continuity my máme asi nějaký starší typ, ten nemá žádné uši ani nic. Ale ségra ten výklop používala, tak to bude spíš o tom, jak to syn zvládne. Jinak je fakt kvalitní, bytelný, ty roky používání nejsou vůbec znát.
design a architektura
MP Meri presne, Lukasko ma pracovný stôl od lockdownu, to mal 3,5 roka. Teraz momentálne sme sa dohodli, že ho necha čistý, aby si na ňom mohol písať úlohy a tvoriť bude na konferencnom.
Knižky vyrobil teraz dedkovi k 70. narodeninám

Karja Jitro ma židle natřené, tak hledej spíš mořené dřevo. Do Tonu bych klidně šla, vydrží všechno. Stůl by se mi líbil podobný jako tam máte a židle nějaké modernější tonetky. Klidně bych hledala žile v tmavší hnědé nebo šedé, pokud ten prostor nechceš jen dub - bílá.
MP Meri ja tu pujdu zase proti proudu :) ted bych ergo a spravne umistene ulozne prostory neresila, protoze stejne az pujde do skoly bude casem potrebovat velky stul (obe deti davaly v 1. tride prednost jidelnimu stolu). Takze bych klidne poridila co se ti libi. My dceri, kdyz byla mala poridili deskou na miru od firmy, ktera nam delala vestavenou skrin, stolovymi nohami a supliky z Ikey.
MP Meri A potřebuje stůl? Moje děti dostaly stůl až v první třídě (a i to bylo brzo, hahaha). Jako přiznávám jeden neúspěšný pokus o stůl v předškolním věku, ale prostě tam jen stál jako odkládací prostor, stejně všechny aktivity (včetně psaní úkolů v první třídě) dělaly v kuchyni nebo obyváku.
Z toho vycházím já, a ani do první třídy žádný stůl zatím nepořizuju.
letfenixa To je hezký! ![]()
Karja jsem si tu tvou kuchyn zvetsila a je ot moc hezky s tema drevenyma skrinkama. Stul, no ja bych ti navrhla veci co by se ti nelibily haha, ale strizliveji co treba nejak takhle?
https://www.ikea.com/cz/cs/ideas/nilsove-nordmyra-rec9lr4kf2z
V Ikea se mi libi tento stul, co myslis?
https://www.ikea.com/cz/cs/p/nordviken-rozkladaci-stul-moridlo-antik-80488544/zidle teda k nemu jiny nez ty nahore. Me by se libily i jiny nez dreveny, ale to asi nechces
0zero7děkuji, no ten druhý stůl mi přijde hrozně omezující to spojení nohou, že to musí překážet. Momentálně mám ikea bílý stůl něco co je na prvním obrázku, o těch židlích jsem taky uvažovala, ale nejsem o nich přesvědčena. Klidně nějaký obrázek dej, ale myslím, že to dřevo je nejpraktičtější, sklo a tak, to se musí furt umývat s děckama.
Karja Sklo neee, to namusim ani, ale klidne by se mi libill mix zidli, i najeky treba kov a plast a nebo tak neco, barevny klidne, zkusim najit nejaky jidelny co se mi libi. Ten stul re nohy to me nenapadlo vubec! Ze to jako zavazi na zastrceni zidle. To je fakt, jinak je hezkej, je fajn ze muzes rozdelat pro vic lidi.
Karja tady se mi libi to treti s cernejma zidlema, co myslis?
https://stylebyemilyhenderson.com/blog/how-to-mix-and-match-dining-room-chairs
tady se mi taky neco libi, davam to spis at se treba inspirujes, ze uvidis neco co se ti libi, ne vylozene ze myslim, ze musis mit namixovany zidle. To je spis takova vizualni zabava/legracka co muze vypadat dobre.
https://www.grainandframe.com/buying-guides/dining-table-with-mismatched-chairs-a-guide/
0zero7 Ty mixy se mi líbí moc, taky ho ideálně chci, ale jak to vykouzlim, to ještě nevím:-D Ale černou jsem do toho zatím zavrhla.
Nadja Kochanski Jo tenhle typ subtilnějšího stolu by asi nebyl marný. A je to asi ted možná trochu víc modernější.
Karja mně je sympatická tahle kombinace - z odkazu, co sem dávala 007

RoSa Ono je pěkný všechno:-D, ale nějakou vylučovací metodou se dá dobrat k cíli;-).
Karja ty něco vybereš, to nemám strach!
zrovna tohle asi bude chtít velkorysý prostory, vysoký stropy a tak...
RoSa Jo velkorysý prostory nemáme, taky musíme někam nacpat obývák, ale vylučovací metodou jsem už vyloučila lavici, i tyhlety stoly s těmi černými kovovými nohami, momentálně se přikláním k nějakému stolu s těma tenčíma nohama a mixu židlí a na to budou prostory dostatečné;)
Nadja Kochanski to je moc hezkej stůl. S dětma je teda asi jednodušší stůl lakovanej, než napustenej olejem, ale platina je taky fajn. (Srovnávám náš stůl ořech & olej s dýhou u rodičů)
Tabea Jj, člověk řeší, co je jednodušší s dětma....no a přitom na velkej dubovej stůl lahvičku s rudým lakem na nehty vylila moje segra. Děti mi vylily mléko na gauč, z takové dětské lahve, byly u unavené, bez večeře, chtěla jsem do nich aspon něco před spaním nacpat...no a řekly mi "ale mami, to je tvoje chyba, proč nám to nenaservíruješ ke stolu". Ten gauč budu čistit po stěhování, jen se modlím, at nám to nestěhuje žádný kamarád, to může vidět jen rodina ten skvost:-D. Prostě všechno se bude svádět na děti, ale je to všechno dospělých práce!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.