Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Garfie
28597 příspěvků moje polička 02. května 2021 14:50

Kokoska Krásný fotky! Jinak jsme na tom stejně, já s našima jezdila jen na Valašsko, jednou jsme byli v Českém ráji. :-)

Evaeva Cestování s dětma je super, myslím teď takový to trochu na divoko. Děti hrozně otevírají dveře, hlavně v těch vzdálených destinacích, lidi se tě nebojí a vždycky ti pomůžou. Fakt se mi to hrozně osvědčilo. 

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 02. května 2021 15:23

Máte můj obdiv, jak zvládate cestovat s přesuny každý den na jiné místo.  bych z toho měla v hlavě hokej a byla fyzicky naprosto ko. Já musím rozjímat v kavárně, muzeu nebo i v lese na pařezu. Na jedno místo mám většinou 3dny. A pokud se mi to líbí, tak se vrátím.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 02. května 2021 15:31

notna Absolvovala som autobusový zájazd, ktorý trval cca 21 dní, z toho sme cca 2-3 noci spali v autobuse a zvyšok sme spali v kempoch vo vlastných stanoch, takmer každú noc na inom mieste, čo znamenalo takmer každý večer rozložiť stan, ráno ho zložiť a zbaliť všetky veci. Sami sme si robili aj raňajky a večere. A bolo to super:-). Pred touto dovolenkou som spala v stane asi raz či dva razy, prvýkrát som stavala stan až v rámci tej dovolenky.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 02. května 2021 15:45
Reakce na Mha:

Karja Ad Kroměříž, tady nezaznelo to hlavní. V Kroměříži je pěkný a rozlehlý blázinec. Na parfu srazy jako dělaný

​To by nám teď mohla zařídit kolegyně v Horních Beřkovicích

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 02. května 2021 15:49

dorota jak píšu, tohle bych nedala. Cestování, spaní v autobusu, stanu jo. Ale místo každý den jiné ne.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 02. května 2021 15:54

notna Jasné, každý to má inak. Mne zasa vyhovuje vidieť viac miest a neprekáža mi byť každý deň na inom mieste, nevýhoda je, že človek má málo času, nestihne miesto bližšie spoznať a naplno si užiť jeho atmosféru.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:07

Evaeva nase děti tyhle dovolené taky baví, říkají tomu letem světem. Ale postupem času už mi ty 2-3 noci na jednom místě přijdou dost vyčerpávající, hlavně když člověk spí ve stanu. Tak jsme trochu zvolnili tempo.

Hlavně už to moc neplánujeme. Pamatuji si, jak jsme si s kamarády dali spicha uprostřed Slovinska u jedné jeskyně, věděli jsme, že je tam krásný lesný kemp. Původně jednu noc ( oni se vraceli z Chorvatska, my měli před sebou jeste tyden). no nakonec jsme tam skejsli čtyři dny a viděli věci, co vůbec nebyly na seznamu :)

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:09

notna já teda zvládam každou noc jinde (rekord mám 16 hotelů za 17 nocí na Novém Zélandu, teda ten poslední byl už v Soulu), ale čím dál víc si užívám pobyt na jednom místě - že si tam člověk začně připadat jako doma. V pekařství už čtvrtý den víš, že je nejlepší je stejně ta nejobyčejnější bageta, obejdeš 4 kavárny v okolí, abys zjistila, že je kafe všude dobré, víš, ve které dny jsou trhy, začneš se orientovat v místní sámošce... a je jedno, jestli je to vesnice v Českém ráji, předměstí Paříže nebo boční ulice někde v centru Nice. Taky když nějaké náměstíčko či park procházíš opakovaně v různou denní dobu, tak je pokaždé trochu jiné.

Takže jsem si to nastavila tak, že cesty "co noc, to jiný hotel" budu praktikovat v zámoří, kam se člověk dostane možná jednou za život, a Česko a Evropu "ze základny". Prostě takový Tallin za 12 hodin a za 3 dny je jiný kafe. Ale bez mučení přiznám, že jsme od tama ty Helsinky taky dali - tam vrtulníkem, zpět trajektem. A upřímně, moc jsem z nich neměla, jak to bylo jen na skok. Ač u nich mám fajfku, tak tam budu "muset" znovu.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:16

Makara já se snažím ve městě vždy strávit vzdy minimálně jednu noc, lépe tri - člověk stihne street food, nějaké muzeum, parky, vodu. Ty města jsou v noci úplně jiné a celkem lze vyloučit, že by se člověk kdekoliv ve větším zajímavém městě tři dny nudil. 

Pokud je tam řeka nebo pobřeží ( co je prakticky všude), vždy se snažím svézt nějakou lodni dopravou. Baví to i děti a zas je to město úplně jiné. 

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:17

continuity to mě právě mrzí, že dorazíš na místo na jednu noc a zjistíš, že okolo je toho na týden. Takhle jsem jednou vyrazili na týden - že Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko a každou noc jinde, ale jen první 2 noci jsme měli rezervované. Už na prvním místě v Rakousku (u Medvědí soutěsky) mě štvalo, že musíme dál. U Klagenfurtu jsme si to prodloužili aspoň na dvě noci a pak jsme zbytek dovolené zůstali na Bledu. A nikomu nevadilo, že jsme nedojeli až k moři.

Takže už právě "letem světem" eliminujeme.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:24

Makara no tak naše letem světem je ale přesně takové, rezervace vůbec nevedem a jsme tam, dokud nás to baví. Za 17 dní stihneme tak 3-4 destinace, jak to vyjde. 

Trochu mě štve, že v Rakousku jsou potřeba v kempech na těch proflaklych místech u jezer rezervace a na méně než týden ti ji nikdo neudělá 

Takže jsme loni měli rezervaci v Salzburgu na tri noci a čtvrtý den seděli dvě hodiny v kavárně v nakupaku a hledali na bookingu, kde budeme vubec spát. 

Dopadlo to nakonec dobře, ale úplně mě to nebaví. Podobný problém jsme měli i u Bledu, ale tam jsme se nakonec nějak chytli. 

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:30
Reakce na notna:

Máte můj obdiv, jak zvládate cestovat s přesuny každý den na jiné místo.  bych z toho měla v hlavě hokej a byla fyzicky naprosto ko. Já musím rozjímat v kavárně, muzeu nebo i v lese na pařezu. Na jedno místo mám většinou 3dny. A pokud se mi to líbí, tak se vrátím.

​No to ja mam uplne stejne!

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:39

continuity aha, tak to jsem špatně pochopila - pro mě je "letem světem" každá noc jinde. No a kvůli omezení času stráveného hledáním ubytování volím raději tu základnu pro důkladné prozkoumání okolí.

U měst souhlasím, že 3 noci jsou na prvotní uchopení ducha místa minimum. V té Paříži jsme byli celý týden a nebýt třicítky teploty, tak tam vydržíme i dýl. Staršímu synovi jsem neposkytovali dostatek času v muzeích, na koupání v řece nedošlo, Versailes jsme nestihli. Delší pobyt bychom zvládli hlavně díky pohodlnému ubytování - byli jsme v pravém Aibnb - malý rodinný domek, který majitelé pronajímali během svých dovolených. 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:54

Stan je pre mňa no-go, aj karavan, dokonca som nedala ani mobilhouse, proste potrebujem viac priestoru a pocitu bezpečia (a komfortu!!!), ale dovolenky, kde si môžem kadečo popozerať to hej. Akurát nemám rada "poznávačky", jednak akékoľvok skupinové aktivity sú pre ňa X-tý level pekla, jednak ja potrebujem mať "základňu", teda ubytovanie na jenom mieste a z neho vyrážať, ako a kam sa mi chce. Trebárs aj viackrát n to isté miesto, ale prevláčať veci, zakaždým si zvykať na nové ubytko, to nie.

Akurát teda, kým boli deti malé, tak som milovala rezorty s animáciou a AI a všetkým, lebo to jediné, po čom som túžila, bolo trochu sa vyspať a aby som nemusela NIČ aspoň pár dní riešiť.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 02. května 2021 17:59

Makara

Každá noc jinde pod stanem se dvěma malýma dětma by znamenala, že buď bališ nebo vybalujes nebo jsi na cestě. Ono to je spíš z toho, že si neumím představit ujet na jeden zátah cestu Praha Omiš. Tak je lepší zvládnout to stylem cesta je cíl a dojet tam třeba za týden, pár dní pobýt u moře a pak se zas pět dní vracet. 

Až bude ten obytnak, bude to jednodušší, ale vybalení a sklízení stanu se vší parádou nám trvá 1,5 hodiny i ted s většíma dětma a to jsme myslím vsichni už celkem vycvičení a synchronizováni. (Nemluvě o foukání nějakých paddleboardu a podobných kravin). 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 02. května 2021 18:08

slniecko tak toto asi nie je treba lámať cez koleno, stan aj karavan, je skôr životný štýl. Ja milujem späť pod stanom, mám tento rok prvé dve noci .

Vlani to bola bieda, ale povedzme 30-40 noci ročne vacsinou zvládneme. 

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 02. května 2021 18:15

slniecko . Ano, dovolená s malými dětmi bylo, že 3x denně odejdu od zapra.... stolu, ale při dalším jídle je jako zázrakem čistý. 

Když už byly větší tak mě potěšilo, jak jsou flexibilní. Přestože "rozmazlení" dovolenými v AI hotelu nebo v apartmánem na lyžích, tak je jim doteď úplně šumafuk, že na táboře spí v chatičkách, z nichž některé pamatují málem pionýrské tábory, nebo na školním soustředění v chalupě v pokoji pro 8 a mají služby v kuchyni na mytí nádobí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. května 2021 18:26

dorota každú noc inde zvládam ale každý deň skladať a rozkladať stan by sa mi krute nechcelo, to by som asi dosť frflala :))

Online Mha
příspěvků moje polička 02. května 2021 18:47

Sweet Potato Dolní Berkovice nemají pávy, Tiziana ani vinné sklepy. Když do blázince, tak jedině Kroměříž. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2021 19:09

Nejlepší dovolená byla, když jsme s našima projeli Francii přes Paříž, Bretaň a okolo pobřeží na jih za necelé tři týdny. Skoro každý den jsme balili stan, už jsme to měli sečvičené, ale mě už bylo patnáct. Jinak souhlasím s tím, že ideální jsou ty 3 dny na jednom místě, taky podle destinace, občas to proložit odpočinkem někde u jezera nebo moře. Ten stan mi přijde dobrý v tom, že je člověk opravdu flexibilní, ale s malými dětmi preferuju pohodlnější ubytování:) Na základě téhle diskuze už přemýšlím, kam za rok:)