Ale jo, to je pravda, je to vnímaný jako normální, a taky to normální bylo. :-(
Přiznání
S tým súhlasím. Pozerám na to rovnako. a vidim, ako si balí veci na sovolenku a potom bác, zanedbaná chalupa.
němec je divnej, to je fakt.
jinak jsem to teda jako dítě/mladá taky nějak nevnímala, až když jsem se dostala do podobné kategorie jako ty matky, najednou jsem uviděla to, co přesně vystihla barbucha. peklo
tak my jsme třeba za mýho dětství jezdili na dovolenou normálně pod stan (i když teda autem), nebo na o nic lepší chalupu. a maminka se z toho nehroutila. z dnešního pohledu je to chudinka, když neletí k moři, jasně, z tehdejšího měli zřejmě jet do nějakého zařízení ROH? s pravidelnou stravou?:P
Ale jo, to je pravda, je to vnímaný jako normální, a taky to normální bylo. :-(
Dedina,kde žijeme, tak tam to normálne aj je. Nenormálne je si lahnut na lehátko a nedajbože, aby to videl sused. Tie kecy. Kvoli tomu som nasadila kríky od jeho plotu a terasu sme od jeho strany zabednili doskami, aby k nám nevidel na prvý šup. A ked som čerešne zo stromu nezavarila, prvý rok bol otec v šoku. Už si zvykol a dokonca aj bazen už napustí, ked nemá kto. Ale tam u nás poznám veľa podstatne mladších žien, ktoré si chlap " vychoval". Eeeh a ešte by sa toho našlo. Ved prvý rok som napočúvaná ako meštania sa vrátili bývať na dedinu. Už máme pokoj. Dokonca si vychádzame. Asi budem nakoniec tak oblúbená, že začnem kandidovať na starostku. ![]()
Na Apaluchu nahlížím stejně jako ty a další předřečnice, tatínkové byli skvělí, matky na ránu.
Velrybu a Polepšovnu jsem měla ráda jako dítě. Teď váhám, Anna mi strašně leze na nervy, zvlášť v Polepšovně, ale když se zamyslím, možná bych v té situaci - chalupa, čurbes a dědek, byla úplně stejná. Začít si s horolezcem a zakázat synovi lézt, obzvlášť když tatínkovi předtím osm nebo kolik let budovala horolezecký pomníček, tak pitomá bych doufám nebyla. Že ten vztah je hodně nenormální až absurdní, je jasné, ale tak je to komedie, ne psychologické drama. Mimochodem, Poledňáková Velrybu prý původně jako komedii vůbec nezamýšlela, mělo to být spíš dojemné, v komedii se to prý zvrhlo až díky Tomáši Holému. U Polepšovny miluju ten začátek, jak jedou na těch kolech, z toho tak voní léto a prázdniny, až mi to pokaždé vžene slzy do očí.
Já byla odmala zvyklá trávit min 2 týdny na vodě. Sjížděli se řeky, kde ještě nebyla vybudována infrastruktura kempů atd., takže třeba pro pitnou vodu se chodilo několik km do blízké vesnice. A vzpomínám na tu divočinu strašně ráda. To si pak člověk úplně jinak váží výdobytků civilizace jako je splachovací záchod a elektrický vypínač.
Když už jsme u S tebou mě baví svět - může mi někdo vysvětlit závěr toho filmu? Proč nechali Satinského běžet za tím košem a proč to vymyslela maminka? Za co ho jako chtěla potrestat?
Tak to by mě taky zajímalo, ten závěr. Jak jsou všichni vysmátí, jak to taťkovi nandali... Ten film nemám nijak zvlášť ráda a úplně nejvíc mě irituje Studénkové vystoupení (Sladké mámení a ta úžasná choreografie
)
páč poslední kapka je, když někdo práskne, že mu na tý sjezdovce ujel Mates s kočárkem.
A běží, protože si myslí, že je Mates v tom koši
Já to tak i myslela (že je to pokřivený), ale prostě se neumím vyjádřit asi dostatečně. Jinak mi to žíly až tak netrhá, asi jsem zas napsala něco vyhrocenýho, jsem asi vařila knedlíky a vyšly z toho noky, já nevím.
Já jsem obecně háklivá na ty popisy háklivých maminek, doma jsem to neznala, takže hysterická baletka pod skálou mi prostě byla vždy vzdálená, naše máti by šla a chtěla by to lezení vyzkoušet, stejně jako by nikomu nebránila, aby mne jako malé dítě někdo "sprchoval" studniční vodou venku (jenom se otužuj by na mě volala). Ale spravedlivě musím napsat, že jak mám moc ráda Na samotě u lesa, tak tam mě rozčiluje, jak paní Lavičková pořád vyhání ty slípky ze světnice a na tu milou kozu křičí "jedeš, ty potvoro!", když hladová kozenka spase trošku buchet
.
Dík. Já tam pořád hledala něco hlubšího co mi uniká.
no, je to fakt komedie. podle mě těm filmům teda hodně škodí, jak to melou furt dokola
Aha, dík. Mě tam ty ženy tak nějak popouzely. Z celýho filmu se mi asi nejvíc líbí běžecký styl Postráneckého.
Pelíšky nechte napokoji! ![]()
Mně asi ta scéna ranní hygieny, kdy se Satinský svlíkne do půl těla a vyráchá se v potoce a pak přijde Postránecký, zabaleny jak na sjezdovku, namočí prst do hrnku a přetře si oko.
Díky za připomenutí Dne pro mou lásku. Tenhle film mě děsně vzal.
tak to jsem nevěděla. každopádně pokřivený to má velmi, posledně jsem se na to nějak zaměřila a ten tatínek a polepšovna nevim ve kterým to bylo dílu jak byli na té dovolené? a vona tam furt šúrovala a zavařovala:-O ovšem muž mi říkal že když coby dítko jezdívali na dovolenou že sbírali a sušili hříbky a možná taky i zavařovali, já to teda opravdu neznám a to jsem stejnej ročník. moje maminka holt byla odjakživa pokroková:-)
"...a vona tam furt šúrovala a zavařovala"
což by se dalo vydržet, ale proč je neustále a furt tak nas.aná? ![]()
Další "zajímavá" postava z pera Poledňákové je televizní hlastelka Magda z Kotvy u přívozu. Další "silná ženská hrdinka". Možná největší utrpení.
Žigulík byl ale drahý auto, i když byl starej, tak pořád byl něco trochu víc než třeba škodovka. Jsem si teď díky tomu vzpomněla, jak nás prarodiče vozili na prázdniny na Lipno v trabantu, to byla jízda :-D.
tak my jsme třeba za mýho dětství jezdili na dovolenou normálně pod stan (i když teda autem), nebo na o nic lepší chalupu. a maminka se z toho nehroutila. z dnešního pohledu je to chudinka, když neletí k moři, jasně, z tehdejšího měli zřejmě jet do nějakého zařízení ROH? s pravidelnou stravou?:P
Viktorko, ono jde dost o domluvu.... A tady prostě ta komunikace chyběla. Jasně, že z obou stran, ale chyběla. Předpokládám, že u Vás mamka věděla, do čeho jde ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí