Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 25. listopadu 2020 22:18

Isca 

Což je v případě maminy na mateřský nebo vůbec maminy dílem okamžiku - ta moc. Ekonomická, sociální, nebo jak to nazvat... to jsou ale ty lepší případy ještě. Dyk některý získávaj moc tím nejprimitivnějším způsobem, jen díky fyzický převaze! Fuj hnus.

Jinak ale nesouhlasim - jako jo, je hrozný když nemáš kam se podít a máš pocit že ti nikdo nepomůže. No, nepomůže. Jedinej člověk kterej ti může pomoct seš ty sama, to za tebe nikdo neudělá, a ty sama musíš přece vědět že to neni v pořádku, to ti nemusí nikdo říkat. Za tebe nikdo toho pitomce opustit/vykopnout nemůže... anžto s ním nežije.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. listopadu 2020 22:28

Isca Já jsem přišla takhle o sestřenici, stala se obětí domácího násilí. Bohužel až po tom, co od dotyčného odešla. U nás se totiž nemůžeš ztratit, jsme malá země a nejsme Amerika, takže si myslela, že nejlepší je se s ním rozejít a vycházet s ním kvůli synovi, kterého měl rád. Když jí ho po první návštěvě přijel vrátit, tak ji ubodal před barákem její maminky a viděli to oba kluci. Mladší měl asi dva roky, ale starší devět. 

Jelikož u nás bydlela, když byla na střední škole a potom jsem jí hlídala od narození syna, tak jsme měly blízký vztah. Já jsem v té době měla 27, žádné zkušenosti a  když jsem viděla, jak se to u nich mění, tak jsem se snažila tahat rozumy ze staršího, kterého jsem často hlídala. Některé signály jsem přisuzovala něčemu jinému, tomu že se mu narodilo vlastní dítě. Nakonec mi to sestřenice řekla až odešla s posledními slovy, že bude sice daleko, uvidíme se méně, ale že už to bude určitě lepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2020 22:32

Renusatko to je hrozné, ty děti u toho

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 25. listopadu 2020 22:35

Renusatko To je strasnej pribeh:-(.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. listopadu 2020 22:44

Evaeva Oni ani ti kluci nedopadli moc dobře, protože je ještě potom i rozdělili. Maminku nemají, otec zavřenej a jelikož ten starší nebyl jeho a teta se zase nějak nemohla dívat na toho mladšího, že je mu strašně podobný a ještě by se o něj jednou mohl zajímat. O mladším vůbec nevím, už mu bude 20 a vychovával ho jeho bratr. Staršího vídám, občas si napíšeme a ten vyrůstal u své babičky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2020 22:47

Renusatko ta rodinná zátěž pro ně musí být hrozná, je mi to fakt líto. Je hrozné, kolika lidem to zničí život.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 04:57
Reakce na barbucha:

711990 

Chlapi jsou idioti

​ale jdi ty :))

711990 strasne, strasne 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 06:02

barbucha ale vieš o tom, že obeťami domáceho násilia sú i deti, dôchodcovia, zdravotne postihnutý prípadne ináč znevýhodnený. A nielen zo strany mužov. Tým by si poradila čo? Ale chápem, väčšia časť spoločnosti je nastavená na režim, to nie je môj problém, nech si poradia sami, nevidím nepočujem.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 06:43

paktofonika Presne.... a i pokud jde o zeny, tezko se odchazi, pokud nemaji pomoc v podobe zazemi, kam se mohou obratit atd... vcetne toho vyhodnotit v nelehke chvili celou situaci, proste rict, ze si musi pomoct samy je hrozne alibisticke.... 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:02

barbucha ty ses vtipná a toho pitomce máš jako vykopnout kam? Odejít od nej s dětmi kam? V tom seznamu jsou ženy, ktery dávaly i několik trestních oznámení, pripadne to vyeskalovalo kvůli rozchodu/rozvodu

txhle jednoduchý soudy jsou fakt strasny peklo, nakonec si za to ty ženský mohly samy, ne?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:06

Potrefenáhusa nolita paktofonika

ale tak vite jak, Obama vystudovala, tak kde je jaky problem. Ja tomu rikam "jednoduchy svet podle barbuchy":))

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:10

Potrefenáhusa me prave prijde desny kolik z nich se to snazilo resit s pomoci okoli a stejne je to nezachranilo. To je potom veskera duvera ve statni (rozumej policejni) pomoc v haji... @barbucha to podle me myslela ze nejblizsi pomocna ruka byva na konci vlastniho ramene, ale kdyz nemas kam jit tak je ti to uplne k prdu. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:28

paktofonika nolita já si nemyslím, že je to nevidím, neslyším, nezajímá mě to. Často je to spíš neznalost, pro někoho, kdo se s něčím takovým nikdy nepotkal je asi dost těžký si představit, jak je to vůbec možný...

barbucha a ty sama musíš přece vědět že to neni v pořádku, to ti nemusí nikdo říkat. - tohle právě není pravda. To není tak, že přijdeš na první rande, dostaneš facku, řekneš si: juj...no nevadí, určitě se změní. Takovej člověk je na začátku milej a pozornej a šrouby se utahujou pomalinku, že si ani nevšimneš, jako ta pomalu vařená žába. To trvá klidně roky, než tě tyran dostane do stavu, že se jdeš zeptat, jestli si smíš barvit vlasy (zamítnuto), jestli by sis přece jenom nemohla založit vlastní účet (zamítnuto), jsi nucela předložit "objektivní důkazy", že pět nad nulou je dost velká zima na to, aby měly děti zimní bundu... a vůbec ti to nepřijde divný. Protože už máš za ty roky tak vymytej mozek. Navíc se pak oběť často v důsledku toho všeho chová trochu divně z pohledu okolí, takže panuje všeobecné přesvědčení, že je tyran chudák, když má doma tohle.

A když máš to štěstí, že ti jednoho krásného dne dojde, jak se věci maj, tak zjistíš, že máš penize tak na chleba, byt je v lepším případě společnej, kamarádky ti nevěřej: dyť o tobě vždycky tak hezky mluví a o děti se stará, co bys ještě chtěla (každý týrání nedělá modřiny) a děti jsou na straně tyrana (obdivujou silnou osobnost, rodičem chudinkou opovrhujou). A jsi prostě v prdeli. A nebo taky nikdy nedostaneš šanci nahlídnout na to z venku a strávíš v tom celej život. Nespokojená, zlomená, ale nevíš vůbec proč.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:30

OliveOyl tak.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:35
Reakce na jinx:

Potrefenáhusa nolita paktofonika

ale tak vite jak, Obama vystudovala, tak kde je jaky problem. Ja tomu rikam "jednoduchy svet podle barbuchy":))

​tak lidi maj různý zkušenosti a potkali v životě rozdílný věci, já zas nemám ráda tohle vofrňování

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:42

OliveOyl Tak neznalost je to sanozrejme, ovsem zhusta doprovazena neochotou se trochu dozvdelat, resp. Pocitem, ze to nepotrebuju... protoze to neni prece muj problem a ja mam jasno.... treba ten pripad michelle obama a systemovy rasismus, ktery se tu nedavno resil, to ukazal v dost jasnem svetle....

a to je pak uz ten alibismus....

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 07:54

OliveOyl v tom na co reaguju nejde o zadne zivotni zkusenosti, takze to neni zadne ofrnovani, to je jen shrnujici pojem pro ty jednoduche komentare,  bez vhledu, znalosti a kontextu. Proste v necim svete je to easy:)) 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 08:05

711990 To je otřesné.

Je moc dobře, že tvůj příběh má šťastný konec.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 08:07

Me uplne dostalo tech predchozich pet tr.oznameni 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 08:27

jinx presne. A k nicemu to nevedlo.