dzizisketa Presne, taky neumim balit, o ozdobeni a stuhach nemluve. U nas vedou recyklovane darkove tasky. Rychle, snadne a jeste ekologicke to je
.
Přiznání
Tak to já balení dárků miluju a snažím se, aby dárek vlastně potěšil dvakrát

Catherinne
Mám to taky tak! Tchýně už se vždycky těší na hezky zabalené dárky...:-) Jen jich mívám hrozně moc, začíná to být dost otročina....
Ja hrozne nemam rada to skubani papiru pri rozbalovani, ale nejak se mi nepodarilo ve vlastní rodine tomu zabranit
Catherinne krasa, takhle hezky to nemam.
letfenixa asi to budu delat tenhle tyden po vecerech, kazdy den neco malo. Letos stejne tech darku je min, snazila jsem se hlavne pro deti, pro dospele jen nejake drobnosti.
Catherinne máš to zabalené naozaj krásne. :)
moora Navrhuju doma balit do látky. Za prvé ji obdarovaný neroztrhne, za druhé je znovupoužitelná ;o)
DruI a kde to budu skladovat? ![]()
Boze to delali u tchanu v rodine, ze se opatrne rozbali darek, a papir i maslicka se pristi rok pouzije znova. Ja jim teda do toho hodila vidle, nemam cas ani moral a ani chut tohle podstupovat.
rasaNori u nás se taky nepoškozené větší papíry i mašle schovávají, nikoho teda nikdo nenutí opatrně rozbalovat. Dřív se schovávalo fakt skoro všechno, takže výjimkou nebyl dárek, kde byly dvě jména:)
rasaNori To se u nas delalo driv taky
. Ale me proste to mnozstvi odpadu dost vadi, navic jsem i nevdecny obdarovany, je mi fuk, jestli je darek hezky zabalrny, protoze mi to proste prijde jako ztrata casu. Pardon. Mluvim teda o darcich pro dospele, deti at si skubani papiru uziji.
rasaNori já to taky vyhazuji s výjimkou látkových stuh, tchyne zas schraňuje visačky - no a letos se mi dost hodily. ![]()
Dárky dávám dost často do dárkových tašek, ale pokud to jen trochu jde, jsou ještě i v tašce zabalené v papíru. Tašky, jmenovky, stuhy i papír recykluji. Stuhy používám látkové s drátkem. Papír teda jen z velkých krabic, když se neroztrhne. Ale k netrhani nikoho nenabadam. Časem i děti rozbalují v klidu a tak, aby nebyl obr bordel okolo.
Evaeva nejsme ze stejné rodiny? Papír se škrtlým jménem od loňska a připsaným jiným jménem ![]()
si pamatuju velmi dobře.
Ja si hlavne pamatuju, jak jsem jako mala nechapala, proc ta prababicka nabada k zachovani papiru na dalsi rok a sklada ho u sebe na hromadku, kdyz prece Jezisek za rok prinese nove zabalene darky ![]()
ja vubec nechapu jak nekdo dokaze rozbalit darek a uchovat ten papir.Mne se to trha uz pri zabalovani.![]()
Mohučanka u nás právě to jméno ani škrtlé nebylo, Ježíšek si nevšiml:)
Zuzuli jo, babicka uhlazujici papiry v kresle, to je nejlepsi vzpominka na vanoce![]()
Zarinya tak driv ty papíry byly mnohem tlustsi a pevnější, i ty v arsich jsou dneska pevnější než papírový role
u nás se taky skládalo a na dárky se nepsalo, ale vkládaly se papírový cedulky
Copak jména z loňského roku, ale u nás se jednou mamince povedlo, že na dárky zapoměla jmenovkuy dát a byli na nich jen lístečky s popisem co je uvnitř. Asi jak balila postupně a chtěla pak dárky dozdobit vysačkama, ale už nebyl čas... Ještě jsme věřili na ježíška a chudák pak stála celý večer u pooteevřeného okna a tvářila se, že jí ježíšek napovídá co pro koho je. Asi se docela zapotila. A litovala tradice, že dárky rozdávají děti a rozbaluje se postupně. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje