Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:43

Garfie no ja mám tři známé,  kde ty nehody neměly šťastný konec. A stalo se to vzdycky "za humny". Mne se taky podařilo otočit auto na střechu cestou do práce, 2 km od domu. Vypadalo to, že už je jaro, ale na silnici byl misty led. Jela jsem pomalu, ale i tak brzdění v zatáčce nebyl dobrý nápad.  Tak jsem jen zavolala, že přijedu později. Stihla jsem to na desátou. Spolužákuv syn s kamarady skončil v příkopu na opačné straně té samé zatáčky, Dva kluci to nepřežili.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:44

Luna heh, díky za odkaz :-)ilustrativní brouci mi jsou jedno, když je nemám doma, ale ten článek je skvělý! Kdybys nebyla zhnusená, nebyla bych bývala na něj vůbec klikla!!!! By mě zajímalo, jakou má Pamela Dalton přezdívku...

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:45

viktorka_od splavu moje děti budou mít řidičák hned v 18 a naučím je pořádně řídit, i kdyby čert na koze jezdil. 

Protože jsem znala holku, co jí zabil v autě přítel, protože ji potřeboval spící přikrýt. 

V naší partě se tedy na tyto výlety jezdívalo vlakem IV celkem pokročilém veku. Muž zas jezdíval do hor autem na strašných pleckach.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:46

Garfie viktorka_od splavu Navíc přesně, nepustis je autem a vyjdou si sami pěšky jak ten můj vzdalenej bratranec přes x statu. To nevím co je lepší. Prostě s dětma je to o nerva furt, moje ségra třeba půl střední prostopovala na intr, aby ušetřila peníze na autobus....myslím že řidicak nebo dovolená ve dvaceti autem je jen taková nepatrná znepokojivost navíc!

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:50

Karja no uvidíš sama. právě jsem o tom vůbec do té doby neuvažovala a jeden už svý auto má a jezdí furt a vozí kámoše. naši nepřemýšleli určitě a že jsem jim až po dvaceti letech přiznala jak jsem si natajno brala auto z garáže to už mi dnes nepřijde vůbec vtipný:-P

49385 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:51

continuity to jsou furt jen takový bezva plány. no držím palce

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:52

viktorka_od splavu Tak budu se o ně bát, ale možná se o ně budu bát min, když budou řídit ony než jejich kamarádi, které neznám. 

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:53

Někdy taky může nehoda paradoxně život zachránit, jak je přesvědčena jedna známá. Srazilo ji auto, když jela na kole - zlomená noha a obratel. Když ji dělali CT, tak objevili nádor v hlavě. Hned,  jak ji sundali sádru, šla na operaci. Už je to dobře pět let a je v pořádku.

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:53

viktorka_od splavu mě přijde furt bezpečnější, když to dítě sedne do auta samo, s tím, že mu člověk snad některé věci vštípil za ty roky, než když sedne do auta s kdovíjakým dementem. 

Já třeba s některýma lidma vůbec nejezdím. 

Online Luna
10870 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:53

artemisia clanek super, obrazek palec dolu.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. května 2021 22:56

KarjaVidím to taky tak. Plus ještě doufám, že dítě, které si udělá řidičák, pak dokáže lépe vyhodnotit i různé situace z pohledu ostatních řidičů a chovat se rozumněji i jako chodec/cyklista/spolujezdec.

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 03. května 2021 23:02

Karja Mám to podobně. Vím, že můj syn jezdí dobře, ale má respekt, tak věřím, že nefrajeři, ani když veze kamarády.

Při první delší jízdě jsem hudrala na manžela co spolujezdce, že nemá spát, a jestli potrebuje, tak že jdu dopředu dělat dozor já. Při další jsem se synem jela sama. Po 50 km jsem zadrimla a probudila se za hodinu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2021 23:12

Karja podle mě máš pravdu, stejně jim v tom nezabráníš. Ono to je všechno dohromady, člověk musí doufat, že je vychová/val tak, že za sebe dokážou být zodpovědní, mají sílu říct lidem okolo ne a že si ty kamarády dokážou dobře vybrat.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 04. května 2021 06:59

viktorka_od splavu  Tak takhle jsem o tom nepřemýšlela, spíš "hurá, bude mě konečně mít kdo vyzvedávat z večírků!" 

DruI  Jo, to je pravda, že řidiči se podle mě pak chovají zodpovědněji, když jsou v jiné roli (chodec, cyklista). To jsem si uvědomila i u sebe. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 04. května 2021 08:05

Ja je budu chtit naucit ze sednout do auta s clovekem ktery si dal prece jen 2 piva je blbost na entou. Ten zbytek snad odkoukaji od nas...a ridicak hned v 18 a pokud se neco nepokazi tak snad aut tu na pujceni bude dostatek. Nebo jim poridim nejakou plecku  a bude. Jako soused automechanik. Ten svojim holkam koupil smarta, holky ridi od 16 normalne v provozu.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 04. května 2021 08:41

Jen se zdejsich matek zeptam, jak se stavi k tomu, kdyz si dite chce udelat ridicak na motorku. Ja si ho teda delala az po 30, takze uz to mamka snad brala jinak. Ale stejne na ni vidim, jak se boji, kdyz vi, ze na motoce nekam jedu.

49385 příspěvků moje polička 04. května 2021 09:04

Brioso no tak my jsme chteli aby si ho udelali uz v 16 na malou.. a ti sycaci vubec nechteli motorky je neberou:-P 

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 04. května 2021 09:10

viktorka_od splavu Ty sama jezdis na motorce jako spolujezdec, ze? 

Offline Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 04. května 2021 09:11

Syn si dělal řidičák na moped v  15 a v 17 na větší. Jedna z jeho prvních cest byla se mnou na vylet do Německa. Cestou jsme koupili pro mě helmu a jeli. Ja v te době neměla řidičák, tak mě bylo jasný, že kdo ho má umí řídit. Řidičák jsem si dělala až v 50 na auto.

49385 příspěvků moje polička 04. května 2021 09:19

Brioso jo. kolem nas je motorka pro lidi stredniho veku, kluci vubec, tak asi proto. predpokladam ze na dedinach to bude jiny, ale treba uz je to taky minulost, nevim

mne prave prijde fajn naucit se nejdriv na nejakym prskoletu, pruser nastava spis kdyz dospelej vekem ale ne hlavou sedne rovnou na nejaky delo.