design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 18:40

Zu přes záclony bude vidět v noci, když se bude v koupelně svítit. Je tam lepší dát něco neprůhledného. My měli dříve žaluzie, přes den byli otevřené, takže nebylo vidět dovnitř. Večer jsme to zatáhli 

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 18:53

MaeGandal mě to přijde ideální, navíc tam bude materiál jako ve sprcháči, takže otřít prach by odtud neměl být problém. Navíc se tam nic dít nebude, je to zatáčka do sprchového koutu.
Mrakoplas on by tam šel dřevěný, ale na zdi vlevo od dveří bude dlouhá dřevěná deska, takže to hude takový výrazný prvek, tak bych už to dřevo nedávala i k oknům. Asi fakt už řeším kraviny :))

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:00

Zu Tohle taky řeším, ty záclony v koupelně. Dám tam asi žaluzie vnitřní a nebo nějakou roletu? Fakt nevím no. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:02

Zu No tak ten parapet tam pak můžeš dát i po šlstěrce ne? Kdyby se to neosvědčilo. Jinak dřevěná deska a dřevěnej parapet, by se mi to k sobě i líbilo. Nedávala bych teda bílej plast, to ne. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:03

DruI jasný. No já bych to lano nedávala ani tak, mám z toho pocit, že od zábradlí čekáš oporu a nedostaneš ji, že je to takové ošemetné

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:05

Zu dala bych tam tu omyvatelnou stěrku. Ale ta hrana může být slabé místo. Záclony v koupelně má tchýně. Ty předokenní žaluzie jsou nastavitelné jako vnitřní nebo je to taková ta roleta?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:06

Zu dřevěný parapet k dřevěné desce pod umyvadlo bude taky dobrý.

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:51

Evaeva a je ta záclona normálně neprůhledná? Ve dne? Já už s žádnou hodně dlouho nebydlím, tak vůbec nevím, co se tak dává... 

jojo, budou to venkovní žaluzie, štelovatelné, ale nevím, jak se nám bude chtít s tím pořád šíbovat.

No, já už to vidím, že já se asi budu sprchovat ve vaně v horní koupelně, jen abych nemusela zatahovat žaluzie a dole budu sprchovat psa

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:53

Zu já si myslím, že tam má nějakou hustší, co je přes den roztažená Ale popravdě moc nevím, já případné pohledy z okolních domů neřeším. Je tam akorát jeden dům a poměrně daleko. Taky jde o to, jak moc to má být zatažené. Přes záclonu jsou vidět obrysy.

Bych řekla, že si žaluzie nastavíš tak, aby ti tam šlo světlo, ale zároveň nebylo vidět.

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 19:55

Karja jo, plast tam nepůjde, k těm hliníkovým oknům by to byla škoda. Zatím se kloním nechat to bez ničeho a uvidíme, jestli to při obydlení bude potřeba opravovat, tak necháme udělat parapety. Všude jinde už budou, kuchyňskou desku budu mít dotáhnutou až k oknu a tak, ale tady jsem si nebyla jistá.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:00

Zu a ma ta vnejsi zaluzie elektricke ovladani? Jestli ano, tak bych se zaclonou netrapila. To sjede rychle a zmacknout tlacitko je otazka chvilky. Jinak bych misto zaclony zvazila nejake nepruhledne rolety, to by mi prislo do koupelny vhodnejsi.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:02

Zu Jo, já si zvýšila okno v kuchyni aby nebyl problém s linkou a teď mi nejde protáhnout ten parapet. Ale truhláři byli rádi, že je to méně prace, ale líbilo by se mi to. Nicméně do té kuchyňské linky do okna taky budu muset něco dát....co tam budeš dávat? Tam je k nám vidět fakt dost, já budu muset mít něco jako na den i úplně zatáhnout na noc. 

Jojo, dej tu sterku, kdyz si to nesedne, dala bych parapet stejný dekor dřeva jako tu dřevěnou desku. Pak nám tu bílou sterku taky ukaž!

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:14

Karja no jo  já tam myslím v první řadě na to, jak si tam dám bylinky, ale nedošlo mi, že tam bude muset bejt taky záclona. Ach já chudák

A ony jsou nějaký neviditelný pásky ala garnýže, že? Kdo máte, když už jsme to nakously? 

A k zácloně, mně se líbí asi jen úplně bezvzorovatý: 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:17

Zu Já, ty mi jdes úplně do noty. Já ty kolejnice taky musím objednat, dvojkolejnice teda i na závěsy:-D. To si budeme dávat no, ségra to má z Ikey, ale vždycky si to zapomenu prohlídnout, ono je to fakt takové nevýrazné. 

Jo a záclonu taky jedine jednoduchou. Tu koupím v Ikee, asi nějakou tu levnější. Jak máme ta francouzská okna, děti s tím budou dělat psí kusy teď. 

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:19

Karja ukážu, nahoře bude flekatá stěrka, to zrovna naháním firmu, co to má dělat. A zjistila jsem, že jsem vybrala špatnou dlažbu (ona se tváří jako 20x20 a je to 60x60 s falešnýma spárama a ta koupelna je na to maličká, k tomu je tam vzor. Myslím, že mě ten člověk, co nám ji bude pokládat, utluče koštětem, až mu přednesu své požadavky na pokládku vzoru)...

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:23

Zu Jo aha, no tak to by mě taky překvapilo, falešný spáry....Tak to bude asi muset třeba vic řezat než jste předpokládali? Jinak by mu to nemělo nějak vadit snad ne? Jako nám obkládal sambo s tchánem, což byl spíš opačnej extrém, neustále mě prudili, že ten obklad a dlažba musí mít stejné rozměry jako fakt na milimetry, jako šířku, aby navazovaly spáry a podobne, ať si to v obchodě přemerim atd atd.....Hele nemám to s nima jednoduchý, ale už pochopili, že se mě nemají moc na nic ptát:-D.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:29

ZuNam teď chybí milion drobnosti a nějak se přes to nemůžeme dostat:-D Všechno je navíc v jiném obchodě či jiná firma. Kliky, svíceni, sklo za linku, ty garnýže,záclony,závěsy, skla a umyvadla do koupelny, nábytek nemluve....asi si to fakt budu muset sepsat a postupně odskrtavat a taky prostě koupit to první a neřešit to...Navíc sambo prudí s financemi, prý ať se pořádně rozmyslím, čemu dávám prioritu, jako to jsme si neřekli tohlecto! 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:38

Zu my parapety nemame nikde v byte a rosi se nam v zime okna a ta stejkajici voda vyzira omitku a nechava ohavny cernozeleny fleky... nemela jsem moznost to ovlivnit a stve me to denne, ze zam neni neco co by slo jen otrit. V koupelne by davaly smysl ty kachlicky, ale pokud je nechces, asi bych po nejakym reseni patrala....

Offline brrr
12365 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:40

Zu a co na okno dát nějakou polomatnou folii nebo takovointu, jak jde vidět ven, ale ne dovnitř? To nevím teda, jestli je to sklo nebo folie. Ale nepotřebovala bys záclony, ani závěsy.

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 20:41

Zu U tech venkovnich zaluzii se kdyztak podivej, jestli ty vami vybrane jdou natocit tak, abys tam mela dost svetla a nebylo na tebe videt. Treba nase zaluzie jdou otocit jenom dolu nebo vodorovne (a cokoli mezi tim), takze kdybych chtela, aby na me urcite nebylo videt, musela bych je zatahnout uplne, sklopit je dolu.