Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 15:32
Reakce na Zina:

já vim, ale představa tý cesty ...

(my teda neměli nic, ale strejda nás občas vyvez embéčkem, většinou jsem zvracela už kousek za Prahou ... )

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 15:33
Reakce na Garfie:

Tak ale mimochodem, když už musíme pitvat komedii  on ten jejich vztah vlastně pokřivený byl. S někým se (téměř náhodně vyspat), deset nebo kolik let ho nevidět a pak s ním po pár randetech vyrazit na chalupu k tchánovi i s dítětem, to mi jako pokřivený vztah přijde dost. 

Garfie souhlas, ten vztah byl pokřivený sám o sobě. Já teda čím jsem starší, tím víc chápu tu ženskou (až na to šůrování) - pro chalapa asi nic moc původně neznamenala (jinak by se jí ozval), potom zjistí vě věku, kdy mu začíná rodina chybět, že má syna a rozhodne se prostě vecpat do jeho života a vše obrátí naruby.... Baletka v tom ejde s ním, protože ví, jak kluk touží po tátovi, ale místo, aby jí chlap poslouchal (protože ona to dítě zná a ví, jak bude reagovat) tak to vezme po svém a kdo tím trpí? Ženská........ Situace v druhém dílu tu už popsaná byla, taky jsem se jí nedivila, že jí z toho "oči přecházely". Šúrování si samozřejmě dělala tak trochu sama, ale když si představím, kolik toho ti tři museli sníst, tak i jen vaření musela být sranda To lezení byl takový bonus, asi to mohla čekat, na druhou stranu když své dítě vidí na skále tak to asi není úplně příjemný pohled a víceméně jí i chápu..... Na druhou stranu v tomhle případě chápu i Luboše horolezce, ten evidentně měl výš´čitky svědomí ale nedokázal odolat nově nalezenému klukovi, což je pochopitelné

Mě je prostě vždycky té maminky hrozně líto, jak se Vašek tváří, že se sebere a odejde za tátou....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 15:41
Reakce na Krehutka:

Pelíšky nechte napokoji! 

Když jsme u Pelíšků, mám je moc ráda, ale nějak nechápu, proč je dávají vždy na Štědrý den když jsou ve výsledku tak strašně depresivní.... Ano, kus filmu se odehrává na Vánoce, ale ten konec mě posledních pár let vždycky hrozně semele a koukat se na to na Štědrý den, to by nebyla zrovna super varianta.....

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 15:51
Reakce na A666:

"...pro chalapa asi nic moc původně neznamenala (jinak by se jí ozval), potom zjistí vě věku, kdy mu začíná rodina chybět, že má syna a rozhodne se prostě vecpat do jeho života a vše obrátí naruby.... "

Není on v tomhle ale tak trochu nevinně? Prostě se setkali, vyspali... třeba kdyby se dozvěděl, že je těhotná, tak by to bylo jinak? Není to tak, že ona mu to schválně (uražená ješitnost) neřekla, takže on ani neměl šanci se svý role otce zhostit? Teď si to úplně nevybavuju... 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 16:01
Reakce na domenica:

"...pro chalapa asi nic moc původně neznamenala (jinak by se jí ozval), potom zjistí vě věku, kdy mu začíná rodina chybět, že má syna a rozhodne se prostě vecpat do jeho života a vše obrátí naruby.... "

Není on v tomhle ale tak trochu nevinně? Prostě se setkali, vyspali... třeba kdyby se dozvěděl, že je těhotná, tak by to bylo jinak? Není to tak, že ona mu to schválně (uražená ješitnost) neřekla, takže on ani neměl šanci se svý role otce zhostit? Teď si to úplně nevybavuju... 

Mě přišlo, že se ho prostě nechtěla doprošovat kvůli těhotenství.... Brala to prostě tak, že když jí nechce, nebdue se ho doprošovat. Alespoň tak jsem to pochopila já (navíc mu tak jednou, když jí Luboš vyčítá, že ho pohřbila zaživa, říká, co měla dělat, když se kluk ptal po tátovi... A z hovoru vyplývá, že čekala než kluk začal myslet - takže tak 4 roky...).

Jasně, že kdyby mu to řekla, tak by to bylo všechno jinak. Ale když už to bylo takhle, tak alespoň chlap mohl dát na rady matky dítěte, co ho zná o x let déle než on a nekomplikovat to.....

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 16:06
Reakce na domenica:

Ono to myslím není řečeno, jestli on vůbec měl jak se jí ozvat. Na mne to vždycky působilo, že po lásce na jednu noc, možná pár dní, ona očekávala, že on ji bude někde v Praze romanticky hledat. Což  bych jí asi ani nevyčítala, byla mladinká. Ale že vůbec nezkusila kontaktovat ona jeho, to je jiná věc. Nicméně, coby kdyby, prostě je to pohádka a tečka.

A666  Pelíšky mne vždycky dostanou

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 16:10
Reakce na A666:

Tak jedna věc je "doprošovat" se po jedné společné noci, druhá je odepřít dítěti informace o otci a případný  kontakt s ním. Stejně jako u vymáhání výživného - nejde o rodiče, ale o dite. Tohle byl její jednoznačný fail. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 16:12
Reakce na Sweet Potato:

Jj, tak nějak to na mě působí. Že u ní zafungovala ta romantická představa, nenaplněná a pak uražená ješitnost. A jemu nedala šanci se k tomu postavit. Sama se rozhodla pro roli oběti. 

Pelíšky mám taky ráda.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 16:14

Taky jinak jsem tyhle filmy vnímala jako dítě a jinak jako dospělá, že jo 

Ale tak furt je to jenom komedie, ono je asi zbytečný to rozpitvávat na atomy.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 16:33
Reakce na Zina:

Trabant a škodovka, říkáš? Brácha zrovna poslal:

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 17:04
Reakce na Potrefenáhusa:

A víte, že ve filmu Den pro mou lásku daboval Harapese právě F. Němec , a jak se ten hlas k němu hodil.

Jinak já Němce taky moc nemusím ( hlavně když si vzpomenu na Majora Zemana ), ale ve velrybě a polepšovně mu ta role vážně sedla. 

A když jsme u těch přiznání - já jsem celá Anna v polepšovně- i manžel mě v ní poznal. Zatím se tomu oba smějeme, tak uvidíme za pár let....

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 17:14
Reakce na Emerald:

já naštěstí, ač si myslím, že mám hudební sluch, hlasy vůbec nerozeznávám, to už fakt musí bejt jó někdo provařenej, abych ho poznala (ale za Trávníčka v Popelce teda děkuju!!!). A je mi tak líp, díky tomu mi třeba nevadí, že Katherine v Anglickým pacientovi dabuje Kateřina Brožová...

I když od tý doby, co to vím, na to koukám radši anglicky...

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 17:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Já u toho Harapese měla vždycky problém, že mi jeho hlas naživo vždycky přišel mnohem míň přitažlivý a s podivnou dikcí než jak jsem ho znala ve filmu. A pak jsem se někde dočetla, že ho vlastně všude někdo daboval, jen v té velrybě a polepšovně to nemohl být z pochopitelných důvodů právě Němec ( našla jsem, že ho daboval Jiří Klem ).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 17:30
Reakce na dzizisketa:

No, to je jak foto z našeho rodinnýho výletu :-). Děda teda celou tu cestu v trabantě kouřil, dneska mi to přijde děsný, ale tenkrát se to asi tak neřešilo.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 18:01

Môj najobľúbenejší výhľad. Tento rok skoro o mesiac skôr.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 18:20
Reakce na Zina:

No to je rodinný výlet - v trábošovi je tata a ve stodváce brácha, zase jedou na nějaký sraz nebo co 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 18:26

tak musim rict, ze nekolika akcii typu s tebou me bavi svet jsem se zucastnila, nebo jsem tam dorazila dodatecne (zadna prepadovka, nebyla to ciste panska jizda a byli jsme domluveni) a dost to odpovida popisu, dokonce to neni ani prilis prestrelene. napr. spagety se povedli filmovym tatinkum uplne krasne, to, co jsem tahala z hrnce letos ja, to je nepublikovatelne (prvni vecer jsem se teda nezucastnila a veceri detem zapomeli dat uplne).

jsem docela matka neresicka a dite ve veku Matese bych s nima nepustila urcite a oni by si ho nenechali vnutit.

co se tyce tech filmu s Vaskem tak bych to neposuzovala tak prisne, jsou to filmy z roku pana, kdy byvalo zavarovani ve velkem celkem bezne, taky se organizovali rodinne brigady na boruvky. a moje matka z lezeni delala uplne stejne hysteraky (az jsem si nasla horolezce ja a je konecne klid). mne to docela bavi, baletka z bytu prijde na vesnici a nemuze pochopit, ze to je proste jinak. navic jsou totalne rozdilny - ona dric a on hodne nad veci. ziju asi v socialni bubline, ale kdovijakou fabulaci tam prilis nevidim, to se stava i v lepsich rodinach nez je ta filmova. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 18:35

tak my jsme třeba za mýho dětství jezdili na dovolenou normálně pod stan (i když teda autem), nebo na o nic lepší chalupu. a maminka se z toho nehroutila. z dnešního pohledu je to chudinka, když neletí k moři, jasně, z tehdejšího měli zřejmě jet do nějakého zařízení ROH? s pravidelnou stravou?:P

Ako ten film som videla len raz a moc ma nebavil, celý čas som bola naštvaná na to, akože ona s ním má dieťa a nepovedala mu to?

Ale ak si dobre pamätám, on jej sľuboval "dovolenku na najromantickejšom mieste na svete" a nechcel povedať kam. Nuž, keby ma doviezol potom do takej diery, tak ani nemusí liezť na skalu na to, aby skončil násilnou smrťou.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 18:53
Reakce na slniecko:

Když už to tedy pořád pitváme: sliboval, to je fakt. Ale copak ona o něm opravdu vůbec, ale vůbec nic nevěděla? Snad aspoň trochu už mohla tušit, že on není typ, co by ji vyvezl do grandhotelu na kolonádě. Jasně, chalupu s dědou tušit nemohla, ale chatu v horách nebo tak něco. Prostě, komunikace jim moc nešla. V reálu by se rozvedli dřív, než by se to druhé dítě stihlo narodit.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 19:11

vy se rozčilujete nad velerybama a tamním chování žen a mužů.

ale já jsem po delíš době viděla robinsonku a fascinovalo mě, jak tam bylo samozřejmé, že muž neumí fakt nic, prostě jen chodí do práce a pak leží doma, ani dcera již dost velká neumí nic, všechno dělá matka. a když umře, tak otec se poránu válí v posteli a rozčiluje se, že jeho malá dcera (kolik jí tak mohlo být, to už nevím, ale tak...12?) mu nepřipravila snídani  a nenakoupila a nevím co, a přitom sám není schopen ničeho. a ono to tak nějak zůstalo, jen ženy začaly ještě chodit na plný úvaze do práce. a další fází jsou pak velerybí historky.