viktorka_od splavu my jsme po 14 letech jen s jedním (tim klidnějším) a je to neskutečná pohoda. Doufám, že náš dům ještě stojí a sousedi nejsou v blázinci. ![]()
Přiznání
Tak jsem se asi tak trochu zakoukala
![]()
Nedávno se tu probiral ten obdiv k výrazně starším mužům, navíc máme do budoucna pracovně spolupracovat. Nějaké tipy jak z toho ven?
Edit. Pouze v platonické rovině, vykáme si.
JankaM a musíš z toho ven?
viktorka_od splavu my po 9 letech poprve spali na chalupe bez deti :)
viktorka_od splavu Postrikat sanytolem a myt kazdy vecer za sporakem? Ja uz vik, proc mam doma furt takovej bordel, to neni detma, ja proste neuklizim:-D
![]()
Tak jsme v priznani... sporak a plochu za nim myju po kazdem vareni a doted mi to neprislo divny. ![]()
Lamicka No dezinfekci kuchyň nestrikam, se priznam.
Lamicka Já taky meju, ale já se rovnou přiznám, že sem pořádkumilovná a uklízím asi spíš víc? A překvapilo mě, že tu někdo psal, že nemusí mejt ty mřížky na sporáku..já musim.
Potrefenáhusa Lamicka desinfekci jsem nepoužila v životě na nic, i tu protikovidovou od obecního úřadu jsme dosud neotevřeli. Ale indukční desku (a stěnu za ní) umývám i během vaření, vařit na flekaté by mě nervovalo. A jak už tu někdo psal, jíme v uklizené kuchyni, vše použité nádobí je v myčce a kuchyň čistá. Ale moc se tím nechlubím, u mě se to často překulí v takové to braní lidem šálky, sklenky a talíře, i když ještě nedojedli ![]()
Potrefenáhusa Tak já to taky meju jen hardem anebo houbou a písek nebo jelen. Ten sanytol používá na linku moje matka (po tom co sem jí to koupila) vzhledem k přesile koček v její domácnosti..
a..

Známe, že. Nepoužívá to ale na sporák po vaření.
Pinot Noir To jsem zažila na jedné návštěvě. Počkejte, já si to rychle přepláchnu, ono by mi to zaschlo, to je pak práce navíc.... uf, příště jedině s vlastním ešusem!
Tak sporák a pracovní desku večer při úklidu otřu, desku za ně, nějaké přípravky používám jen v rámci velkého úklidu.
Potrefenáhusa tak ten sanytol mám zrovna teď, jinak prostě co mi padne pod ruku z prostředků na kuchyň. holou vodou bych to mastný leda rozšudlila
Sweet Potato uaa, ešus s sebou![]()
jinak teda když jsme v tom přiznání, já krom té kuchyně toho doma moc neuklízím, prádlo, koupelny.. jinak prach ignoruju a na podlahu občas vypustím robota. když si vzpomenu, zaliju kytky.
Sweet Potato naše babička nádobí takzvaně předmývá:) sice nám to nebere z ruky, ale typicky řekneš Já si vypiju čaj a jdu na to nádobí. Přijdeš do kuchyně a ono už je prakticky čisté a babička říká Já jsem to trochu předmyla. Fakt je problém jí s něčím pomoct, ona je prostě rychlejší. Když jsem tam s dětmi, tak už jsem úplně bez šance, že by třeba nádobí počkalo půl hodiny, až děti usnou.
viktorka_od splavu o kytky se nám teď stará syn:) myslím, že budou dost v šoku, já zalevám sporadicky. On si každý den natočí vodu do lahvičky a všechny poctivě zaleje, musí si k nim dát stupínek, aby vůbec dosáhl. Doufám, že mu to vydrží;)
Evaeva aby to vydržely ty kytky ![]()
Evaeva na to pozor, časté přelévání je pro většinu kytek horší nez sporadické zalévání! :)
Evaeva na to pozor, časté přelévání je pro většinu kytek horší nez sporadické zalévání! :)
To je přesné. Já mám doma 300 fialek. Zalívám podle času po 7 až 10 dnech. Teď jsme 14 dní pryč a snad 10 lidí se ptalo, jestli nechci zalít kytky. No nechci, raději zvládnou sucho než přelití a v začátcích, při zalévání rodinou, mi jich vždy spousta odešla.
To je mi jasné s tím přelíváním, chtěla jsem mu pořídit nějaké na balkon, tam by se to denní zalévání šiklo. Uvidíme, jak dlouho ho to bude bavit, zatím to beru jako Montessori aktivitu:) Musím říct, že vodu přelévá už moc pěkně.
Ja mam teda ted krizi doma uklidovou, potrebovala bych tak tri dny bez deti abych to dala dokupy. A ted si to tady ctu, desny, desny, desny, stydte se!
JankaM Jen si to uzij! Proste v platonicke rovine, ve neplatonicke jen v tvoji hlave a je to! Se ti to treba do konce zivota nebude muset stat! To by byla hruza. Proste si dej nejakou hranici, jakoze nikdy s nim nepujdu po praci na kafe a nikdy mu nebudu psat mimo praci. A jinak kuchynka, usmevy, paradeni do prace, kafe v praci v jo! Zivot je kratkej. A nezapomen ze je starej, brzo sejde, tak nezachazej za tu hranici:-D:-D. Navic ses jiste psychicky slabsi osoba a romanek bys nervove neunesla! Tak bych to udelala ja, ale tak nevim jeste nic vo zivote, ze jo, treba je to jinak;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí