Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:51

Ounz asi tak a ked  videli mak

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:51

Sweet Potato to je ale pokud vím americký způsob stolování. Nakrájet a pak jíst vidličkou v pravé ruce. Příbory drží podobně, ale ne úplně stejně, hroty dolů. Prej je to proto, že si to přinesli z Evropy, tady se to pak změnilo, oni si ponechsli původni postup. Samozřejmě ne všichni, ale část jo

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:51

Janulik03 jo

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:53

Sweet Potato tak ale zas sa mohla sustredit na jednu cinnost poriadne  pekne po poriadku

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:54

Ounz No taky si to myslím. Ale jí se očividně ulevilo.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:55

Ounz zajimalo by me, jestli jim nekdo vysvetlil, ze je to ceska kuchyne, ktera logicky vychazi ze surovin dosazitelnych v Cechach. Komenty typu Bylo by lepsi nahradit kvetak avokadem a jablko mangem jsou trochu mimo.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:02

Kokoska Zase si přiznejme, bez takových komentářů by to byla nuda.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:07
Reakce na Sweet Potato:

Kokoska Zase si přiznejme, bez takových komentářů by to byla nuda.

​tak nějak:-) já to nesleduju, ale předpokládám že to někdo točí právě pro pobavení, kdyby jedli způsobně a zdvořile vše pochválili, těžko by na to někdo koukal

jinak když vyprávěla příbuzná žijící v austrálii, že je tam součástí výběrového řízení pohovor v restauraci s konzumací a roli hraje právě to, jestli uchazeč umí slušně stolovat, nechtělo se mi tomu věřit. od té doby to občas sleduju (nikoho nefotím:DD a asi už to chápu

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:15

A musim sa priznat ze mam asi nizky prah citlivosti na prehresky inych voci etikete a dizajnu (bola by nuda keby bolo vsetko dokonale a vlastne by ta dokonalost nevynikla). 

Skor mi vadi utocnost a agresivita. Aj taka ta skryta nevyslovena

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:19

Kokoska oni to asi chtějí udělat zajímavý..a imho po nich chtějí aby tomu něco vytkli..

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:26

Sweet Potato Ounz to jiste, ale obcas ty vyroky pusobi uplne slabomyslne. Na druhou stranu kdyby mi nekdo dal neznamy jidlo a pak mi sdelil, ze v tom jsou napr. peceny cvrcci nebi kus hada, taky nevim, jak bych reagovala

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:27

Můj zeť je australan a dva malí vnoučci jsou Kiwi!  A musím říct že českou kuchyni milují!! Je pravda že stolováni je trochu slabší. Né že by to neuměli ale nechce se jim. Takže v mé přítomnosti se jí příborem a tváří se že takhle jí vždycky. No po týdnu se už serviruje do misky a jí se vidličkou . Komentáře v tom pořadu o českém jídle je spíš o výběru lidí kteří jsou ochotní tam vystupovat. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:42

já jsem slyšela historku, že Baťa uchazeče o zaměstnání (teda asi nějakej vyšší management, ne úplně každýho) pozval na oběd do restaurace, a když si uchazeč osolil, aniž ochutnal, tak bylo po pohovoru (vyprávěla kolegyně, kterou prudím tím, že si říkám o sůl dřív, než vezmu příbor do ruky)

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:47

moora no můj bývalej říkal, že k čemu zkoušet. Nejslanější je sůl a ta je slaná tak akorát... Ale jeho oblíbené jídlo byl chleba pokapany sójovou omáčkou.

49366 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:55

continuity tak moje oblíbený jídlo je čerstvý chleba s plátky másla a tlustou vrstvou sardelové pasty, což je vpodstatě koncentrovaná sůl a přitom mám ráda i jemné chutě. sypat si v závodce automaticky sůl a pepř mě naučila kdysi kolegyně, která mi poradila že se takhle dá sníst vpodstatě jakékoliv jídlo, i hnusnémoora tak mě to u tebe nepřekvapuje, jestli dobře vzpomínám jsi ten typ co má jen pár oblíbených jídel a ostatní ti nechutná

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:05

viktorka_od splavu u nás má takovou preferenci na slané a obecně výrazne chutě mladší dítě. Teď ji vyšly nějak hraniční hormony na štítnou žlázu, tak mi doktorka poradila, že zvednout příjem jódu. Ryby ji, tak ted ji tu slánku i nabízím. 

49366 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:21

continuity tak je možné že si tělo samo říká

u nás se to akorát tluče s tím, že já ráda výrazné chutě (všechny) i ty jemné tam kde to je namístě. navíc mi chutná kyselé i hořké, naproti tomu nemám ráda moc sladké. rodina muže jsou jak mimina, chutě mírně slané plus vše sladké jak cecek

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:31

Janulik03 omlouvám se

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:43

viktorka_od splavu přesně, já do všeho pečení dávám tak půlku cukru, než co je v receptu, někdy i méně. a už jsem se dozvěděla, že to sidim. Když já tam chci cítit to máslo a ořechy, ne ten cukr. U nás si nikdo nestěžuje, tak co.

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:43

Tak Betty nemas za co. Tiez by som sa spytala