Tak u nás doma jenom rozhlas po drátě. My neměli ani televizi. Ale nasi měli gramofon. Často pouštěli desky. V hlavě mi zůstala jedna s názvem Kristýnka.
Přiznání
Tak Betty jee, rozhlas po drate mela babicka, mamincina maminka! pekne v kuchyni v rohu pod stropem, dreveny prijimac s jednim cernym knoflikem... pravek, rekly by nase deti
(ale mela k nemu uz i televizi, zato prababicka mela jako jedinou techniku krom remosky elektronkove radio s "magickym okem")
mirajo Tak příště k porodu jen něco svizneho, aby to odsejpalo. Cohen tehdy dokázal zpomalit auto až na 30 v hodině, což teprve porod. ![]()
Mha Priste museli vyoperovat, tam nehralo nic a bylo hotovo raz dva
. Dneska bude Cohen do auta uplne akorat!
přiznávám, že je mi už až směšné, jak se novináři snaží vytvořit z úplně průměrné zimy kalamitu stoletého rozsahu.
reportáže plné dramatické dikce, střihy....a pak se člověk podívá na fotky, a v praze asi polovina sněhu, který u nás za jeden večer napadl někdy před měsícem (a nikdo reportáže netočil)...za reportérem, který dramaticky ukazuje nesjízdnou cestu, je něco, co potkávají naši řidiči po zanedbané noci na silnici každé ráno, když sněží.
volají tety a vyptávají se na tu strašlivou ledovku, kterou tu podle médií máme...no nemáme. trošku to kouzalo, ale ledovka, kvůo které se nemá ani vycházet z domu, opravdu vypadá jinak. tu jsme měli naposled někdy před deseti lety, a tehdy se vážně nedalo jít po chodníku (ale reportáž o tom nikdo netočil, tehdy to prostě patřilo k zimě).
varují před třeskutými mrazy. prej až minus 12!! u nás ještě ne moc dávno zpátky poměrně běžně bývalo v únoru týden minus dvacet, a to nejsme ani sněžka, ani šumava. teď jsem se dívala na předpověď, a těch minus 12 hlásí pro naše nejvyšší hory, u nás bude prostě normální únorová zima, a minus 12 v noci v krušných horách asi taky není něco, před čím by bylo třeba varovat a točit o tom reportáže. únoru se dřív každý bál, protože to prostě patřilo k zimě, že byly třeskuté mrazy. teď se dělá, jako by to byla nějaká anomálie.
pokud tedy nemají novináři nějaké jiné výhledy počasí, než ukazují na čhmu. jinak to fakt nechápu.
Jiná Realita Většina novinářů má nadřízené v Praze....a u Muzea štyři!! ![]()
Jiná Realita hele, ale tohle je u nás fakt kalamita
co tu nebyla od 2011/12

Garfie pozor! Dneska pět!!!
Catherinne
Tak to už mlčím!!! ![]()
Lamicka Náhodou, to je super, hlavně u nás jsou prázdniny, takže sotva děti po desáté vstaly, už vypadly se saněma....a doufám, že je uvidím až večer!
taky je planuju hned po obede vyhnat stavet snehulaka ![]()
Lamicka sněhulák nepůjde, je to alespoň u nas promrzlý prasan, co nelepí.
continuity nevadí, prostě je vyženu ven :)
Lamicka Předloni touhle dobou taky napadlo hodně sněhu, pamatuju si to dobře, protože v sobotu jsme se stěhovali a v neděli závěje, byli jsme moc rádi, že se to stihlo v jeden den.![]()
Jiná Realita tak ale třeba u nás napadlo nejvíc sněhu za těch deset let, co tu žiju, a viděla jsem záběry z jednoho jihomoravského vinařství a tam byla ledovka krutá, všechno pod vrstvou ledu. Sestra je zrovna na cestě někde mezi Prahou a podhůřím Jeseníků a nemám z toho vůbec dobrý pocit.
Edit: a předpovědi pro naši polohu je -16, ještě včera tam bylo -19, takže to mi teda standardní nepřipadá.
Pinot Noir Deset let je velmi krátká doba, -19 není žádná hrůza (je to v noci, že?). Taky si myslím, že tohle je úplně normální ladovská zima, byly i horší, akorát jsme za poslední roky odvykli. Ledovky bývají každoročně, buďme rádi za sníh, příroda si odpočine, vymrznou klíšťata, bude dostatek vody.
A že sestra cestuje (přeju ať v pořádku dojede) na druhej konec republiky když je hlášená ledovka? To je ale jejich volba, za to ta příroda fakt nemůže.
andulka01 Jsi nějaká nastartovaná, nebo je to jen můj dojem? Sestra cestuje domů, protože ona i muž musí zítra do práce. Byli tu na víkend. Já přece neříkám, že jde o nějakou zásadní katastrofu, ale moc nechápu, proč se Jiná Realita tak čertí a chtěla jsem jí jen říct, že ačkoliv u nich se jedná o běžný stav, tak u nás třeba ne. Ať tu televizi teda nesleduje. A jako promiň, že deset let je velmi krátká doba, no, co k tomu říct. Podle mě "nejvíc sněhu za deset let" je docela jednoznačný ukazatel.
A kamioňáci taky nespali na dálnici pro vlastní potěšení.
Pinot Noir mně přijde vtipné, ale zároveň i docela děsivé, když mi dcera říká, že taková zima přece není normální. Třeba i v souvislosti se zamrzlým rybníkem. Přitom já mám zimu z dětství spojenou s bruslením, sáňkováním a koulovačkama. Zase si sle nemyslím, že ty mrazy jsou normální, to jedině na Kvildě a Jizerce.![]()
Pinot Noir Lamicka ja si taky z detstvi pamatuju,snih,sankovani,brusleni.....Ale,ze u nas vcera vecer nachumelilo vic nez deset centimetru beru jako zazrak a ledovka byla taky pekna.![]()
andulka01 Jiná Realita se přiznám, že taky moc nechápu ten humbuk ve zpraodajství, že napadl sníh a v noci -17 mi přijde jako normální zima. Trochu jsme odvykli no
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025