Garfie noo to radšej ani neskúšam. Ja mám takto v hmle juh stredného Slovenska, tam som vždy úplne mimo!
Přiznání
Mrakoplas latvia a lithuania!![]()
(já už vím ale až když dcera odtam přivedla přítele![]()
viktorka_od splavu ja o tých krajinách nič neviem, mne sa vlastne nemá ani čo pliesť :) Správnejšie je skôr, že mi splývajú ![]()
Garfie doly jsou ve Slezsku, u nás na severní Moravě žádné nejsou
Presne tak, nezapominat na Slezsko, kraj razovity a mame tu doly (i kdyz uz ne na dlouho). ![]()
Mrakoplas tam jed, je tam krasne. Byla jsem v Lotyssku a Estonsku, Litvu nam zhatil covid. Moc se mi libilo v Talinu. A priroda nadherna vsude.
Mrakoplas To chce dovolenou v Pobaltí, po ní už si to nespletu nikdy. A moc doporučuju.![]()
Mrakoplas Od tý doby, co jsem byla v Estonsku, už se mi plete jen Litva a Lotyšsko
.
Kokoska Súhlasím, Tallin je krásny. Cestovala som cez Litvu, Lotyšsko, Estónsko, mali sme zastávky v Rige, Kaunase a Talline. Rada by som sa tam niekedy vrátila a strávila tam viac času ako pol dňa v uvedených mestách.
A nejde to zespoda nahoru jak se to většinou říká - Litva, Lotyšsko, Estonsko?
Mrakoplas To chce dovolenou v Pobaltí, po ní už si to nespletu nikdy. A moc doporučuju.
Ehm, ehm, já tam byla a pletu si je furt ![]()
dorota my ty dve zeme projeli z Rigy do Talinu a zpatky, vcetne ostrovu Muhu a Sarema ci jak se to pise a bylo to moc hezky. Jen ty prejezdy odnekud nekam jsou strasne dlouhy, les vlevo, silnice, les vpravo, kilometry a kilometry.
Mrakoplas já bych taky jela hned, klidně i s dětma. Přijde mi, že čím jsou starší, jsou náročnější. Tyhle "severní" země mě lákají.
Evaeva ja to asi zaradím ako jednu z možností kam vziať mamu. Budúci rok má 70 a dohodli sme sa so sestrami, že ju dakde zoberieme. Rada cestuje, neznáša teplo a ničnerobenie, najlepšie každý deň niekde inde, má rada prírodu a pamiatky, tam by sa jej páčilo. Viem, že by chcela do Nórska ale má strašnú morskú chorobu a ani krátky trajekt by nedala, tak to sa trip v Nórsku ťažšie plánuje :) Ale aj to by som vymyslela, uvidíme či sa budúci rok bude dať cestovať :/
Mrakoplas Do Norska se může jet po mostě
.
Mrakoplas skúšala ten trajekt alebo len menšie lode? Ja mám kinetózou strašnú, jachtu si nejdem ani predstavovať, ale tie veľké lode nehupu toľko, tam mi to nevadi.
Mrakoplas Nórsko i Pobaltie je super. Krásna príroda i pamiatky, odporúčam. Ideálne pre tých, čo radi spoznávajú nové krajiny a nemajú radi teplo. Sama patrím do tejto skupiny. Bola som pred x rokmi na dovolenke, cca 21 dní (okruh - Litva - Lotyšsko - Estónsko - Fínsko (až po severný polárny kruh) - Švédsko - Nórsko - Dánsko + zastávka v Berlíne), bolo to super, príroda i prechádzky po mestách, len škoda, že sme nemali viac času na jednotlivé miesta.
continuity nejakým trajektom už určite šla a myslím, že by to nedala. Ja s tým problém nemám ale keď sme šli trajektom z Reine do Bodo a bola som čerstvo tehotná, myslela som, že dušu vyplujem a to som tehotenskou nevoľnosťou vôbec netrpela. Radšej to nejdem skúšať :) Ale je varianta let do Bodo a tam požičať auto a prejsť aspoň Lofoty.
Lenka22 autom by som nešla, jedine letecky a požičať auto. Boli sme tak už raz a bolo to super. Leteli sme do Osla, odtiaľ vlakom do Bergenu, tam sme požičali auto, vrátili v Trodheime. Odtiaľ vlakom do Bodo a tam znova požičali auto. Naspäť let z Bodo. Bol to fakt super trip. Ešte lepší by bol keby som si hneď pri odchode z domu nezrakvila členok, takže som nemohla chodiť a v polke vyletu nezistila, že som tehotná
dorota tak to si presne typ ako moja mama. Má rada poznávacky ale tie dlhé presuny autobusmi už moc nedáva (hlavne jej to nerobí dobre na chrbát). Lety jej nevadili, ak sa to teda nezmenilo, musím zistiť ![]()
Mrakoplas No tak vlakem z Osla do Bergenu hrozně moc chci jet. To je fakt moje dovolená. Já mám ráda vlaky (jo i ČD) a jako sever
. A i lodě mám ráda. Já chci jet prostě na dovolenou a čumět z vlaku nebo lodě, to je relax!
Kokoska No tak do Tallinnu taky chci, samozřejmě pak do Helsinek trajektem. Nooo to jsou takové plány, co se v dohlednu jen tak neuskuteční;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí