Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 14:48

Nam prisel krasny masivni dubovy stul akorat pred tydnem, ktery se hned stal mym dočasným pracovním místem, a zdravim viktorka_od splavu, protoze manzel ho i nekolikrat denne obchazi, jestli jsem ho nekde neskrabla, a ja si z nej delam srandu, ze stejne prvni skrabanec bude od nej, az mu na nej upadne kladivo, protoze takhle dopadne vetsina novych drahych veci, co mame - on je prehnane opatrny a porad me hlida, abych to neposkodila, a pak se jemu stane nejaka katastrofa  

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:09

Mít velký jídelní stůl je paráda, teď máme také nový dubový masivní a moc se mi ta současná móda pořádných stolů líbí. Já sama nebo i s návštěvou sedím raději u stolu, zbytek rodiny dává přednost sedačce, tu máme hodně velkou.

Za mě je důležité, aby byl okolní prostor velký, abych nebyla omezená. Nemám ráda posezení, kde jsem zavalená např. konferenčním stolkem, kde se musím někudy protahovat, když chci odejít atd. 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:17

Myrtila  tak to muž je šikovnej, ale nemá vůbec takový ty hospodyňkovský návyky.. takže mu sice kladivo neupadne, ale když bude cokoliv na tom stole opravovat rozebírat, rozloží si tam nářadí, kovovou bednu, tašku s cvokama naspod, vysype tam obsah vysavače a pod. vůbec ho nenapadne si pod to třeba dát noviny... no ale běda jak potom objeví šrám, to bude mela kdo to udělal?!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:18

Karja skúšam tú tvoju nočnú diétu, běda vam, jestli mi to nepujde!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:27

A priznam sa, že starostlivosť o dieťa spolu s dennodennou pomocou mojim rodičom ma fakt vyčerpáva, hlavne teda psychicky.

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:31

viktorka_od splavu Tak to manzel je prave na tohle strasne opatrnej, se stolem jsem musela objednat prostirani, podlozky pod hrnky a pro sebe pracovni podlozku pod cokoli, co tam budu delat (pocitac, sici stroj a tak), vim, ze sam si tam ty podlozky taky nasklada, az tam bude neco delat, ale proste vzdycky se mu prihodi neco, co tu novou vec nejak ponici  

49366 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:33

Myrtila zákon schválnosti

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:34

viktorka_od splavu No, a ja z nej mam k tomu jeste vzdycky srandu

49366 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:49

Myrtila chudák

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:51

Myrtila My máme 190x100cm přírodní ořech, jen olejovaný, už lehce přes 10 let, pár šrámů už má, ale na to, že se 4x stěhoval, jednou z toho přes půl zeměkoule, tak vypadá v pohodě. Nejvíc drápanců je z od dětí, ačkoliv je nikdy při činu nepřistihnu. Když se naolejuje, tak vypadá zas dobře. Hned zezačátku jsem na něm sfoukla svíčku tak, že jsem rozšplíchla vosk a ten zalezl do reliéfu dřeva, ale taky jsem to z něj dostala, i když jsem si spílala fest. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 15:59

Ja uz to tu parkrat psala. My mame na zakazku vyrobeny skleneny stul a ja ho nenavidim, je studeny a nema dusi :) jenze na nem deti muzou delat vsechno, maluji, tvori... a nemusim resit zadny plastovy prehoz. Takze ten stul toleruju, ale jakmile odrostou, tak porizujeme krasny a obrovsky dreveny stul, ktery bude stredem domacnosti. 

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 16:19

Tabea Taky jsme tady kvůli tomu vybrali stůl ošetřený olejem, aby se dal snadno opravit. A původně jsme teda měli vybraný jiný masivní stůl i v trošku jiné cenové kategorii, ale jak jsem otěhotněla, tu výši investice jsme přehodnotili, protože je nám jasný, že dítě mu dá zabrat Navíc jestli bude aspoň trošku tvůrčí po mně nebo po muži, čekají nás na jedné straně stavebnice, šroubečky, nožíky, pilky... a na druhé straně vodovky, fixy, voskovky, rydla... a tak

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 16:19

Tulipe Přesně, ten velký prostor je důležitý!

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 16:31

My máme velkej olejovanej stůl z ikey, jsem zvědavá, co s nim udela par let polejvani pitím a jidlem, vodovky, pastelky apod. Zrovna nedavno jsem si rikala, ze zanedlouho přijde čas, kdy budem muset sundat ubrus...

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 17:34

Potrefenáhusa Jak jsem psala, ze neznam nikoho bez stolu. Tak vlastne muj kamarad bydli bez kuchyne. Vari si v garazi, ktera teda neni garazi, ale spolecenskou mistnosti. Kuchyn pry nechava az pro nejakou nevestu, at si ji zaridi dle svych potreb:-D

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 18:05
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Jak jsem psala, ze neznam nikoho bez stolu. Tak vlastne muj kamarad bydli bez kuchyne. Vari si v garazi, ktera teda neni garazi, ale spolecenskou mistnosti. Kuchyn pry nechava az pro nejakou nevestu, at si ji zaridi dle svych potreb:-D

​Takhle pár let bydlel jeden náš kamarád, neměl kuchyň, jenom gril na terase - zvládnul si na něm teda připravit všechno, i štědrovečerní večeři Pak si domů nastěhoval přítelkyni, ta to vydržela přes jedno léto a pak kuchyni konečně zařídili.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 18:09

Muj sen je tento z Vitry. Vzhledem k tomu, ze cena zacina na 107 tisicich, je absolutne neslucitelny s kocicima packama, takze smula... ale je nadherny

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 18:42

Karja No že nemá kuchyň, to je v pohodě, ale stůl?

Myrtila I tak se dá! :-) 

Tak možná si ještě vzpomenete na moji první kuchyň (rsp. kuchyň v prvním vlastním bytě), její fotka tady kdysi proběhla, žila jsem s ní dlouho....ale stůl byl!! 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 19:01

U těch dřevěných stolů jsou nejvíc vidět ty první škrábance. Časem je z toho patina. My máme buk masiv asi 17 let a už ty různé škrábance s ním nějak splynuly a nebiji do očí.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 19:10

Osobně sedím na návštěvě radši na gauči než u stolu, ale tak záleží na délce návštěvy, když je to na chvilku, tak ten stůl nevadí. 

V posledních letech trochu trpím, jsem zvyklá z domova na samostatnou jídelnu (nebo aspoň jídelnoobývák) a když teď bydlíme v paneláku, máme stůl v kuchyni a to mi nevyhovuje. Nelíbí se mi tam, jednak kuchyň je pracovní místo a u jídla spíš relaxuju, je to jako jíst v dílně, druhak je tam málo místa. Ale  jinde není místo už vůbec, takže kromě víkendových společných obědů jíme všude možně. 

Akorát vždycky na Štědrý večer odnesu stůl do obýváku a večeříme tam, manžel to sice považuje za zbytečnost, ale zvykl si. 

Vtipný bylo, že i když jsme měli doma jídelnu, tak jsme asi rok jedli u konferenčního stolku. Táta totiž začal podnikat a z jídelny si postupně dělal pracovnu. Ze začátku jsme dávali ty jeho věci ze stolu pryč, ale časem to každého přestalo bavit