Mha Chloe?
Přiznání
dorota Já právě váhala mezi Chloe a Klotyldou.
Mha Klotylda mi nenapadla, ale môže byť.
dorota Protože když chce člověk některé jméno zdrobnit nebo říct pěkně, třeba u holčičky Chelsea mám problém, u chlapce jménem Noe taky. A těch jmen není málo.
Mha Taky to vidím na Chloe, vypadá to na českou zdrobnělinu anglické výslovnosti. Kdyby mě napadlo pojmenovat jednu z dcer Klotylda (no vlastně jako úlet napadlo, ale dvojka Klotylda a Matylda byla promptně všemi zúčastněnými i okolojdoucími zavržena) , říkala bych jí Tylda.
brrr Tvar Bára pokládám za nejhezčí podobu jména Barb(a)ora, Barča..no, ujde, a pak se to jen horší.
Mha ano,nektera jmena zdrobnit da praci.Ja furt dumam jak budu rikat vnukovi.![]()
Zatim je to broucek,a pak to bude asi Marcelino.![]()
Isca Náhodou je to dobrý jméno
A pro chlapce Šebestián, Vavřinec nebo Metoděj ![]()
A nikdy člověk neodhadne, jak to okolí zkrátí, u nás se z Martiny se stala Tina. A jedna starší paní Jiřina je Řina.
žluťásek Evaeva Já jsem taky Eva a nejhorší tvar, kterým mi někdo říkal, bylo Evule, a jinak preferuju základní tvar, abychom měli pořádnou statistiku ;)
Já to zkusím trumfnout, spolužačka na základce mi říkala Evuše. To je hodně strašný.
Isca Svojí neteři říkám jen Báro.
Jinak mi třeba přijde dobrý, když někdo řekne, že nějak oslovovat nechce nebo naopak chce. V práci jsme měli Katku a nechápu, kdo jí začal říkat Kačko, to mi přišlo šílené.
Nevadí mi žádný tvar mého jména. I když Rendo ne. Měla jsem spolužáka Reného a to Rendo mám spojené s ním a to není dobré
.
Zarinya Víš, že existuje film Marcelino, chléb a víno?
Mha nevim,jdu to googlit.![]()
Renusatko Jedné známé Kateřině říkají Kačeno. Mě to přijde hrubé, ale ona je zvyklá a slyší na to.
Mha aj kniha, myslím.
Znám tři René (muže) a každému se říká jinak - Reňda, Renda a Renek
Mha tak jsem nasla a dokonce video,kde je cely film.Tak zkouknu,diky.![]()
Mha Formy Kačena, Kačka nemám rada, ešteže v slovenčine sa bežne nepoužívajú.
A nikdy člověk neodhadne, jak to okolí zkrátí, u nás se z Martiny se stala Tina. A jedna starší paní Jiřina je Řina.
Zdrobněliny z druhé části jména myslím byly zvykem spíš, aspoň mi přijdou mile starosvětské, různé ty Týny, Míny, Fíny a Linky. A z dětství pamatuju, že byla nějaká prateta Mici (Marie) a Duli (Anna).
Já to zkusím trumfnout, spolužačka na základce mi říkala Evuše. To je hodně strašný.
to je, koncovka -še mi přijde taková hanlivá :) a jedné známé říkali Evice :D
Isca Bára mi říkají lidi nejčastěji, ostatně já se tak obvykle i představuju. Pak Baruš, Baruško, Barunko, Barčo, Bramboro, Barbucho, Bári, Bájo. Barbaro mi říká vlastně málokdo a pak teda v cizině.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025