Karja ten vlak bol môj sen odkedy som videla to niekoľkohodinové video :) Ale priznám sa, video bolo lepšie, z okna keď pršalo toho moc vidieť nebolo. Ale splnila som si!![]()
Přiznání
Mrakoplas No jo počasí. Kamarádka mi doporučila září, že to bývá nejlepší počasí;-). No je možný, že by mě to přestalo po chvilce bavit. Ty jo, já bych někam docela jela! Jak jsem dlouho nikde nebyla, tak mám úplně toulavou!!!!
Karja Tak počasie nikdy nevieš. Nám hlásili pršať a okrem vlaku a Bergenu, kde prší furt :) sme mali celý čas ukazkovo. Po ceste sme stretli Slovákov čo mesiac jazdili po Nórsku v karavane a ti vraveli, že im pršalo tri týždne. Ale vo vlaku dážď nevadi!
No a sambo by si tam mohol voľné chytať ryby! :)
Mrakoplas tak to není špatnej plán tím letadlem a vlakem, to by se mi taky líbilo.
Lenka22 keby si to náhodou plánovala, tak vlak odporucam rezervovať dostatočne dopredu. Ak sa nič nezmenilo, tak čím skor, tým je lacnejší. Bože hneď by som šla zas!
Mrakoplas díky, už to zapisuju do svých plánu
.
Mrakoplas krásné video, tuhle cestu mám na seznamu od doby, kdy jsem četla Stavitele mostů :) muselo to být super!
Mrakoplas ideální dovolenou si představuju jako tvoje mamka, nejlépe každý den jinde. Jezdili jsme takhle s našima, pod stan, a byly to ty nejlepší dovolené. Doufám, že kluky to bude taky bavit, docela mě mrzí, že se nikam nedá, vzala bych je aspoň na nějaký minitrip. My to máme asi v krvi, babička takhle jezdila s mamkou a strejdou, měli volné jízdné na vlaky díky dědově práci.
Evaeva a tak po Čechách sa bude môcť a pod stan nepotrebuješ ani veľké plánovanie, to dáte :) My plánujeme už štyri roky ísť s deťmi pod stan ale čo keď obidve sestry kúpili super chaty, ideme vždy radšej tam
. Snáď nepremeškam ten vek kedy ešte budú ochotní to absolvovať.
A ja mám rada takú kombináciu oddych-cestovanie. Dva týždne sa váľať pri mori by ma nebavilo. Aj keď teraz po deťoch by som si to asi užila ![]()
Mrakoplas ale to by ty děti musely být doma, abys u moře mohla ležet:) Mě nejde ani tak o ten stan, jako o to cestování. Se starším jsme byli na Baltu, měli jsme pronajaté tři apartmány (takový kompromis, aby nespal pokaždé jinde) a bylo to skvělé.
Mrakoplas Těžko říct, jak to cestování bude vypadat :-( Ale do Norska bývaly strašně levné letenky z Polska, třeba už kolem 400 Kč za zpáteční letenku, do tisícovky by se vlezla určitě.
Jinak přesuny vlakem miluju, jela jsem vlakem i v Thajsku nebo v Ghaně (to byl teda dost náročný zážitek). :-) Chtěla bych jednou na transsibiřskou magistrálu a hrozně moc vlakem z Káhiry do Súdánu, ale to se mi asi nepovede. No a největší sen je projet z Cape Townu celou Afrikou, kdysi jsem četla o té africké magistrále a to teda....![]()
Pinot Noir Já jsem měla hromadu kamarádů z Moravy a Slezska, tak nějak jsem si přála najít si z tama i partnera. Což se mi geograficky i povedlo, ale ten Moravák to není. Ale vždycky říká "my nejsme Morava, my jsme Sudety". A je to fakt.
Garfie Ty cesty vlakem
. Ja jela kousek (asi 15hodin) na Urale a kdysi jsme projeli celou Ukrajinu (Uzgorod-Lvov-kyjev-krym) a bylo to uplne skvele, ve mestech vzdy pulden. Kyjevskopecerska lavra treba
.Akorat s ditetem bych ve spacim kupe o 6lidech asi byt nechtela.
Garfie Já jela vlakem z Prahy do Petrohradu (s několika mezizastávkami) a to bych si teda chtěla zopakovat. Jen teda si i po letech pamatuju ten pocit, jak stojím v chrámu Vasila Blaženého a podlaha pode mnou dělá: drn drn, drn drn...:-).
Koukam, ze jsem vlastne vubec nikde nebyla, mam projetej akorat ten Balkan, kdyz jsem ta "Bulharka".![]()
Garfie Já jela vlakem z Káhiry jen do Asuanu teda, ale povazuju to za jeden z nejsilnějších životních zážitku.
MP Meri pozitivnich asi ne, co? :D
Karja jednou pojedes! Ja jsem zacala vic cestovat az po ctyricitce, predtim jsem byla jen jednou ve Francii. A co jsem toho stihla.
Cestu Oslo - Bergen doporucuju castecne vlakem a pak lodi, to je uzasny zazitek, ta plavba po fjordu.
A abyste si nemysleli, ze je v Pobalti jen zima - byli jsme v zari, v Rize bylo 30° a v bazinach v narodnim parku Kemeri taky, takze miliony komaru. Jinak stridave, na ostrovech strasny ledovy vichr, cestou skoro kazdy den nejaky dest. Obcas teda poradne privaly zniceho nic, chce to dobre obleceni.
Karja Až budeš plánovat tu cestu Oslo-Bergen, zvaž ještě možnost projet její část na kole. Podívej se na Ralarvegen. Je to stará silnice která při stavbě železnice přes Hardangervidu sloužila pro transport materiálu a sleduje trať. Takže se dá jet podél trati přes Finse do Myrdalu a pak dolů k moři do Sognefjordu, do města Flam a odtamtud trajektem do Brergenu. My to šli pěšky a bylo to boží.
Edit:Kolo je možné půjčit nahoře na stanici vlaku a vrátit dole ve Flamu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí