Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:25
Reakce na Tabea:

#​ups... to se musím dovzdělat..

​mne to rekl muj domaci,jestli je to pravda ci ne to uz jsem dal nezjistovala,rekl mi gelbe sack tak to tam davam i cely nas dum.

a abych rekla pravdu tak po zjisteni,ze injekcni jehly se tu hazi do smesneho odpadu,je mi to vlastne fuk.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:25

Garfie presne

Offline Arietui
98 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:27

4n4 taky roztomilý..  ježeček se vlastně dost nabízí jak to podobně zní, ale do teď mě to nenapadlo!

Offline notna
9310 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:29
Reakce na Pinot Noir:

continuity s tím souhlasím a právě proto mi přijde mimo dávat roveň Ježíška a pohádky. Já s tím nezačala.

​Pohadky jsem zmínila já. Vytanulo mi to na mysl v souvislosti s tím, že mě překvapilo, že i pohádky považuje někdo za lež, protože to vnímám podobně. Prostě je to hra, kterou dítě časem prokoukne. 

Offline Pinot Noir
29710 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:29

Arietui co jsem tak různě slyšela, tak ježek je jedna z nejčastějších představ.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:30
Reakce na Pinot Noir:

Pavlena já právě u pohádek říkám, že je to jen pohádka. Nebo jiné děti věří, že draci, čerti a Bing existují? A do kdy? To mi hlava teda nebere.

​tak moje dcera se pořád ptá, kdy už půjdeme navštívit Peppu

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:32
Reakce na Zarinya:

​mne to rekl muj domaci,jestli je to pravda ci ne to uz jsem dal nezjistovala,rekl mi gelbe sack tak to tam davam i cely nas dum.

a abych rekla pravdu tak po zjisteni,ze injekcni jehly se tu hazi do smesneho odpadu,je mi to vlastne fuk.

​Gelber Sack je jen pro plastové obaly od vajec. Kartonove, kterých je naprostá většina, patří do blaue Tonne.

Offline Garfie
28331 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:33

notna Přesně, Ježíšek je spíš jako nějaké kouzlo, to malé děťátko s ním v představách až tak nesouvisí. 

continuity Já si naopak myslím, že to k dceři jde velmi dobře, je prostě analytický typ, asi po tobě, ne? :-) Někde se jí ukládají drobné informace, ze kterých pak vytvoří dokonalý dárek, mně to přijde úplně logické, vůbec to nemusí souviset s nějakou emoční inteligencí nebo empatií.

žluťásek Neboj, u nás je to ozkoušený v několika generacích!  

Offline Pinot Noir
29710 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:33

notna myslím, že se tu do toho ještě nesmyslně míchá fantazie dětí. Mám pocit, že někdo si snad myslí, že dětem fantazii zakazuju.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:35

Tulipe no,mozna mas pravdu,ale ja se z domacim kvuli tomu dohadovat nebudu.

Mne to taky neprislo spravny,ale kdyz to rekl tak to davam tam.

Offline continuity
42500 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:37

Garfie no jo, ale k těm darkum potřebuješ empatii. Což ona asi má, protože furt se stará o nějakého opozdilce, šikanovaného spolužáka a tak. 

Online Sweet Potato
40017 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:38

Pinot Noir Ale malé dítě tomu "věří", ať to nazveš jakkoli. Nevypneš mu imaginaci.

Offline Arietui
98 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:44

Pinot Noir no vida. já většinou slýchám miminko nebo jakousi podobu andělíčka a pak variace na Santu/dědu Mráze ale ježečka jsem ještě nepotkala! ale opravdu se to dost nabízí tak není divu..

Offline Garfie
28331 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:46

Pinot Noir Já myslím, že si to bereš zbytečně osobně, přijde mi, že tady nikdo tvůj přístup nekritizuje. Ten loňský výpad chápu, že se tě dotknul (i když si ho nepamatuju), ale teď mi to přijde spíš jako obecná (a zajímavá) debata. 

Jinak to magické myšlení u dětí v předškolním věku je normální součástí vývoje, pomáhá jim to zpracovat některé těžší nebo nepochopitelné věci. 

Arietui Myslím, že jsem adept na výhru , ale vyprávím tady tu historku každý rok před Vánocemi. Když jsem byla malá, babička mi před nosem zavřela dveře do koupelny se slovy "tam nemůžeš, je tam Ježíšek" a jediné, co jsem stihla zahlédnout, byl hadr na podlahu. Takže jsem si Ježíška dlouho představovala jako šedý hadr na zem.....

Online Sweet Potato
40017 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:46

Arietui Pro mne byl Ježíšek malý andělíček bez křídel, létal s hejnem okřídlených andělíčků pomocníčků. Podobný ilustracím ze starších dětských knížek. Světlé vlásky, šatečky v pastelových tónech. Při vyhlížení z okna šlo zahlédnout světýlka. 

Offline Arietui
98 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:48

Garfie to je klenot!!!

Online Sweet Potato
40017 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:49

Garfie To opravdu nikdo nemůže překonat.

Offline notna
9310 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:49

Pinot Noir Tak to mě nenapadlo, že bys zakazovala dětem fantasii. Mě vlastně se trochu dotklo to , že dítěti lžu. A ještě ve spojení s takovým krásným zvykem. Měla jsem potřebu obhájit , že nelžu, protože lhaní fakt nesnáším a i dítě vedeme k tomu, že přiznání je polehčující okolnost :-) Pak jsem se zamyslela a musím uznat, že občas fakt dítěti lžu. Čím je starší, tím míň. Ale kolikrát se třeba děsně vymodila a já ji pochválila, jak jí to sluší. Nebo ty výrobky někdy! To teda bylo kolikrát hodno Oscara. Ale asi bych tomu neříkala lhaní, to má pro mě hodně negativní náboj. Asi předstíráme

Offline Arietui
98 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:49

Garfie a ráda se tomu za rok zase od plic zasměju..

Offline continuity
42500 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:51

Garfie historka s hadrem je fakt nej