design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:02

MP Meri brat to v byte má,  len v izbe. 

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:08

eless ty seš hrozně hustá! Ty proměny ti moc jdou, máš to krásné. 

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:09

MP Meri my sme ich v byte mali, panelak a nasa prva prerabka este v 1990 bola hlavne k podlahe, tak sme dali drevene parkety. Vtedy este moc vyber nebol, koberec alebo lino. Bola to prplacka, ale vyzeralo to super. A myslim ze ich tam naju aj ti co to od nas kupili, velmi z nich boli nadseni. Takze za mna ano.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:09

MP Meri my jsme měli v paneláku parkety ve všech pokojích.Původní.Předchozí majitelé na nich měli koberce,takže byly v super stavu.Nechali jsme je obrousit a nalakovat.Byly nádherný.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:16

Zeptám se spis jinak, nejde mi o parkety jako materiál, spis třeba vinylová podlaha se vzorem "stromeckovych" parket. Je to blbost dávat do paneláku? Mne se to hrozne líbí a vinyl mi přijde praktický. Ale nějak mi to "esteticky" neladi do toho paneláku, nebo jak to říct. Nebo se na tohle mám vykaslat? 

Já nechci dopadnout jako takový ty hrůzobyty z srealit, kde si v tom bytě lidi hrajou na buhvico a v paneláku si udelaj bydlení vizuálně jak v roubence. Na druhou stranu se mi proste líbí spis takovej lehce industriální/retro styl ...

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:19

MP Meri ja teda neviem ako by si mohla vyberom podlahy v doslova klasickom style esteticky "znehodnotit" byt.

Pokial si fakt z toho nejdeš urobiť chatu s parozim, tak krasna podlaha moze iba pozdvihnúť. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:36

MP Meri bydlela jsem v nekolika panelakovych bytech komplet v puvodnim stavu a byly tam parkety

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:42

MP Meri Mě by to teda esteticky neuráželo, jen myslete na to, dát pod tu krytinu nějakou kročejovou izolaci, ať to pak nemusíte dohánět kobercem (což teda koneckonců, když se ti vzor zprotiví, překrýt kobercem to půjde vždycky ;o)

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 02. února 2023 18:51

DruI boze, si mi pripomenula, ze jeden sused si prerabal byt a pozval nas s muzom na navstevu, lebo mu muz pomohol odniesť koberec. 

No tak mali tym kobercom, taky tmavo zeleny, tusim kovral sa to volalo, olepene komplet podlahu, steny aj strop. Normalna zelena kobka to bola. A jeho nam vysvetlila ze jecto výborný izolant od hluku aj chladu. 

No doteraz ma strasie pri spomienke 

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 02. února 2023 19:02

MP Meri pokud se těžko srovnavas s tím, že bys měla na zemi imitaci dřeva, ale současně tihnes k vinylu, vybirala bych z nabídky přírodního linolea.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2023 19:09

MP Meri mě ten stromeček do paneláku taky nijak nevadí. Vinyl máme a je to opravdu praktický materiál.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2023 19:09

Janulik03 super izolant 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 02. února 2023 19:12

MP Meri podle meho to muze byt jako sjednoceni povrchu, pokud bude nejak otevirat prostor, menit dispozice

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2023 19:14

MP Meri no panelák je tak trochu industriální retro

Já bych byla v klidu, dokud neplánuješ oblouky nebo polystyrénové trámy/štuky

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 02. února 2023 19:15

Janulik03 Jako ale teď si představuju, jak luxujou stěny a strop :o)

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 02. února 2023 19:17

DruI veru , byvali presne nad nami, byvalo to divoké. Izolant, neizolant

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2023 20:14

DruI Prave kvůli hlučnosti bych radši volila ten vinyl. V jednom bytě s parketami jsme bydleli a dost vrzaly, muž je na ne od tý doby dost zasednutej a prosazuje prave vinyl. Tak tohle by mi možná prošli jako kompromis.

Evaeva Oblouky, polystyrenove stropy a takový ty "ďupkatý" (jak se to jmenuje?) stěny prave budeme rušit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2023 20:18

MP Meri umím si to představit Ty oblouky byly jeden čas hrozně populární, tak někdy kolem 95 - 2000. Když jsme vybírali byt, tak jsme taky na jeden takový narazili. Tam bylo oblouků snad deset, včetně jednoho zabudovaného zrcadla, koupelna byla taky plná podobných opičáren. Říkám si jasně, tenkrát se to tak dělalo. A ono ne, to byla pár let nová rekonstrukce, třeba z roku 2012, majitelé na ní byli velmi hrdí Polystyrenové trámy imitující trámový strop z nějaké chalupy jsem taky v paneláku viděla, jinde teda.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 02. února 2023 20:19

MP Meri A dívala seš už někde v podlaharstvich? Já myslím, že se ti ty vynilove parkety nazivo nebudou líbit, ale vinylová podlaha v dekoru dřeva hezká je a tu bych si do paneláku dala. Ty vinylove parkety mi přišly tsechny takové moc jakoze lacine, ale třeba se dá narazit úplně běžne na něco hezkého. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 02. února 2023 20:20

Evaeva Hele, ale teď jsou někde zase oblouky, ale jinak jakoby jak to popsat...jiným směrem? Jakože nejsou rohy ale oblouky, nábytek má oblouk atd atd. Mně osobně to hrozně ruší!