design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. února 2023 20:56

Evaeva Jj, na ty jsme nemeli:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2023 20:56

Karja to je výhoda toho mého domu, já tam můžu mít co chci

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. února 2023 21:08

Evaeva Jo no ono to asi nakonec zas tak drahé nebudeš takže by ti to prakticky teoreticky i vyšlo:-D.

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 12. února 2023 21:13

Karja já mám stejný problém a to tam budu mít ty předokenní žaluzie a obyvatele ne všechny znám, ale nechci aby moc dokonale znali oni mě (ale ty rolety nebo žaluzie, předpokládám, nebudu chtít mít stále zatažené). Okno v kuchyni do ulice a občas pobíhám v bytě nedooblečená, tak si myslím, že ta obyčejná bílá záclona kolemjdoucím i mě službu udělá

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. února 2023 21:16

Zu Jo, ale myslím, že přes ty rozevřené žaluzie není zase tolik vidět. Ale mně ta zaclona esteticky nijak nevadi, neberu to jako z nouze ctnost, to spíš to zatemňování na večer jsem viděla trochu jako k uvážení, co tam dát. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 12. února 2023 21:18
Reakce na Isca:

T​ak teď jsi mi, v kombinaci s těma záclonama, připomněla ten vtip. ať si koupí závěsy Roubíček

​Jo přesně "Sára, ty si vyměníš s mladou pokoj a závěsy si koupí Roubíček"

Karja 

To by mohlo fungovat i s nahým sambem

Hele ani natáček bych se nebála, voni ani ti sousedi nechoděj doma ve velký večerní bych řekla.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 12. února 2023 21:23

Karja 

Jo a pak můžu posloužit ještě (aby nebylo vidět dovnitř zejména večer) i severským vynálezem, to jest lampičkou v okně.

Přes to světlo na parapetu není dovnitř vidět a je to i hezký, ty rozsvícený okna. Do kuchyně jsem již pořídila... i když pochybuju, že by někdo přecházel na druhou stranu ulice, aby mi do druhýho patra civěl. Ale zvenčí je to pěkný, no.

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 12. února 2023 21:31

Karja Mozna trochu zalezi na vysce okna vzhledem k chodniku pred domem, ale treba u nas je roztazenymi predokennimi zaluziemi videt uplne dokonale uplne vsechno, jako by tam nebyly  proto mame v kuchyni tu zaclonu. Ale jenom v tom jedinem okne, do jidelny a obyvaku za rohem videt neni, tam zaclony ani nejsou. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 12. února 2023 22:01

Když jsme bydleli v činžáku v patře, tak jsem záclony taky neřešila. Teď bydlíme v přízemním bytě s velkými okny tak 4 metry od ulice a když jsme se nastěhovali, tak se na ulici zastavovaly babky a upřeně nám zíraly do oken. Ještě dlaň nad obočí si jedna dala, aby jí to líp ostřilov ten moment jsem šla ty záclony objednat. Esteticky mně to nijak neuráží, máme v kuchyni úplně jednoduchý voál až na zem a myslím že cajk.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. února 2023 22:09

barbucha Tak tech lampiček jsem si všimla a hrozně mě to zaujalo:-D. Tak vida vida. Ne, budeme šetřit elektrikou;-). 

monis Jojo, no přesně. Jako to se musí zažít asi. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 12. února 2023 22:25

Karja 

Tak stejně musíš svítit, ne? Ty lampičky jsou super, se mi to líbilo odjakživa... a pokud máš jídelní stůl kousek od toho okna (jako já ) , ani velký světlo nad ním zapínat nemusíš, pokud teda nejíš rybu Stačí to světlo v okně a jedna dvě svíčky na stole - čímž ještě výrazně ušetříš, muhehe.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. února 2023 22:49

barbucha jo to je pravda, kdyz máme v okně vánoční světýlka, tak dovnitř není vidět vůbec. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. února 2023 22:53

Karja dnes se led žárovka se svítivosti jako stará 100W sežene za tři pětky a žere to 2,5W. to fakt neprosvíš žádný majetek, aby si nemohla mít lampičku v okně. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. února 2023 23:23

barbucha Ne, ono je tam vidět normálně i ve dne, musela bych svítit ve dne, čarování s lampičkou nijak neocenim, mám ráda plné světlo, od rána až do noci a navíc bych to v životě při odchodu nepozhasínala. Již se odprostěte od mé záclony, ta je v pořádku, ani nebyla předmětem diskuze:-D.

continuity To je jedno, ta idea s lampičkou mi přijde na běžné denní užívání uplně nepoužitelná, ten argument šetření byl prostě plácnutí, že rozhodně ne.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. února 2023 09:33

Karja kdyz pominu tve hypoteticke zaclony, tak my mame v dome zaclonu presne v jednom jedinem okne, a to v obyvakokuchyni. 3 okna na vychod, ty jsou bez niceho, a jedno na jih, do pulky jsou v nem porad stazene otevrene zaluzie a v okne mame na parapetu 4 velke kytky:D Mame pre tim oknem sice plot, ale kdyz svitime tak jsme tu jak ve vykladni skrini, protoze cesta pred domem je i velka cyklostezka co vede k rece, takze cely rok procesi...

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 13. února 2023 11:08

Prosím vás, tady jsou i nějaké architekty, že? Potřebuji vymyslet garsonku v paneláku, rámcovou představu mám, ale chce to doladit technické detaily. normálně za práci zaplatím. Víc info v sz. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 13. února 2023 12:11

Malvin Karja jsem tým sklo :) 17 let a jako nové A je to úplně obyčejné čiré sklo, ani žádný Lacobel

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:39

Karja V tom zmiňovaným Holandsku mají docela často část skla zneprůhledněnou, zřejmě se to jmenuje "statická fólie":

Offline 0zero7
11905 příspěvků moje polička 13. února 2023 21:30

Karja jakou barvu zvazujes toho skla za linku? hodila jsem to do cz googlu a vylezly na me nejaky i s dekorem, to jsem se lekla (to si teda snad nikdo ani neda, byly to nejaky promo fotky). Vykoula na me pak jeste nejaka uuuplne svetlounce aqua v kombinaci s bilou a drevem a to bylo hezky. Byla to teda modernejsi kuchyn, myslim mas spis tradicnejsi skrinky?

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 13. února 2023 22:21

0zero7 Je to kombinace takové svetlounce šedé a dřevěla, teplý odstín všechno. Myslím že tam jde jen bílá nebo něco takového jako světle kávového. Kamarádka mé takové zelenkavé sklo, ale do bílé kuchyně. Vyberu prostě podle vzorníku s čím přijedou, ono se to i blbě vybírá podle internetových obrázku na inspiraci, protože ten mat, lesk a ty odstíny stejně na fotkách moc věrně nezachytí.