Vono nepomůže nic. Světlá sedačka, tmavá sedačka - ty chlupy budou na obou. I na dekách
Já si jen spíš tak povzdechla, že s čoklem jde veškerá estetika do háje...
design a architektura
Hodil by se mi nějaký tip na deku/přikrývu, na které by ty chlupy nedržely. To je můj sen zakryt se něčím bez chlupů večer na pohovce.
rozarka Máme psa a dvě kočky, minimum textiílií v domě, vysavač s nástavcem na chlupy a stejně ty chlupy všude jsou
A to pes na sedačku nesmí. Návštěvy k nám taky mají instukce nechodit v ničem, co moc chytá chlupy, nechodit v černé, na které jsou ty chlupy nejvíc vidět a hlavně se u nás nezouvat. A dvěma kamarádkám, které zvířata v domácnosti moc nemusí a mají rády čisto a naklizeno, jsem na rovinu řekla, že je nezvu, protože z toho mám akorát stres, že se na ně nalepí chlup.
jedině igelit![]()
Fakirka omyl, chlpy drží aj na igelite. Po vymaľovaní sme dávali zo sedačky dole igelit pokrytý chlpami ![]()
Dadoo krásné to máš! ![]()
Dadoo krasny a vidim pekny halabala stolek :)
Ano, Halabala pavouk.
popravdě nevím, co s ním. Byl v prisernem stavu. Teď je aspoň obrouseny. A nevím, co dál. Natřít celý? Nic jiného asi nepůjde. Obrousit na drevo a nalakovat by bylo asi nejlepsi, ale je uz ve spatnem stavu. Ale jakou barvu.. a kam s ním..
Ale nejdřív co s tou barvou?![]()
Dadoo Restaurátor nejlépe. Jestli je to polepené dýhou, jako ten náš Koželka -Kropáček, tak si s tím poradí.
Dadoo halabala stolik môžeš natrieť kriedovou farbou a potom zavoskovat. Odtien je vecou preferencie, dreva tam máš dosť, tak kľudne cierny,, hnedy, ja osobne by som dala taku tmavo zelenu a dala v tej farbe este nejaký vankúš na sedenie. Alebo ho este obrusit a len zavoskovat potom.
Prosím nemáte někdo zkušenost s topením v kachlových kamnech? Je lepší topit dřevem nebo briketama?
A zkušenost s multifunkční mikrovlnkou by se taky hodila - hledám alternativu k pečení v kamnech, hlavně na léto a rychlé jídlo pro děti atd, ale prostor je omezený a klasická trouba nepřipadá v úvahu.
MPLee Topíme dřevem, brikety mě popravdě ani nenapadly. Ale my máme k těm kamnům i les ![]()
brrr My les nemáme a nikdy jsme nevlastnili ani krb
Takže letošní zima bude asi dost záživná. Kamarádka mi radí brikety, předchozí majitelé topili dřevem. A já musim něčím naplnit dřevník.
MPLee neznám teda nikoho kdo by kamnech topil systematicky briketami. Občas vezeme pár balíku briket do jedné hájenky, ale ta cena je oproti dřevu strašlivá.
Muž ještě říká, že problém může být vyšší teplota, kterou ty brikety způsobí a kamna na ni nebudou stavěná. Ale to je fakt jen z hlavy.
MPLee Tak hlavně nezapomeň na "Až se zima zeptá, co jsi dělal v létě".
U nás jde pronajmout si třeba na měsíc kus lesa od Lesů ČR, kde si můžeš nabrat sušky. Je to práce, ale ten nájem stojí pakatel. U nás v práci to využívá docela dost lidí. Bohužel to je letos makačka a topíš až příští rok.
MPLee multifunkční mikrovlnku nám léta, asi 25 Whirlpool, s prvními třemi modely jsem byla extrémně spokojená, běžné jsem v tom pekla, zapekala, super. Tento poslední nějak nevím, má dost pitome ovládání, musím zmáčknout tlačítko o 3 razy víc, abych potvrdila, že tam mám nádobí vhodné do mw a podobne kraviny. A navíc je v ní nějaká zima nebo co. Než se zahřeje všechno dlouho trvá, pomalu to pak peče, kuře nemá kůrku.
Ještě je možnost remoska.
MPLee Mám zkušenost s multifunkční mikrovlnkou - v podstatě plně nahradila troubu. Cca od covidu, kdy nám trouba odešla, fungujeme v dlouhodobém provizoriu s Whirlpool mikrovlnkou. Využívám mikrovlny, gril, crisp a horkovzdušnou troubu. Má to i nějakou parní funkci (nádobu), ale na to zatím nedošlo. Jediným mínusem je objem, takže se těším, až po rekonstrukci klasickou troubu na víc plechů najednou zase budu mít. Ale nás je hodně. ![]()
Edit: Je to pravděpodobně ten starší model, je dost user friendly.
continuity díky za zkušenost. No on je tam ten prostor fakt maličký a v remosce zase neohřeju jídlo během 2 minut po návratu z venku?
quebrada to zní dobře! Já jí chci primárně jako mikrovlnku, ale přes léto, nebo pokud se nezkamarádím s kamny, bych v ní ráda občas udělala i nějaké normání jídlo. Pokud jsi spokojená, mohla bych poprosit i o konkrétní model?
continuity Tak s tou teplotou mě to vůbec nenapadlo. Cena je vysoká, to jo. Ale není to na trvalé bydlení a ta kamarádka tak právě na chalupě topí. Zkusím to taky probrat s původními majiteli. Možná by se to dalo kombinovat a třeba na noc topit brikety
No mám co studovat.
brrr Mám to na to do listu jako první položku po tom, co dostaneme klíče. Pro letošek zůstaneme u varianty "pro pražáky" a budu objednávat hotové palivové dřevo. Nemáme ani nástroje ani čas se to letos učit nějak sami zpracovat. Ale teda o pronájmu lesa jsem nevědela a je to super tip do dalších let!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.