Na tohle byl super obytnak, v rijnu nas nikdo v chorvatsku neresil, kazdemu jsme byli sumak, mas zachod, takze problem solved i v centru Zagrebu, vyspis se vsade tade:) kdybychom nechteli letos zacit stavet, tak si ho snad i koupime:D
Přiznání
rasaNori cože? Vy pořád rekonstruujete a teď jdete stavět nový? Priznej se, ty si ty staveniště a stres kolem toho užíváš, jinak to není možný ![]()
Takže jsme loni měli rezervaci v Salzburgu na tri noci a čtvrtý den seděli dvě hodiny v kavárně v nakupaku a hledali na bookingu, kde budeme vubec spát.
My takhle byli ve Švédsku předloni a vlastně i před x lety v Portugalsku. Měli jsme ubytování na 3 noci ve Stockholmu a pak nic, jenom noťas. Připojili jsme se na wifi třeba u nějakého supermarketu a zajistili si ubytování na další noc. Akorát jednou jsme tu chatičku nemohli najít, wifi nikde nebyla. Musela jsem zavolat domů, taťka si to našel na netu a pak nás navigoval někde ve středním Švédsku. CHatičku jsme našli, ale cca po půl hodině jsme si ji zabouchli i s klíčema a mobily uvnitř. To už jsem byla hodně nervní. Naštěstí pan soused měl náhradní klíče.
Akorát, že mám pocit, že takhle na blind mineme nějaké zajímavé věci a že se tam vždycky trochu motáme.
žluťásek ja jsem v zenu, jinak bych uz za sebou davno zabouchla dvere a odkracela stredem... Ve stredu pojedem sazet 200 habru, uz ted se tesim:D
rasaNori My jsme byli minulý týden sázet stromky v lese. Bylo to super, hlavně po několika měsících, kdy jsem víkendy pracovala v nemocnici, tak tohle byla mnohem lepší práce. Klídek, čistá hlava a taky bez atombordelu
.
Makara 16 hotelů za 17 nocí! Wow! Tohle nikdy nepochopím. To si pamatuješ všechny: místa? Nesplývají ti? Já mám právě ráda v místě najít dobrou restauraci, kavárnu, přečíst si historii, zajímavosti, shlédnout je a tak.
Kamarád je taky takový rychlík. A on teda to nepobírá. Když se chce člověk něco dozvědět o místě kde byl, tak nic moc krom základních věcí neví. Mrkne, vyznačí si v deníku a frčí dál. Společně jsme byli na dovolené jen jednou a trpěli jsme oba. on mě pořád popoháněl a byl naštvaný, já jeho brzdila a byla taky naštvaná. To se nedalo.
notna Asi bych ta místa zvládla vyjmenovat i ted po víc jak deseti letech. Prožívali jsme to už přípravou. Itinerář jsme si planovali sami a měl téměř podobu minutovniku, protože některé vstupy se museli objednávat předem, protože některé restaurace měly zaviracku v pět odpoledne, trajekt nepočká... Na konci jsme se shodli, že super, ale před pokračováním by to chtělo týden na jednom místě.
Hned bych jela znovu. Plán pro příště je jasný - potřebujeme na to celý měsíc a hotelu by mohlo stačit 15.
Makara Tak to je bezva, že si to pamatuješ.
Ale s tím Pobaltím vidím styčný body právě tou rovinatou krajinou, kde se střídají bažinný prvky, a pak zase borovice na chudých písčitých půdách, kde se tu a tam povalujou balvany. I jsem na fotkách od Kokosky identifikovala nějaký duby
Jo jo, na rozdíl od většiny mám nejradši roviny, od Kroměříže přes Třeboň až po třeba Holandsko a další... ![]()
No a Regent je samozřejmost ![]()
Makara notna Já zvolnila až s dětmi, ale (vyjma homeexchange) putujeme i s nimi, tak dvě noci a padáme. Když si vzpomenu, jak jsem je nechávala očkovat na žloutenku před Thajskem a doktor to komentoval "tak budete asi někde v resortu, že? To nic jiného nepotřebujete...."
Kdyby nás pak viděl s batohama na zádech, nevím, co by si pomyslel.... nejdrsnější asi bylo, když jsme projížděli Ghanu a Togo (bez dětí teda), každou noc jsme spali jinde a zabookovanou jsme měli jen tu první noc-a to ještě telefonicky z Ruzyně, když jsme usoudili, že přece jen bude lepší něco mít, vzhledem k tomu, že přistaneme v jedenáct v noci...podotýkám, že to byly časy před chytrými telefony a prakticky i před internetem, aspoň v Africe určitě. Ani rezervace teda úplně nedopadla, ale to už jsem tu kdysi myslím líčila...:-)
Garfie cestování tímhle zpusobem mělo něco do sebe, jsem rada, ze jsem to ještě stihla zažít ![]()
eM
Já taky. A taky jsem ráda, že jsem některá místa viděla před masovým vpádem turistů, i když to se teď po covidu asi trochu změní k lepšímu. Někdy už to začínalo být přes míru. (a jo, uvědomuju si, jak je hrozný, že ostatní turisty bych vyhodila, ale sebe nechala
)
Garfie eM tak na vaše dobrodružství jsem nikdy nesebrala dost odvahy. Ale závidím. Teď už to asi nedozenu. I když před pár lety jsem četla Babky na divoko a přišlo mi to dost lákavé. Nicméně jsem suchar, takže nějaké budoucí putování po Krétě bude autem a maximální odvaz bude spaní pod širákem. Teď mě spíš mrzí, že moje děti to cestování nebudou mít tak jednoduché, jak bylo v posledních letech před C. Jsem hrozně ráda, že jsem je pustila na všechny cesty, které si vymysleli, i když výlet autem do Rumunska přes Ukrajinu jsem trochu zpracovávala vzhledem k tomu, že většina osádky měla ještě teplý řidičák.
Makara No nedivím se ti!!!
Toho auta bych se u dětí asi taky bála dost, zvlášť tím východním směrem....
Garfie doted si pamatuju ze jsem ridicak mela cca 2 roky, kdyz jsem ridila Sarajevem a bylo to dost husty:D
Priznavam, ze me desne iritujou ti dva hnusni brouci v novym clanku. Jako fakt hnus, nesnasim brouky.![]()
Garfie to víš, že bych raději zaplatila letenku! Ale pak jsem si rekla, že neštěstí se může stát 5 km od baráku a že je doma držet navěky nemůžu/nechci, tak dostali pořádnou přednášku, aby se stridali, nedělali blbosti a pak už je to jen vůle boží.
Makara Jasně, je to tak.
Jen já mám v okolí dost mladých kluků, co měli v autě dost vážné nehody, třeba můj spolužák byl půl roku v komatu :-( a to je historka se šťastným koncem. Taky bych je pustila, ale umírala bych strachy.
Garfie jenže nic nenaděláš protože nepustit není varianta. já se takhle orosila když jsem si loni uvědomila, že řidičák se sice nabízel jako fajn dárek, ale vlastně to znamená že jsem dítěti umožnila se kdykoliv zabít v autě![]()
viktorka_od splavu Takhle o tom ale nejde premejslet, řidičák je takřka nutnost a vždycky bude tvé dítě spolujezdec nebo jinej účastník provozu. Navíc mu třeba nebudeš půjčovat samotnému auto;-). Mne řidičák zaplatili babička a dědou, do autoškoly jsem chodila, když mi bylo ještě 17 a určitě nad tím takhle nepřemýšleli;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí