Karja to zni dobre, jsem zvedava tak pak si prosim report!
design a architektura
To se řekne, vybrat podlahu. Ale když máme v každý místnosti nábytek v jiný barvě, v obyvakokuchyni dokonce bude drevenejch nábytku dokonce ve víc odstínech ... Původně jsem chtěla do celyho bytu jednu podlahu, ze to opticky prostor sjednotí, vezmeme to jedním vrzem a bude to nejjednodušší ... no už si to nemyslím.
MP MeriJakože by jsi dala do každého pokoje něco jiného? Jako já nevím, to se mi moc nelíbí ten nápad, ale určitě mě dokážeš přesvědčit o opaku:-). Navíc nábytek a nějakej drobnej není žádná trvalá věc... My máme dubovou podlahu, okna dekor dřeva, a trochu kuchynské linky a kvůli tomu jsme si dali bílé dveře, protože nás neustále někdo přesvědčoval, že je to příliš nejednotných odstínů. No ted ty dubové dveře mají nové sousedi a jako uplně v pohodě jsme se mohli mít, určitě by se to netlouklo.... Takhle je to tam tak bílý, až mě to děsí, budu taky chodit snad s tím fialovým hadrem z DM v ruce! Prostě o tom tlučení dekorů dřev nějak nejsem přesvědčená, pokud se to nehodí i na kachlíky a dlažbu, či obložení stěny třeba.
Karja Tak ve spoustě bytu je to normální, ze je v každým pokoji něco jinyho ... já to tak nechci, ale už ten vyber skoro vzdavam. Půjčili jsme si domu vzorky a pokaždé se to s něčím tlouklo. Asi pojedeme druhy kolo po prodejnách, ale už se mi fakt nechce.
Měli jsme predvybrany tyhle dvě. Ale ta světlá má na živo takový trochu naoranžovělý tón, jako ty nejobycejnejsi bukové skříně, což se mi děsně nelíbí. Vypadat jako na obrázku, tak ji beru hned. A ta tmavší je krásná, ale asi proste do toho malého bytu moc tmavá. 
MP Meri Ještě bych někam vyrazila, myslím, že byste mohli objevit klasickou čistou světlou bez těch oranžových podtonu.
MP Meri ta vpravo se mi nijak tmavá nezdá, na obrázku vypadá jako takový neutrální odstín, který se může dobře kombinovat s čímkoliv. Líbí se mi.
MP Meri ještě bych vybírala, na té podlaze si dejte záležet. U menšího bytu bych tu podlahovou plochu už víc netříštila.
Karja Problem je ten, ze jsme se (já) dost upnuli na ten stromeček a v tom není takovej vyber. A zjistili jsme, ze v Pze je sice milion prodejen, ale všichni toci víceméně par výrobců. Navíc sambo tam žádné oranžové podtony nevidi, takže jsem trochu za potížistu
Ale ještě zabojuju, precijen na ty podlahu pak člověk naráží doslova na každým kroku.
katrin Je to fakt taková pěkná chladnější hnědá, my po ní šáhli oba na první dobrou. Ale my máme nábytek celkove tmavší drevo + černá (nedávno pořízený a tmavší schválně, protože v našem bytě je teď úplně světle kremova dlažba
) a to si myslím, ze by dohromady ze 74m2 bytu udělalo kobku.
MP Meri No chápu, tak třeba se přepnete od toho stromečku až najdete nějakou odstínově pěknou barvu. Některé ty vinyly mají fakt pěknou strukturu, ta léta, suky, ono vás ještě něco přesvědčí.
MP Meri Taky bych podlahu v bytě netristila a udělala jednotnou. Spíš bych opustila vzor stromeček. Vzor prken ti může místnost opticky rozšířit nebo prodloužit. Podle toho, jak ho položíte. To se v malých prostorách hodí.
MP Meri Já bych určitě podlahu udělala všude stejnou a klidně tu tmavší. Nemůžete to lokálně zesvětlit světlým kobercem?
notna Já myslím, ze i tím stromečkem se to dá prave opticky dost prodloužit. Touzim po něm fakt hodně ![]()
DruI S malejma detma
? Ne, sranda. To je dobrej point. Zkusím nad tím zauvazovat. Ono se to blbě vybírá, když v tom bytě ještě nejsme a byli jsme tam vsehovsudy dvakrát.
Vlastne největší obavy mám z ložnice, má 13m a my máme tmave zelenou 2x2m postel. Ale možná je to fuk, když bude ložnice tmavá.
Naše postel (barva emerald green)

Kuchyň zůstane stará zatím, ale chtěla bych ji zkusit natrit na světle zelenou, cca takto.

MP Meri Hele, já strávila roky v černé ložnici a bylo to dobrý! Až když se mi zhoršil zrak, začala jsem uvažovat o světlejší variantě! ![]()
MP Meri myslím, že hodně pocit prostoru záleží na počtu/velikosti/orientaci oken. já mám hnědočernou podlahu všude, dost tmavších až černých prvků v interiéru, okna jen po jedné straně, ale je jich dost a jsou větší, orientace na jih a nemám pocit, že by to tu bylo nějak tmavý. pravda, zdi mám čistě bílý...
MP Meri pokial budes mat steny svetle tak tmava postel vobec nevadi ![]()
MP Meri my máme v obýváku světlý koberec a celkem dobrý
počítám teda s tím, že ho potom vyhodíme, schválně jsme koupili levný.
Mně se líbí ta tmavší podlaha, přijde mi spíš taková střední. V paneláku máš velká okna, tak bych se efektu kobky nebála.
MP Meri ono je to taky těžký vybrat podle vzorků, ten dojem na velké ploše pak bude jiný. Ale ta světla je takovej teplej odstín, to bych se právě bála tech kombinaci, kdežto ta tmavší mi připadá neutrální.
MP Meri Jé tu světle zelenou kuchyni jsem tak hrozně chtěla, ale nenašla jsem vhodnou barvu v tom konkrétním materiálu, muselo by se to prostě dělat z něčeho jiného a bylo to celé takové zbytečně komplikovaný a blbější jen kvůli barvě. Tak to ti ji budu závidět, i je fajn že je to takhle na tu starou, až to vyjde z mody, dáš si novou kompletní...
MP Meri mitford sister To je dobra poznamka s temi okny a celkovym dojmem z bytu. Taky jsme meli tmavou, ale opravdu hodne tmave hnedou podlahu i dvere a tmave sedou celou koupelnu v predchozim byte (zarizovali predchozi majitele), ale byla tam velika okna (jen na jedne strane a na sever), bile steny a nabytek teda kombinace dub a slonova kost, a celkove to vubec nepusobilo tmave.
Myrtila M si teď dali tmavě šedou do koupelny. Ježíš, to je tak blbý, nejhorší je, že mi to sambo říkal a říkal mi to i v průběhu, že by to ještě vyměnil....No snažím se to před ním nepřiznat. Okno je tak právě takové akorát koupelnové.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.