Garfie no ja mám tři známé, kde ty nehody neměly šťastný konec. A stalo se to vzdycky "za humny". Mne se taky podařilo otočit auto na střechu cestou do práce, 2 km od domu. Vypadalo to, že už je jaro, ale na silnici byl misty led. Jela jsem pomalu, ale i tak brzdění v zatáčce nebyl dobrý nápad. Tak jsem jen zavolala, že přijedu později. Stihla jsem to na desátou. Spolužákuv syn s kamarady skončil v příkopu na opačné straně té samé zatáčky, Dva kluci to nepřežili.
Přiznání
Luna heh, díky za odkaz :-)ilustrativní brouci mi jsou jedno, když je nemám doma, ale ten článek je skvělý! Kdybys nebyla zhnusená, nebyla bych bývala na něj vůbec klikla!!!! By mě zajímalo, jakou má Pamela Dalton přezdívku...
viktorka_od splavu moje děti budou mít řidičák hned v 18 a naučím je pořádně řídit, i kdyby čert na koze jezdil.
Protože jsem znala holku, co jí zabil v autě přítel, protože ji potřeboval spící přikrýt.
V naší partě se tedy na tyto výlety jezdívalo vlakem IV celkem pokročilém veku. Muž zas jezdíval do hor autem na strašných pleckach.
Garfie viktorka_od splavu Navíc přesně, nepustis je autem a vyjdou si sami pěšky jak ten můj vzdalenej bratranec přes x statu. To nevím co je lepší. Prostě s dětma je to o nerva furt, moje ségra třeba půl střední prostopovala na intr, aby ušetřila peníze na autobus....myslím že řidicak nebo dovolená ve dvaceti autem je jen taková nepatrná znepokojivost navíc!
Karja no uvidíš sama. právě jsem o tom vůbec do té doby neuvažovala a jeden už svý auto má a jezdí furt a vozí kámoše. naši nepřemýšleli určitě a že jsem jim až po dvaceti letech přiznala jak jsem si natajno brala auto z garáže to už mi dnes nepřijde vůbec vtipný:-P
continuity to jsou furt jen takový bezva plány. no držím palce
viktorka_od splavu Tak budu se o ně bát, ale možná se o ně budu bát min, když budou řídit ony než jejich kamarádi, které neznám.
Někdy taky může nehoda paradoxně život zachránit, jak je přesvědčena jedna známá. Srazilo ji auto, když jela na kole - zlomená noha a obratel. Když ji dělali CT, tak objevili nádor v hlavě. Hned, jak ji sundali sádru, šla na operaci. Už je to dobře pět let a je v pořádku.
viktorka_od splavu mě přijde furt bezpečnější, když to dítě sedne do auta samo, s tím, že mu člověk snad některé věci vštípil za ty roky, než když sedne do auta s kdovíjakým dementem.
Já třeba s některýma lidma vůbec nejezdím.
artemisia clanek super, obrazek palec dolu.![]()
KarjaVidím to taky tak. Plus ještě doufám, že dítě, které si udělá řidičák, pak dokáže lépe vyhodnotit i různé situace z pohledu ostatních řidičů a chovat se rozumněji i jako chodec/cyklista/spolujezdec.
Karja Mám to podobně. Vím, že můj syn jezdí dobře, ale má respekt, tak věřím, že nefrajeři, ani když veze kamarády.
Při první delší jízdě jsem hudrala na manžela co spolujezdce, že nemá spát, a jestli potrebuje, tak že jdu dopředu dělat dozor já. Při další jsem se synem jela sama. Po 50 km jsem zadrimla a probudila se za hodinu
.
Karja podle mě máš pravdu, stejně jim v tom nezabráníš. Ono to je všechno dohromady, člověk musí doufat, že je vychová/val tak, že za sebe dokážou být zodpovědní, mají sílu říct lidem okolo ne a že si ty kamarády dokážou dobře vybrat.
viktorka_od splavu
Tak takhle jsem o tom nepřemýšlela, spíš "hurá, bude mě konečně mít kdo vyzvedávat z večírků!"
DruI
Jo, to je pravda, že řidiči se podle mě pak chovají zodpovědněji, když jsou v jiné roli (chodec, cyklista). To jsem si uvědomila i u sebe.
Ja je budu chtit naucit ze sednout do auta s clovekem ktery si dal prece jen 2 piva je blbost na entou. Ten zbytek snad odkoukaji od nas...a ridicak hned v 18 a pokud se neco nepokazi tak snad aut tu na pujceni bude dostatek. Nebo jim poridim nejakou plecku a bude. Jako soused automechanik. Ten svojim holkam koupil smarta, holky ridi od 16 normalne v provozu.
Jen se zdejsich matek zeptam, jak se stavi k tomu, kdyz si dite chce udelat ridicak na motorku. Ja si ho teda delala az po 30, takze uz to mamka snad brala jinak. Ale stejne na ni vidim, jak se boji, kdyz vi, ze na motoce nekam jedu.
Brioso no tak my jsme chteli aby si ho udelali uz v 16 na malou.. a ti sycaci vubec nechteli
motorky je neberou:-P
viktorka_od splavu Ty sama jezdis na motorce jako spolujezdec, ze?
Syn si dělal řidičák na moped v 15 a v 17 na větší. Jedna z jeho prvních cest byla se mnou na vylet do Německa. Cestou jsme koupili pro mě helmu a jeli. Ja v te době neměla řidičák, tak mě bylo jasný, že kdo ho má umí řídit. Řidičák jsem si dělala až v 50 na auto.
Brioso jo. kolem nas je motorka pro lidi stredniho veku, kluci vubec, tak asi proto. predpokladam ze na dedinach to bude jiny, ale treba uz je to taky minulost, nevim
mne prave prijde fajn naucit se nejdriv na nejakym prskoletu, pruser nastava spis kdyz dospelej vekem ale ne hlavou sedne rovnou na nejaky delo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí