Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. srpna 2020 22:56

viktorka_od splavu my jsme po 14 letech jen s jedním (tim klidnějším) a je to neskutečná pohoda. Doufám, že náš dům ještě stojí a sousedi nejsou v blázinci.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 06:02

Tak jsem se asi tak trochu zakoukala

Nedávno se tu probiral ten obdiv k výrazně starším mužům, navíc máme do budoucna pracovně spolupracovat. Nějaké tipy jak z toho ven? 

Edit. Pouze v platonické rovině, vykáme si. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 08:00

JankaM a musíš z toho ven?

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 08:10

viktorka_od splavu my po 9 letech poprve spali na chalupe bez deti :) 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:05
Reakce na Karja:

viktorka_od splavu Postrikat sanytolem a myt kazdy vecer za sporakem? Ja uz vik, proc mam doma furt takovej bordel, to neni detma, ja proste neuklizim:-D

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:07

Tak jsme v priznani... sporak a plochu za nim myju po kazdem vareni a doted mi to neprislo divny.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:20

Lamicka No dezinfekci kuchyň nestrikam, se priznam.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:23

Lamicka Já taky meju, ale já se rovnou přiznám, že sem pořádkumilovná a uklízím asi spíš víc? A překvapilo mě, že tu někdo psal, že nemusí mejt ty mřížky na sporáku..já musim. 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:25

Potrefenáhusa Lamicka desinfekci jsem nepoužila v životě na nic, i tu protikovidovou od obecního úřadu jsme dosud neotevřeli. Ale indukční desku (a stěnu za ní) umývám i během vaření, vařit na flekaté by mě nervovalo. A jak už tu někdo psal, jíme v uklizené kuchyni, vše použité nádobí je v myčce a kuchyň čistá. Ale moc se tím nechlubím, u mě se to často překulí v takové to braní lidem šálky, sklenky a talíře, i když ještě nedojedli

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:26

Potrefenáhusa Tak já to taky meju jen hardem anebo houbou a písek nebo jelen. Ten sanytol používá na linku moje matka (po tom co sem jí to koupila) vzhledem k přesile koček v její domácnosti..

a..

Známe, že. Nepoužívá to ale na sporák po vaření. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:29

Pinot Noir To jsem zažila na jedné návštěvě. Počkejte, já si to rychle přepláchnu, ono by mi to zaschlo, to je pak práce navíc.... uf, příště jedině s vlastním ešusem!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:40

Tak sporák a pracovní desku večer při úklidu otřu, desku za ně, nějaké přípravky používám jen v rámci velkého úklidu.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:42

Potrefenáhusa tak ten sanytol mám zrovna teď, jinak prostě co mi padne pod ruku z prostředků na kuchyň. holou vodou bych to mastný leda rozšudlila

Sweet Potato uaa, ešus s sebou

jinak teda když jsme v tom přiznání, já krom té kuchyně toho doma moc neuklízím, prádlo, koupelny.. jinak prach ignoruju a na podlahu občas vypustím robota. když si vzpomenu, zaliju kytky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:44

Sweet Potato naše babička nádobí takzvaně předmývá:) sice nám to nebere z ruky, ale typicky řekneš Já si vypiju čaj a jdu na to nádobí. Přijdeš do kuchyně a ono už je prakticky čisté a babička říká Já jsem to trochu předmyla. Fakt je problém jí s něčím pomoct, ona je prostě rychlejší. Když jsem tam s dětmi,  tak už jsem úplně bez šance, že by třeba nádobí počkalo půl hodiny, až děti usnou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:46

viktorka_od splavu o kytky se nám teď stará syn:) myslím, že budou dost v šoku, já zalevám sporadicky. On si každý den natočí vodu do lahvičky a všechny poctivě zaleje, musí si k nim dát stupínek, aby vůbec dosáhl. Doufám, že mu to vydrží;)

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:52

Evaeva aby to vydržely ty kytky

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 10:54

Evaeva na to pozor, časté přelévání je pro většinu kytek horší nez sporadické zalévání! :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 13:09
Reakce na Tulipe:

Evaeva na to pozor, časté přelévání je pro většinu kytek horší nez sporadické zalévání! :)

​To je přesné. Já mám doma 300 fialek. Zalívám podle času po 7 až 10 dnech. Teď jsme 14 dní pryč a snad 10 lidí se ptalo, jestli nechci zalít kytky. No nechci, raději zvládnou sucho než přelití a v začátcích, při zalévání rodinou, mi jich vždy spousta odešla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. srpna 2020 13:25

To je mi jasné s tím přelíváním, chtěla jsem mu pořídit nějaké na balkon, tam by se to denní zalévání šiklo. Uvidíme, jak dlouho ho to bude bavit, zatím to beru jako Montessori aktivitu:) Musím říct, že vodu přelévá už moc pěkně.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 13:28

Ja mam teda ted krizi doma uklidovou, potrebovala bych tak tri dny bez deti abych to dala dokupy. A ted si to tady ctu, desny, desny, desny, stydte se!

JankaM Jen si to uzij! Proste v platonicke rovine, ve neplatonicke jen v tvoji hlave a je to! Se ti to treba do konce zivota nebude muset stat! To by byla hruza. Proste si dej nejakou hranici, jakoze nikdy s nim nepujdu po praci na kafe a nikdy mu nebudu psat mimo praci. A jinak kuchynka, usmevy, paradeni do prace, kafe v praci v jo! Zivot je kratkej. A nezapomen ze je starej, brzo sejde, tak nezachazej za tu hranici:-D:-D. Navic ses jiste psychicky slabsi osoba a romanek bys nervove neunesla! Tak bych to udelala ja, ale tak nevim jeste nic vo zivote, ze jo, treba je to jinak;-)