Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online pecka
6197 příspěvků moje polička 14. června 2017 19:37
Reakce na Jiná Realita:

To máš pravdu.Tak aspoň v niečom sme na Slovensku svetoví 

Online pecka
6197 příspěvků moje polička 14. června 2017 19:40
Reakce na Ounz:

No,buchta vytiahla buchtu.To som si myslela,že je tá povestná čerešnička na torte.Ale úplný vrchol bol pilník 

A výraz chalana, čo sedel vedľa nej,keď vystupoval,hovoril za všetko.(ten asi londýnskym metrom ešte nešiel)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. června 2017 19:43
Reakce na pecka:

jako mě by to štvalo, kdyby vedle mě někdo produkoval něco takovýho..

Online pecka
6197 příspěvků moje polička 14. června 2017 20:04
Reakce na Ounz:

Tak to vieš,conturing,strobing a neviem,čo ešte všetko trvá nejaký čas.Najprv som si myslela,že sedí sama,keď si z väčšej diaľky nasmerovaná na okno striekala niečo na tvár.No potom som si všimla prísediaceho 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. června 2017 20:06
Reakce na pecka:

Děsný toto 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. června 2017 20:26
Reakce na pecka:

No ešte že tam nevytiahla vôňu a nezačala to tam na seba striekať. 

A chápem, že niekto potrebuje full makeup ale tak ak chcem byť k svetu tak tak idem už z domu nie? Chvalabohu že ja sa takmer nelíčim, toľko času zabitého. A aj keď si potrebujem líčenie upraviť idem niekam kde ma nikto nevidí a nie že si nastriekam v autobuse fix+ na tvár.  Hrozné toto. Už sa vidím ako mám v práci na stole vybalenú celú kozmetičku a robím si smoky eye  

A pilník je vrchol, humusáčka jedna. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. června 2017 21:54

tak stříkání fix na tvář je možná too much, ale jinak mě úprava makeup na veřejnosti nijak neuráží, taky to dělám. vlastně mi nevadí ani, když si někdo udělá komplet makeup, byť to nedělám. ale smokey eyes nebo cokoliv jiného v kanclu naprosto v klidu (kromě nehtů) 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:02
Reakce na paktofonika:

haha a co ve vlaku komplet manikúra (včetně stříhání nehtů)?:-))

nolita taky mě to neuráží a už jsem to párkrát praktikovala:-) nerada vstávám:P akorát teda neumím nanášet takovej věcí, su s tim celkem rychle vyřízená:D

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:10

já taky jen venku poopravím pudr nebo nanesu rtěnku, ale fakt mi to nijak nevadí ... a pokud bych ráno nestíhala, což se mi teda naštěstí nestává, tak komplet makeup dám klidně až v kanclu...  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:12

No stiahla si kolegyňa v bývalej práci a bolo mi z toho zle. Ešte si to strihala aj s klasickými nožnicami na papier  A nechty lietali vzduchom....brrrr

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:14
Reakce na nolita:

Mně to na druhých taky nevadí, ale v MHD si to na sobě nějak neumím představit, vadily by mi neumyté ruce, ačkoliv používám štětce. Prostě divnej pocit. Jednou jsem si v kanclu, brzo ráno když jsem nemohla dospat, udělala manikůru i pedikůru a uplně zapomněla vyvětrat (protože mi samozřejmě ještě chybělo to líčení a nechtěla jsem aby na mě bylo vidět z chodby), kolegové byli z toho smradu značně překvapení:-D.

Moje bývalá kolegyně byla v tomhle přebornice, běžně se nemalovala, pokud nešla na oběd s nějakým svým starým známým. To pak přirazila do práce v klobouku s vlhkými spletenými copy jak malá holčička , v 11 to rozpustila, aby měla pořádnou hřívu a na líčení vytáhla na stůl zrcátko s průměrem 30 cm.

49376 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:14
Reakce na nolita:

on ten vlak/metro k tomu fakt svádí i cekově protože to moc neháže, třeba v autě max tu rtěnku. někdo si čte a jiná ten čas využije jinak:-) spreje a nehty apod už jsou teda přes:-/

49376 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:16
Reakce na paktofonika:

no fuj. moje babi vůbec nevlastnila něco jako manikúru a stříhala si nehty taky normálníma nůžkama na papír (nůžky zřejmě pamatovaly předminulé století:-)) jednou jsem to zkusila taky a teda

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:20
Reakce na paktofonika:

Ježiš, to dělám já, jako uplně si je nestříhám, ale hrozně mi schnou ruce, takže musím neustále upravovat to nehtové okolí a promazávat. Snažim se to teda co nejvíc omezit na dobu, kdy tam zrovna nikdo není, ale ne vždy to vyjde. Jo a v kanclu na stole mám takovou tu ohrádku na tužky a v ní: tři propisky, dvě obyčejné tužky, ořezávátko a pak: makeup, pánský hřeben, krém na ruce, rtěnku, korektor laku, tužku na oči. Že je to divný jsem si všimla, až když jsem tam měla někoho na schůzce a tak zaujatě na to koukal.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:41

Moje babi (c/o viktorka_od splavu  ) mě naopak učila, že dáma se na veřejnosti neupravuje, i kdyby jí mělo vytéct oko z hlavy. Nejzazší přípustný prostředek v tomto případě by bylo lehké přiložení kapesníčku (pokud možno s vyšitým monogramem, muhehe).

Ale dnešní úpravy zevnějšku nejsou omezeny jen na jedno pohlaví, jak jsem se zrovna dneska poučila v metru. Mladý (a značně neklidný) hoch manažerského typu, t.j. pěkné a kvalitní světle šedé sako, nažehlená bílá košile, dlouhé černé kalhoty, kvalitní černé kožené botky... gelový účes... prošel za pár stanic zázračnou proměnou:  zpoza zad náhle vytáhl látkový batůžek, do kterého okamžitě narval  to pěkný sako a střelhbitě se zul. Z útrob baťůžku vyndal ostře červené sneakersky...  do řečených útrob výměnou putovaly kožené polobotky... pečlivě zavázal rudé tkaničky a jal se zkracovat kalhoty několikerým ohrnutím. Na první pokus nebyl zcela spokojen a na několikrát porovnával délku obou nohavic... když to konečně klaplo k jeho spokojenosti, zbývalo již jen jediné - pořádně rozvrkočit gelový účes. Obouruč.

No, po těch pár stanicích vystupoval úplně jiný člověk. A pak že holky maj problémy 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 14. června 2017 22:41
Reakce na Karja:

Mně nevadí, když se někdo líčí v MHD, já spíš obdivuju, že si na ten obličej namaluje opravdu to, co chce. Tady se ráno v double deckrech líčí ženské dost často, já bych si byla schopná dát jen make-up a zdravíčko, ale oči bych nedala ani náhodou. Při prvním nájezdu double deckru na retardér bych si řasenkou vypíchla oko.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 15. června 2017 01:41

Liceni na verejnosti mi nevadi, ac to sama nedelam. Ale co mi vadilo byla starsi dama, ktera si k nam do sboru nosila manikuru a pri bohosluzbe (!) si s ledovym klidem pilovala nehty a zastrihavala kuzicku  Jako my Unitariani jsme tolerantni, ale z tohoto se mi delalo fakt blivno...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. června 2017 06:11
Reakce na Karja:

Tam ale krémovanie rúk v kancli je hádam normálne. Ja mám tiež v práci na stole krem na nechtovú kožičku(mimochodom doporučujem Sally Hansen cuticle eraser+balm, malý kelímok s bielozelenou pastou. Mávam tiež veľmi suché ruky a kožičku a toto je zázrak!!!)

A možno som sa zle vyjadrila ale líčenie na verejnosti mi nevadí pokiaľ ma s tým niekto neobťažuje. Neviem si predstaviť že niekam cestujem busom a cestujúca vedľa mňa by sa hodinu líčila, sprejovala a pilovala nechty. Kam utrela tie špinavé ruky? Niektoré baby majú hroznú hygienu. Minule známa vybalila kozmetičku a štetce nemala prané hádam rok, púder špinavý, celá kozmetička od makeupu....no katastrofa. Aspoň mať čisté štetce je základ. Ja sa rukami v buse ani nedržím prípadne dezinfikujem o život, neviem si predstaviť si s nimi niečo patlať na tvár.

A priznám sa, že som dnes ráno nestíhala a išla som do práce ešte s mokrými vlasmi. To mám za to že si sťažujem 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. června 2017 06:12

No výsledok stál určite za to 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. června 2017 07:36

Jak se moc nemaluju, a v šalině a busu si čtu, tak mě tenhle fenomén dlouho míjel. proto jsem zírala, když jsme jely s dcerou na rodinnou oslavu, a ta vytáhla malovátka a pustila se do práce s klidem a přehledem. Já byla nervní i za ni, málem i za ni jsem naskakovala, když to drncalo, zatímco jsem byla koutkem právě malovaných úst poučována, že to chce postupem času vychytat to tlumení nárazů v lokti pravé ruky. Když jsme vystupovaly, nervózně jsem se komíhala mezi dveřmi, aby nám řidič nezavřel, zatímco dcera plavným pohybem zavíčkovala jednu ze zbraní, pomalu vystoupila, položila batůžek na chodník a provedla finální úpravy