Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:01

Tak ja se priznavam, ze nesnasim zdrobneliny s -ča. Zvlast v mem okoli, vsichni vymysleji super jmena, cizi a mezinarodni, zdvojene hlasky... a ve finale maji Stelcu, Valcu a tak. Takze ja jako jednu z podminek pri vyberu jmena pro dceru mela, ze z nej nesmi jit udelat zdrobnelina s -ca jedine jmeno, kde mi to nevadi, ze Anca. Ale Helca, Hanca, Terca... 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:05

Zuzuli ja jsem -ca a nijak me to neobtezuje, ale nechapu, proc to vzdycky vadi tem ostatnim...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:08

Lamicka Když o tom přemýšlím, tak to je spousta jmen. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 13:15

Zuzuli mě ča taky nijak nevadí, ségře říkáme Hančo často i mě část lidí říká Evčo. Ale jedné sestřenici říkají Karča - Karolína a to už mi teda přijde moc.

Offline Tak Betty
6063 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:23

Kamča taky blbý.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:30

Me tedy nikdy neurazilo ani nevadilo at me kdokoliv oslovil jakkoliv.Ale vedou u me dve co mam rada,sestrenice mi rikaji Macino a jeden znamy Rek Marcelino,tyhle dve mam vylozene rada.

A taky oslovuju lidi,ktere mam rada zdrobnelinou,a nikdy mi nikdo nerekl,ze se mu to nelibi.

Jen jednou jsem se ohradila kvuli jmenu meho syna,protoze sestrenice od muze mu furt rikala Mario a pritom je to Marek a to mi tedy prislo uplne blby,protoze uplne jiny jmeno.

Jmena ktera se predelavaji na ca mi nevadi,ale ja je radsi pouzivam s i.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 13:35

Zarinya já teda přiznám, že mi vadí, když mi někdo říká Efko. Ale tak mi říkala jen jedna známá, poprosila jsem ji, jestli by mi nemohla říkat jinak. Ne že by mě to uráželo, ale fakt mi to vadí.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:43

Evaeva Dcera má spolužačku Karču, ale je to Karin, to mě taky vždycky cinkne do ucha. A ještě Ízi-a to je Isabela. :-) 

Jinak mně osobně žádné zdroběliny mého jména nevadí, vlastně když mi někdo řekne celým jménem, je to tak nezvyklé, že si hned připadám divně (staře, nebo že je na mě protějšek naštvaný). A to nemám žádné dlouhé jméno typu Ladislava, Magdalena a podobně. 

Zarinya A tady ty "speciality" mě ve většině případů vysloveně blaží, třeba maminka nám občas se ségrou říká takovou zkomoleninou, kterou jsme si říkaly jako malé, nepřipomíná to žádné jméno. :-) Nebo máme přezdívku pro bratrance, nikdo jiný mu tak neříká. A mámě občas říkám mamuš nebo mamušo.  

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:46

Tak Betty já mám bratrance Kamila. Kamča nebo Kamčák se mu říkalo, když byl malej. Mne se to jméno pro kluka nelíbí, ale on je rad, ze je sirokodaleko jedinej (plus význam vzneseny)

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:47

Potrefenáhusa To mi připomnělo, že jsem měla na gymplu spolužáka jménem René a říkali jsme mu Renčo!  Na srazy nechodí, nevím, jestli to nemá něco společného....

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:49

Garfie já znala Reného Rendu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 13:49

Garfie z doslechu vím o jednom Gabrielovi, co se mu říká Gábin.

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:50

Kamaradka má teď malinkou Zoe, musím si dávat hroznej pozor, abych z ni nedelala Zouí

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:56

Potrefenáhusa Neboj, za chvíli je z ní Zojča a máš po starostech!

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:00

Garfie jo, tahle kamoska strašně komoli jména, rikala, ze je sama zvědavá, jak ji bude říkat :-))

Offline rasaNori
8814 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:06

Teta se jmenovala Marcela, a jeji muz ji rikaval Macku. Pravda, byval ji docela kus:) 

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:13

rasaNori To jsem slyšela u několika Marcel., že byly Macek - bez ohledu na tělesnu konstituci. A líbí se mi to. 

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:17

rasaNori Macek je děsný, ale když to sedí, tak to sedí .

Já jsem si díky životu mimo ČR zvykla na základní podobu jména a kdy mě pak někdo osloví nějakou zkráceninou, tak mě to už vyvede z míry. I dětem říkám základní formou, pokud teda na ně zrovna nevolám Můro, Pumprdlice nebo Pupejši

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:19

Isca jo,tak me oslovuje muj tatinek.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:20

Já ty zdrobněliny na -ča taky neznasim. Ať si kdo říká co chce, používat to nebudu. Základní tvar jmena používám od dětství, říká mi tak i muž pokud nepouzije přezdívku, která s ním nemá nic společného. jedno moje dítě už taky používá základní tvar a nechává si tak říkat i ve škole.  a to malé je zatím takový mazel, uvidíme, jak se to vyvine. Ve škole jj asi říkají na -ča, ale to dělám, že neslyším.