Len Tak tyhle židle jsme měli vybrané, pak jsem je objednávala z eshopu, protože byl nějaký problém s kamennou prodejnou a přišly hrozně nízké, prostě jmenovaly se stejně, vypadaly stejně, ale byly nižší než ty na prodejně, tak jsem je vrátila a celý se mi dost přestaly líbit, jak tu byly:-D. Ten stůl je pěknej!
design a architektura
KarjaTo je pěkně na houby s těma židlema. A dobrý vědět, mně se totiž líbí hodně a mám je v užším výběru.
Karja Mně by se k vám líbil nějakej trochu subtilnější, třeba takový (tenhle mám vybraný pro sebe, koukám po něm už pár let a líbí se mi pořád stejně). Židle klidně tyhle nebo nějaký mix.
Edit- upravila jsem odkaz na židle
Tak přesně tento stůl máme už pár let a jsem z něj nadšená. A taky jsem konečně přišla na to, jak umýt i kolečka od skleniček- roztok bílého octa s vodou
A pokud bude nejhůř, přebrousit smirkem, ale k tomu ještě nedošlo.
Len Ale ony byly hodně pohodlné, jen na samba to už bylo docela hraniční, co se týče velikosti, ten jako nebyl uplně přesvědčenej, a pak jsem omylem objednala o dva cm nižší a bylo rozhodnuto. Ale prodejců tohoto modelu je plno, určitě je ve standardní výšce nějakej.
notnaTen je vyloučen vylučovací metodou:-D
Karja Dobře, dobře, neprotlačím je k tobě :-D
Tabea Jj, člověk řeší, co je jednodušší s dětma....no a přitom na velkej dubovej stůl lahvičku s rudým lakem na nehty vylila moje segra. Děti mi vylily mléko na gauč, z takové dětské lahve, byly u unavené, bez večeře, chtěla jsem do nich aspon něco před spaním nacpat...no a řekly mi "ale mami, to je tvoje chyba, proč nám to nenaservíruješ ke stolu". Ten gauč budu čistit po stěhování, jen se modlím, at nám to nestěhuje žádný kamarád, to může vidět jen rodina ten skvost:-D. Prostě všechno se bude svádět na děti, ale je to všechno dospělých práce!
Jo, já taky kdysi na tomhle stole tak šikovně sfoukla svíčku, že vosk zatekl do těch miniškvíreček v dřevě.
Nějak jsem to ale pomocí kuchyňskýho papíru a zehlicky nakonec zachránila. Takový třpytky nebo třpytkový lepidlo jsou ale prakticky neodstranitelný, protože ty mrchy z toho dřeva dostat nejdou. No nic, budu stůl zas muset naolejovat. Akorát mám pak vždycky nerv z toho, aby mi ten naolejovanej hadr nevzplál... ![]()
RoSa Jo velkorysý prostory nemáme, taky musíme někam nacpat obývák, ale vylučovací metodou jsem už vyloučila lavici, i tyhlety stoly s těmi černými kovovými nohami, momentálně se přikláním k nějakému stolu s těma tenčíma nohama a mixu židlí a na to budou prostory dostatečné;)
Tu kuchyň máš ale velkou, já bych tam dala stůl dvojnásobnej než co tam vidím na fotce teď ![]()
barbucha Jo, chci tam dát stůl normálně na 6 židli, 2metry na délku, ale jako aby to i přes tu velikost vypadalo trochu subtilně. To co dávalo Rosa chce kvůli estetice tak nějak víc místa okolo a vysoký strop.
Stolů je mraky, určitě nějakej seženeš. Asi bych se držela té barevnosti kuchyně, to jest bílá plus přírodní dřevo, a subtilnější bude asi s tenčíma nohama (jednotlivě, ne spojenýma)... i když jídelní stůl by měl leccos vydržet, aby se to nezačalo za chvíli viklat a tak - zas bych to s tou subtilností nepřeháněla ![]()
barbucha No to je dobrej point! Ono teda do mých nápadů hází dost vidle sambo, jako něco jsem si doma vybrečela, ale stůl se židlemi za x desítek tisíc to v této životní etapě určitě nebude:D. Tak musím na něj zvolna:D
Stůl za x desítek tisíc je holej nesmysl. Vždycky to bude prostě nějaká deska + nohy
to jest sám ti neprostře, natož uvaří ![]()
A vždycky se to dá vylepšit nějakým ubrusem, já mám obyčejnej Ikea stůl a za lněný ubrusy děkuju pánubohu... anžto jsem fanda starejch krámů, ale v paneláku nějakej masivní starožitnej stůl mít nemůžu ("vylepšila" jsem to aspoň tonetkama). Neustále závistivě koukám na (jak jinak) skandinávský kvartýry, kde právě ten mix starýho a novýho běží... mít víc místa (a někoho šikovnýho, kdo by to zrestauroval), jdu do toho. Jak říkám, ubrus vyřeší mnoho - spíš bych pečlivějc vybírala židle!
barbucha Jojo, mně se ten mix starého a nového taky moc líbí, to je přesně pro mě. Podle mě to i lépe stárne, jakože to nestarne;-)
A to je fakt! ![]()
No nevim, starej stůl a ultramoderní židle, ausgerechnet ty vitry
to by se muselo vyzkoušet nejdřív. Si to představ u sebe ![]()
Fakt je, že teď je to takovej starožitníkův koutek
ale na druhou stranu se k tomu novýmu rep. modernímu okolí hodí, ne že ne. Já bych se plastu radši vyhnula... no hele:

Jako jo, tohle je extrém, jiný než vitry, ale stejně ![]()
barbucha to vypadá jak sedačka pro dítě, tvar jak nočník! to už radši Panton Chair, když už by to muselo bejt celý plastový... i když: jeden muj kamarád tvrdí, že si na nich uhnal hemeroidy ![]()
Uff, tak počínaje dneškem začaly práce na bytě. Přiznám se, že jsem z toho hrozně nervózní, aby vše klaplo. V bytě proběhla před pár lety rekonstrukce, sice skromná, ale naštěstí citlivá - v koupelně a na WC je neutrální béžovo-hnědá obklad, žádná divočina (uf), takže tady pár let asi nic vymýšlet nebudu. V bytě se minulý rok měnila kastlová okna a ta jsou teda nádherná. V předsíni je nová dlažba která je taková šedobéžová, tedy žádný výkřik designu, ale zatím do ní kopat asi nebudu, jen místy opravit spárování. Dneska mi začínají dělat renovaci 2 kazetových dveří mezi chodbou a kuchyní a kuchyní a pokojem. Dveře jsou tam stále původní (30.léta) a jsem strašně ráda, že je předchozí majitelka zachovala. Zub času je na nich znát, ale stále jsou krásný. Nakonec jsem rozhodla vyměnit i původní mosazné kliky, budou ladit a stárnout společně s mosaznýma kličkama na oknech. Další dvoje dveře na wc a do komory musí na renovaci chvíli počkat. Stejně i vchodové, ty budou potřebovat větší péči. Ale zase jsem ráda, že jsou zachovány ty původní - vedle u bytu mají "panelákovky" a vypadá to teda děsně. Dveře na lodžii se dělaly nové spolu s okny, takže ty jsou taky krásný.
No a největší počin bude podlaha. V kuchyni bylo lino, v ložnici koberec a já tam nechám všude dát dřevěnou (dubovou) plovoučku. No uff, držte mi hlavně palce, ať se všechno zvládne v pohodě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.