátové dlažby s priznanyma sparama, jakože tam nic není, prostě díra mezi dlazkama. Když jsem to poprvé viděla tak jsem říkala ,,a kdy to budete zadělávat,,:-D:-D No tak to úplně vidím, jak do toho holkám spadne ten nejoblíbenější korálek a rozebírame terasu. 

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:34

Dadoo Zas moje děti a i sambo teda nechávají hroznej binec na stole, tak tady by to připadalo těma dirama, vylité pití, to samý, prostě rázem by se uklízela jen podlaha:-D:-D. Budu o tom snad uvažovat i do kuchyně:-D

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. července 2022 08:35

Zu Mame nezastresenou terasu jeji povrch a zabradli z modrinu. Asi tri roky zatim, modrin jen trochu zesedne. Mivame tam nekolik mesicu v roce metr snehu. 

Offline Garfie
28417 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:11

Dadoo Zajímavý a moc se mi líbí ten prostor celkově, jak je terasa usazená lehce pod úrovní a ta cihlová zeď vedle  to je můj sen. 

Já jsem pochopila, že ty lilie jsou tam jen tak na zkoušku, taky by se mi asi líbilo něco plazivého a zeleného, případně pod tím nachystaná váza. Tak aby to nevadilo při konverzaci, však to znáte, člověk to naaranžuje, tu svíce, tu kytice a pak to furt jen někam popostrkuje, aby viděl naproti.

Zu Já bych se toho nebála, zvlášť jestli ti nevadí, že je to přírodní materiál a ten prostě nějak pracuje, nebude to věčně stejné. Teď teda máme terasu zastřešenou, ale měli jsme leta bez střechy, nějaká obyčejná prkna, jakože dočasné řešení a vydržela asi 10 let, jen jsme je na jaře natřeli. Schody jsme měli z nějakého tropického dřeva, už nevím co to bylo, ty to přežily do dnes. No a tady v Japonsku máme taky dřevěnou podlahu, úplně nezastřešenou, nevím co to je, ale nějak exoticky to nevypadá, vystavené je to horku, dešti, vlhkosti, žerou to mravenci, podmínky fakt strašné a vypadá to úplně v pohodě. 

Offline Zu
2765 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:23

Garfie Jos Myrtila 

mě se třeba líbí modřín, ten už zešedlý ještě víc než nový. Já s tím, že to pracuje problém nemám, ale poslední podlahoterasář mi řekl, že je to prostě blbost a ať tam dáme dřevoplast, kterej se mi fakt nelíbil a že ze dřeva budou mikrotřísky a nevyplatí se to.

Jinak jsme měli vybrané bangkirai, cena strašná, ale ta terasa není nijak obří, takže ještě uvidíme podle nabídek, docela jste mě tu uklidnily, díky za zkušenosti :) 

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:25

Dadoo působivé to je rozhodně. Já jsem hodně prakticky zaměřená a vidím tam trochu nevýhody. Rozpálený  stůl v létě příjemný není a to ani pro ty kytky. Budou mít krátkou životnost, listy a stonky se budou opírat o ten rošt a nejspíš nebudou moc prospívat. A další zápory už vyjmenovaly předřečnice. Navíc u nás je stul vždycky o chlup menší, než zrovna potrebuju, tak musím mít možnost něco odklidit.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:33

rozarka předpokládám, že stůl bude zastíněný, takže na něj slunce porazit nebude.

Ja fakt zatím nevím, jak to má vymyšlené. Jen poslal fotky, že stůl konečně dorazil.

Jo a stůl úplně stejný jako podlaha galerie, vloženého patra do obytného prostoru. Mají to otevřené až do střechy. Na galerii knihovnu a z galerie padají převislé kytky.

Online Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:42

Zu tak o mikrotřískách z exotického dřeva jsem nikdy neslyšela. My máme deset let terasu ze dřeva massaranduba, to bude obdoba toho bangkirai, vypadá pořád stejně. Máme ji zastřešenou, ale bez stěn, takže z boku na ni prší, sněží, pere slunce (je to jižní strana). Není rozdíl ve vzhledu těch namáhaných okrajů a místech u domu. Natíráme ji zhruba jednou za tři roky. Je krásná.

Předpokládám, že její životnost je delší než životnost té dřevostavby.

Offline Stará existence
286 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:59

Zu Nezastřešenou terasu z massarandubu mají naši známí asi 10 let, cíleně ji nenatírají, získala krásnou šedou patinu, je opravdu moc hezká.

My máme ze stejného materiálu terasu, ale krytou, taky v pohodě, žádné třísky se nikdy nevyskytly.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 26. července 2022 11:05
Reakce na Zu:

poslední podlahoterasář mi řekl, že je to prostě blbost a ať tam dáme dřevoplast, kterej se mi fakt nelíbil a že ze dřeva budou mikrotřísky a nevyplatí se to

​tohle říkají o dřevu všichni podlaháři, bojí se následných reklamací. Přesvědčit je o tom, že víš, že drevo pracuje, přirozeně stárne a mění barvu, je nadlidské :) 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. července 2022 11:09

letolet Nejen podlaháři, nám v kuchyňským studiu nechtěli udělat ani kuchyň.

Offline Garfie
28417 příspěvků moje polička 26. července 2022 11:14

Zu Oni ti podlaháři jdou prostě cestou nejmenšího odporu, za dřevoplast ti ručí, takhle hrozí, že si budeš stěžovat. Nenech se odradit, bydlet tam budeš ty. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. července 2022 11:18

Zu trisky se nejake objevily a jedno prkno se trochu zdvihlo, ale je to proste drevo (kor kdyz je vecne pod snehem). jinak my budeme terasu vyhledove predelavat, ale zrovna ve drevu problem neni a prkna se polozi znova ta stejna 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. července 2022 11:22

Dadoo podelila by si sa o tie vychytavky v bratovom baraku? ze by sme tu nacerpali vsetci inspiraciu

Offline notna
9361 příspěvků moje polička 26. července 2022 11:28

Jos Podlahu z modřínu máme v plánu na verandu, kam taky občas prší nebo sněží zkraje. Tak ráda čtu, že jste s ní spokojení. My máme starý venkovský dům, sem by se ani exotika nehodila.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 26. července 2022 12:21

Dadoo Kovovej stůl se mi líbí, i když si úplně nedovedu představit na něm dělat nějaké aktivity (myšleno psaní a kreslení, samozřekmě :-)), ale není ta deska taková ta technická mřížovina, která se používá na lávky. mosty a schody ?

Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 26. července 2022 12:55

Jos Vypadá to fakt pěkně no! Asi to ještě dám do úvahy, ale my máme všechno teple laděné, nám by se hodil nejakely teplejší odstín dřeva. 

Offline Myrtila
5260 příspěvků moje polička 26. července 2022 13:26

@Karja To merbau se prave moc neudrzuje, ze zacatku, aspon pry prvni rok, se ani neda nicim natrit, protoze je samo od sebe nasakle trislovinami a oleji, ze ani nater neprijme, a ten z toho stece. Dlazbu jsme zavrhli, protoze se v lete hodne rozpaluje - mame ji kolem terasy, je svetle seda, a kdyz sviti slunicko, neda se na ni bosky stat, zatimco na tom dreve jo. 

Offline Myrtila
5260 příspěvků moje polička 26. července 2022 13:30

Zu Zatim zadne trisky nepozorujeme. Nad tim modrinem jsme taky premysleli, ale nakonec jsme vzali merbau, protoze modrin pres rok hodne pracuje, a my chteli i kvuli malemu psovi co nejmensi spary, a pak jsme to zarizovali nejak tesne po invazi na Ukrajinu, a nevim, jak je to ted, ale tehdy se sibirsky modrin nedovazel, protoze je skoro vsechen z Ruska. A taky primo v te dobe nebyl moc velky cenovy rozdil mezi tezko shanenym modrinem a exotikou.