Garfie moje prababicka z jižních Čech byla Jana a prý ji pradědeček říkal jedine Janinko
Přiznání
Garfie to je divny tedy kdyz se tak sama predstavuje.![]()
Zarinya No právě už to vůbec nevnímá jako nějak divně, nebo jako nadávku. Proto myslím, že i ta Pinot Evina byla z podobného ranku.
Ale mě to teda vždycky vyvede z míry.
Mě se nelíbí Ála, Ola, Hela... Ta jména se daji i v normálním tvaru, nejsou dlouhá. Jsem jedna z nich a i když jsem párkrát řekla, že preferuji základní, stejně mi tou zdrobnělinou dost lidi říká ![]()
Pinot Noir jo Evina, Evinka, Evulka... Od rodiny, případně kamarádů ano, ale ve formálnějším prostředí je to divný
Co jsem si tak různě povídala, spousta lidí má základní tvar svého jména spojený s tím, že něco provedli
jako pokárání, jinak ho jako malí neslýchali.
Jitka77 Souhlas, doteď se necítím dobře když mi někdo řekne tou variantou. Jinak zvládám všechny tvary (a že jich je).
andulka01 taky ve me vždycky hrklo. Všichni mě jinak oslovují zdrobnělinou. No ale kdyz mě zdrobnělinou oslovila gynekoložka při první návštěvě, to mi přišlo divné, žádné paní...., ale Terezko mi říkala.![]()
Mně se hrozně nelíběj ty koncovky na -ča, připadá mi to takový příliš prostonárodní až proletářský... Anča, Manča, Fanča... jediný, kde mi to nevadí, je Barča
asi proto, že mi tak říká jen pár vyvolených
cizího bych za to nakopla!
To je fakt. Zásadně a pečlivě celým jménem mě oslovoval jen první manžel, a doteď když to slyším, dostávám vyrážku ![]()
Zajímavý, že tam, kde si potrpěj na zdvojený jména, se oslovujou i zmiňujou většinou oběma. Na jednu stranu je to logický - prostě se tak jmenujou... ale "přijde Anna Lena" nebo "Jan Ake mi říkal" zní zvláštně...
barbucha Anča mi nevadí, beru všechny varianty -e, -i. Anna chci aby mi říkali v práci, ale stejně to vždycky sklouzne do Aničky (jo, jesm na ni už stará, ale nedbaj). Vadí mi Any, Anys. No a Andula je teda fakt trest.
andulka01 Dceři říkám Aninko![]()
barbucha Vetchý měl úžasnýho psa Barču, hrála s ním v Tmavomodrým světě![]()
Já měla na základce spolužáka a ten se jmenoval Leonid (ano, po soudruhu Brežněvovi
) a doma mu říkali Ljoňa a ještě měli Dmitrije a ten byl Míťa.
andulka01 se všemi Annami, co znám, to tak je, ze to sklouzne do Aničky, i když měří 2 metry, nebo jim je 60 :)
Zdrobneliny nemám rada, ale nějak mi nejde říkat "Anno" ![]()
barbucha Vetchý měl úžasnýho psa Barču, hrála s ním v Tmavomodrým světě
Mno, my byli jednou v hospodě a u vedlejšího stolu seděl Vetchý s tou svou Barčou. Milá psice se k nám chodila podrbat a on vždycky přes celou hospodu zařval "Báro, ty ku.vo nevěrná!". Ve mě pokaždé tak hrklo (jsem Barbara), až jsem ho šla poprosit, ať toho nechá. Nakonec jsme tam spolu seděli skoro až do rána.
rozarka znala jsem Olu, základní tvar Oldřiška. Ola mi v tomto případě přijde dobrý
...
Jinak já mám nejraději svoje jméno v základním tvaru, jako nadávku jsem to nikdy necítila. Ale nijak mi nevadí ani různé zkracování a patvary, až na jeden. Nesnáším, když mi řeknou Edo
To si přijdu jako Eduard a to fakt nerada.
EDITH4B a co eduš? ![]()
Jiná Realita tyvado, tak to ještě nikdo nezkusil ![]()
Já potkala holčičku, která utíkala mamince a ta za ní volala Klojínko stůj! Jak se jmenovala? ![]()
A potkávám rodinu, kde mají holčičku Chelsea.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025