Evaeva Jj, na ty jsme nemeli:-D
design a architektura
Karja to je výhoda toho mého domu, já tam můžu mít co chci ![]()
Evaeva Jo no ono to asi nakonec zas tak drahé nebudeš takže by ti to prakticky teoreticky i vyšlo:-D.
Karja já mám stejný problém a to tam budu mít ty předokenní žaluzie a obyvatele ne všechny znám, ale nechci aby moc dokonale znali oni mě (ale ty rolety nebo žaluzie, předpokládám, nebudu chtít mít stále zatažené). Okno v kuchyni do ulice a občas pobíhám v bytě nedooblečená, tak si myslím, že ta obyčejná bílá záclona kolemjdoucím i mě službu udělá ![]()
Zu Jo, ale myslím, že přes ty rozevřené žaluzie není zase tolik vidět. Ale mně ta zaclona esteticky nijak nevadi, neberu to jako z nouze ctnost, to spíš to zatemňování na večer jsem viděla trochu jako k uvážení, co tam dát.
Tak teď jsi mi, v kombinaci s těma záclonama, připomněla ten vtip. ať si koupí závěsy Roubíček
Jo přesně
"Sára, ty si vyměníš s mladou pokoj a závěsy si koupí Roubíček" ![]()
To by mohlo fungovat i s nahým sambem ![]()
Hele ani natáček bych se nebála, voni ani ti sousedi nechoděj doma ve velký večerní bych řekla.
Jo a pak můžu posloužit ještě (aby nebylo vidět dovnitř zejména večer) i severským vynálezem, to jest lampičkou v okně.
Přes to světlo na parapetu není dovnitř vidět
a je to i hezký, ty rozsvícený okna. Do kuchyně jsem již pořídila... i když pochybuju, že by někdo přecházel na druhou stranu ulice, aby mi do druhýho patra civěl. Ale zvenčí je to pěkný, no.
Karja Mozna trochu zalezi na vysce okna vzhledem k chodniku pred domem, ale treba u nas je roztazenymi predokennimi zaluziemi videt uplne dokonale uplne vsechno, jako by tam nebyly
proto mame v kuchyni tu zaclonu. Ale jenom v tom jedinem okne, do jidelny a obyvaku za rohem videt neni, tam zaclony ani nejsou.
Když jsme bydleli v činžáku v patře, tak jsem záclony taky neřešila. Teď bydlíme v přízemním bytě s velkými okny tak 4 metry od ulice a když jsme se nastěhovali, tak se na ulici zastavovaly babky a upřeně nám zíraly do oken. Ještě dlaň nad obočí si jedna dala, aby jí to líp ostřilo
v ten moment jsem šla ty záclony objednat. Esteticky mně to nijak neuráží, máme v kuchyni úplně jednoduchý voál až na zem a myslím že cajk.
Tak stejně musíš svítit, ne? Ty lampičky jsou super, se mi to líbilo odjakživa... a pokud máš jídelní stůl kousek od toho okna (jako já
) , ani velký světlo nad ním zapínat nemusíš, pokud teda nejíš rybu
Stačí to světlo v okně a jedna dvě svíčky na stole - čímž ještě výrazně ušetříš, muhehe.
barbucha jo to je pravda, kdyz máme v okně vánoční světýlka, tak dovnitř není vidět vůbec.
Karja dnes se led žárovka se svítivosti jako stará 100W sežene za tři pětky a žere to 2,5W. to fakt neprosvíš žádný majetek, aby si nemohla mít lampičku v okně.
barbucha Ne, ono je tam vidět normálně i ve dne, musela bych svítit ve dne, čarování s lampičkou nijak neocenim, mám ráda plné světlo, od rána až do noci a navíc bych to v životě při odchodu nepozhasínala. Již se odprostěte od mé záclony, ta je v pořádku, ani nebyla předmětem diskuze:-D.
continuity To je jedno, ta idea s lampičkou mi přijde na běžné denní užívání uplně nepoužitelná, ten argument šetření byl prostě plácnutí, že rozhodně ne.
Karja kdyz pominu tve hypoteticke zaclony, tak my mame v dome zaclonu presne v jednom jedinem okne, a to v obyvakokuchyni. 3 okna na vychod, ty jsou bez niceho, a jedno na jih, do pulky jsou v nem porad stazene otevrene zaluzie a v okne mame na parapetu 4 velke kytky:D Mame pre tim oknem sice plot, ale kdyz svitime tak jsme tu jak ve vykladni skrini, protoze cesta pred domem je i velka cyklostezka co vede k rece, takze cely rok procesi...
Prosím vás, tady jsou i nějaké architekty, že? Potřebuji vymyslet garsonku v paneláku, rámcovou představu mám, ale chce to doladit technické detaily. normálně za práci zaplatím. Víc info v sz.
Karja V tom zmiňovaným Holandsku mají docela často část skla zneprůhledněnou, zřejmě se to jmenuje "statická fólie":

Karja jakou barvu zvazujes toho skla za linku? hodila jsem to do cz googlu a vylezly na me nejaky i s dekorem, to jsem se lekla (to si teda snad nikdo ani neda, byly to nejaky promo fotky). Vykoula na me pak jeste nejaka uuuplne svetlounce aqua v kombinaci s bilou a drevem a to bylo hezky. Byla to teda modernejsi kuchyn, myslim mas spis tradicnejsi skrinky?
0zero7 Je to kombinace takové svetlounce šedé a dřevěla, teplý odstín všechno. Myslím že tam jde jen bílá nebo něco takového jako světle kávového. Kamarádka mé takové zelenkavé sklo, ale do bílé kuchyně. Vyberu prostě podle vzorníku s čím přijedou, ono se to i blbě vybírá podle internetových obrázku na inspiraci, protože ten mat, lesk a ty odstíny stejně na fotkách moc věrně nezachytí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.