Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. května 2021 11:06

Cesta vlakem z Prahy do Moskvy, kdy nám v Čopu ujel náš pohodlnej lůžkovej vlak a přes celou ruskou část jsme cestovali ruským lehátkovým, patří k mým silnějším zážitkům Prakticky cestování v čase, zpátky do minulosti

Pozdější přejezd z Moskvy do Petrohradu (tehdy Leningradu) byl zajímavej už jen tím, že jsme museli čekat 14 dní na povolení vůbec jet (v jednom státě, z města do města ).

Pobaltí bych ráda časem dala, mám pocit že jak jsou ty města (resp. jejich zajímavý centrum) malý, že by se to mohlo zvládnout stylem jeden den, jedno město... přírodu (i komáry Kokoska ) klidně oželím.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. května 2021 11:19

barbucha mne se prave libi to stridani, nekdy mesto a pamatky, jindy duny, les, i ty baziny byly krasny. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. května 2021 11:20

Kdyby to nekoho zajimalo, tady je par fotek

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. května 2021 11:36

Kokoska 

Pěkný. Ale já jsem spíš na města (a hrady), rašeliniště bych vynechala... Ono ten styl není nepodobnej švédskýmu, v těch městečkách jako je například Sigtuna je to skoro stejný (jak vidím tu fotku z Tartu například)... i když je tam víc patrnej i německej vliv...  a jasně, přímý sousedství vody tomu dává ten správnej (a podobnej) šmrnc. 

Už už bych bejvala jela, kdyby do toho koronáč nehodil vidle.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 02. května 2021 11:38

Kokoska Nádhera! Některý fotky přírody (bez moře) mi teda lehce připomněly severní část Třeboňska, ale to je jenom doporučení

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. května 2021 11:44

Isca Třebonsko mam moc rada. Ty jizni Cechy jsou moc krasny kus zeme, az do Novohradskych hor nebo k Jindrichovu Hradci, Sumava, cesty kolem Lipna, vsude se mi tam moc libi. Vetsinu znam z cest na kole :)

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. května 2021 12:31

Jo, Třeboň!

Jednou jsme se vydali na tu cestu kolem Světa - vytvořila jsem světovej rekord, jak jsem utíkala před těma myriádama komárů

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2021 12:36

rasaNori Ale jo, pozitivních. Bylo mi 17 a strašně jsem žrala starověkej Egypt, dokonce jsem zvažovala egyptologii. Bohužel jsem totálně nesnášela dějepis jako takovej. Každopádně ta dovolená byl pro mě splněnej sen. Jela jsem dokonce dvakrát; myslím dva roky po sobě. Podruhé jsem si to i platila sama a jela s kamoskou, padly na to všechny pracně naspořené vánoční obálky od babiček, 18 tisíc myslím, úplně jmění

Online Mha
příspěvků moje polička 02. května 2021 12:36

Karja Ad Kroměříž, tady nezaznelo to hlavní. V Kroměříži je pěkný a rozlehlý blázinec. Na parfu srazy jako dělaný

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 02. května 2021 12:41

Kokoska krasny fotky

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 02. května 2021 13:15

barbucha My jsme Pobalti projeli prave stylem co den, to hlavni mesto (a v Estonsku jeste nejakou prirodu) cestou do Finska a Svedska, a ta mesta se daji za ten den zvladnout. Nicmene aspon mne se to tam libilo tak moc, ze bych casem rada jela na delsi dovolenou jenom do toho Pobalti. 
Jinak ta nase cesta byl tenkrat zajezd s Klubem ceskych turistu, takze zadna flakarna, 16 dni a zvladli jsme hlavni mesta a nekde i národní parky v Polsku, Pobalti, Finsku, Svedsku a Dansku a byla to nejlepsi dovolena, co jsem kdy zazila  Jeste snim o tom, doplnit si Norsko (a Skotsko a Island...), tyhle severske zeme mi uplne ucarovaly

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 02. května 2021 13:16

Mha to mas pravdu. Se vzdycky rikalo, ze skoncis v Kromclu.

Offline Lenka22
2669 příspěvků moje polička 02. května 2021 13:27

Kokoska krásný fotky! 

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 02. května 2021 14:05

barbucha Proto v létě do jižních Čech zásadně na kole ( i mírným tempem jim ujedete, vyzkoušeno za vás) , a zastávky (nejlépe na na Regenta ) u hospod, nebo stánků na hrázi , kde to profukuje. 

Ale s tím Pobaltím vidím styčný body právě tou rovinatou krajinou, kde se střídají bažinný prvky, a pak zase borovice na chudých písčitých půdách, kde se tu a tam povalujou  balvany. I jsem na fotkách od Kokosky identifikovala nějaký duby

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2021 14:07

Kokoska krásné fotky, jela bych hned!

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. května 2021 14:08
Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. května 2021 14:10

Evaeva jo, bylo to moc hezky. A fotky... no jedna uchazejici pripada tak na 20 o nicem

Jeste tady a tady, a tohle, at na tuhle scenu nezapomenu! A pak mam 20 skoro stejnych obrazku, ktere stejne nikomu dalsimu nemuzou to kouzlo okamziku priblizit. Taky se mi moc libil v Talinu napis na zdi ve smyslu Odlozte fotak nebo mobil a divejte se ocima.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2021 14:14

Kokoska já měla na mysli hlavně prostředí, zbytek neposoudím, já nejsem žádný odborník a koukám se na telefonu. Doufám, že se mi podaří taky tak cestovat, zbývá mi ještě spousta míst, která bych chtěla navštívit.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. května 2021 14:20

Evaeva no vzdyt ja prave taky ne, proto tolik odpadu :) A neboj, svet mas pred sebou, vsak jsem psala, ze vlastne do 40 let jsem nebyla skoro nikde. S nasima jsme o prazdninach jeli vzdycky tak na max 14 dni po Ceskoslovensku, zadny Bulharsko, natoz Jugoslavie. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2021 14:23

Kokoska já vím, i si myslím, že by kluky takové dovolené mohli bavit. Ale vždycky takhle na něco narazím a říkám si, tam rozhodně chci.