Zdálo se mi, že jsem policistka na kriminálce. Na intergalaktické kriminálce, která byla tak mizerně vybavená, že jsem nabídla, že přinesu svůj nový kávovar z domu. Asi bych měla začít sledovat tematicky rozličnější pořady.
Přiznání
Brioso Syn na malou motorku dělal řidičák hned po základce, měl takovou línější, tak jsme byli s manželem v klidu. V plnoletosti si udělal na auto a ve dvaceti na motorku. Strach mám pořád, vyježděný se mi zdá dostatečně.
viktorka_od splavu To období motorek v mladém věku mizí už i tady na vsi. Tady to má fakt minimum mladých, když byla teenager moje ségra, tak snad téměř každej kluk, už za mě to trochu ridlo. Přesně, přijde mi, ze pořizují až tak kolem té třicítky. Kdo má z mladejch motorku, tak většinou k tomu má vztah nějak v rodine. Dnes se asi děti upínají k jiné technice.
Brioso Já taky jezdím jako spolujezdec, ale kdyby přišlo dítě, nadšená bych nebyla. Je to jak s tou jízdou někam do zahraničí, dovolila bych to a v mezičase bych umírala hrůzou. Muž si dělal řidičák hned jak to šlo, dva měsíce poté ho sestřelilo auto, které jelo z vedlejší. On skončil v nemocnici, motorka šla do šrotu. Podruhé si ji pořídil po čtyřicítce a před rokem a půl se mu stalo totéž, byl na hlavní a sestřlilo ho auto z vedlejší, ani v jednom případě nejel rychle. Teď má sešroubovanou ruku, motorku ve sklepě a od té doby na ni nesedl. Já sama jsem jednou málem způsobila nehodu, protože jsem motorku přehlédla, fakt bych se bála. (ale znovu říkám, nezakázala)
No, keď som si robila vodičák ja, tak bol na motorku vydaný automaticky spolu s autom. Našťastie mám z toho len spomienku vpodobe boľavého členku pred búrkou (a druhého členku po páde z koňa, takže je to asi fuk).
Blbé je ale, že trebárs moja dcéra si vodičák robiť odmieta a z toho mám nervy, lebo ho proste v živote potrebovať bude, resp. po tom, ako som sa kedysi 15 rokov bála šoférovať, tak teraz viem, aká je to sloboda a rozdiel.
Inak najlepšie sa mi zdá (u nás to teda tak možné je), dať dieťaťu urobiť vodičák už v 17-tich, lebo do osemnástk môže šoférovať len s dozorom a za ten čas to už potom nebude taká veľká vec.
slniecko To bohužel v ČR možné není, ale je to fajn, slovenský syn to taky tak dělal. Dokonce myslím je to tak, že pokud si udělá řidičák před 18ti, tak musí 3 měsíce jezdit s dozorem, i kdyby v tu dobu už plnoletost překročil, že jo?
Jo a muj muž si v pátek koupil elektrokoloběžku se sedákem. Prej abych se na ní taky naučila. Tak určitě![]()
Garfie zdá sa mi, že hej.
slniecko Hele, až bude dcera řidičák potřebovat, tak si ho udělá. Já řidičák mám od osmnácti, protože moji rodiče to považují za součást všeobecného vzdělání, ale neřídím a kdybych potřebovala začít, tak si stejně někde budu muset zplatit opakovací lekce.
DruI jsem na tom podobně. Už jsem si i jedny kondičky střihla a stejně vyjedu tak jednou za rok. Moje máma si kondičky dělala aspoň třikrát a stejně skoro neřídí:)
slniecko a vis duvod, proc ho nechce? Ja si delala ridicak v 18, nasi na tom trvali, ze je clovek sobestacny, ze je dulezite nebyt v rizeni zavisly na druhych. Jenze ja pak neridila roky, sla jsem na vejsku mimo Prahu a nemela jsem auto, pak v Praze jsem to nepotrebovala vubec. Kondicky jsem si delala az po diteti, kdy me obtezovalo, ze si nemuzu dojet, kam potrebuju (za nasima, na nakup), kdyz je muz v praci. Nechtela jsem cekat na ridice.
slniecko ja jsem tesne pred autoskolou zpanikarila a bala jsem se, ale nasi trvali na tom, ze bych si ho mela udelat. Tak jsem sla a bat jsem se prestala. Oni me dost podporovali, pujcovali mi auto a tak. A jsem rada
Já měla po autoškole na výběr řídit buď Škodu 105 nebo trabanta. Tak jsem začala řídit až v šesta- nebo sedmadvaceti, Felicii. Tomu říkám pokrok.
DruI to je pravda.
slniecko To se může otočit lusknutím prstu. Syn nechtěl o řidičáku ani slyšet. Zbytečný, dojede si všude, kolo, kamarádi, tatínek. A najednou letos, že by ho teda chtěl a rázem chápu viktorka_od splavu , protože do teď jsem byla v klidu mnohem víc![]()
Renusatko no hej, len presne, takto "kamaráti". Takže do školy ju vozí denne spolužiak, ktorý je ale zodpovedný chalan, takže to v pohode, ale pokiaľ nebude k dispozícii...
Já dělala řidičák v 18, pak jsem neřídila a někdy ve 23 mě v Praze vzali do práce i kvůli tomu, že šéf neměl řidičák. První rok, dva jsem se uměla na Žižkov dostat jen dvěma cestama, takže jsme kolikrát objížděli Prahu velkým obloukem, abych trefila tu správnou.
A dík všem, které mi připomněli, že naši dva šílenci si budou chtít taky udělat řidičák a bude to už za 8/10 roků, takže za chvíli. ![]()
Tak Betty to by som tusim aj brala ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí