Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 07. července 2021 19:42

viktorka_od splavu no jsou místa, kde prameny fakt nejsou, treba v krasových územích se často voda ztrácí. První streka na hřebenovce nízkých Tater má 25 km po první nocleh, převýšení 1700 metru a voda je tam jednou, asi 1,5 hodiny od začátku, pak to máš skoro deset hodin bez vody a to bylo vzdy. další zdroje vody jsou vždy kus pod hřebenem, takže nutně potřebuješ ráno vzít vodu na celý den. 

Ve Vysokých Tatrach bych se asi v nouzi napila i z čurku ve skále, někde v Beskydech u krav bych si to fakt nelajzla. 

Oblíbená historka mého táty je na téma, jak jeho brácha někde pod Kriváněm skopnul batoh do doliny, pročež zůstali nejenom bez jídla, ale taky bez vody. 

Offline dzizisketa
8792 příspěvků moje polička 07. července 2021 19:45

My už nosíme extra vodu a skládací misku i psovi. 

Offline letfenixa
10765 příspěvků moje polička 07. července 2021 19:58

Mali sme už ako malí normálne pol a štvrť litrove fľašky z umelej hmoty, mali také malé cupliky na zakrytie sosaka. A v zime termosky, vždy sa v nich rozbilo to sklo vnútri. Ale sáčky na desiatu boli umyté sáčky od mlieka!

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. července 2021 20:21

Pavlena Láhen od octa, taková ta hranatá! Ta toho zažila. V A spolužačka v ní pašovala do Lucerny na plesy čaj (ČAJ, namouduši!) , aby si nemusela kupovat drahé pití.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 07. července 2021 20:58
Reakce na Gatita:

​ja mam mlhavou vzpominku na jakousi termosku v aute, nebo to bylo neco jako sifon? No uz jsem to radsi vytesnila. Myslim, ze nasi proste nebyli zvykli vsude vlacet brasny s pitim a svacinami, a z ceho jsme pili treba na skolnich vyletech, to vubec netusim. 

​Myslím, že se dřív možná pilo míň než dnes. Prostě nebylo z čeho:). A jinak já jako malá třeba vůbec nepila samotnou vodu z kohoutku. Doma se míchala voda se sirupem nebo kupovaly sodovky (žluté limonády). Po revoluci byl trend pít ochucené minerálky. Vodu z kohoutku jsem začala pít asi až v dospělosti.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 07. července 2021 21:03

continuity jo to bych se napila klidně, jinak proti nesení vody na celodenní túru nic nemám, ale když jdu na hodinu-dvě ven tady do lesa tak to fakt není nutný a když jsme chodívali s maminkou na půl dne tak to bylo dost často k Helenčině nebo Ríšově studánce

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. července 2021 21:20

eeny-meeny Jo, na pití při jídle, nedejbože před jídlem, koukala máma vysloveně jako na zlozvyk "nenalívej se, pak zas nedojíš"

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2021 23:40
Reakce na Zina:

Sweet Potato 

""Kalhoty zásadním způsobem zdůrazňují pozici rozkroku, resp. klína a vytváří z něho v mužském podvědomí brutálně dominující prvek na pozorované ženě. Mužskou fixaci na tento bod si s trochou horrorové imaginace můžeme představit jako jakýsi všestravující kužel vyrůstající přímo z pojednávaných partií.""

Karel I. Šimek je z toho ženskýho rozkroku zdá se úplně hotovej! 

​Freude, Freude, vždycky na ťe dojde...

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 07. července 2021 23:46

eeny-meeny

Taky jsem vodu pila poprvé až někdy na střední škole

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2021 23:52

šmarjá to pitie....to sa verilo, že to rozrieďuje žalúdočné šťavy a tým pádom je to nezdravé....si pamätám, ako žiačka športovej školy som drankala na sústredení, že či sa smiem po tréningu aspoň trochu napiť pred večerou a tréner sa na moje psie oči zľutoval a dovolil mi centimeter z pohára.

Dokonca aj jeden diel Matelka o tom bol, točili to na Zlatých pieskoch (bratislavské jazero, kde sa chodí kúpať), ako si na kúpalisko nemáme brať pitie, ale radšej nejaké šťavnaté ovocie/zeleninu, trebárs paradajky...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2021 23:52

barbucha myslím, že aj u katolíkov, aj u protestantov sa vždy pár takýchto potrhlíkov nájde, podstatné je, že sú to proste úlety. ˇUprimne, u nás - na väčšinovo silne katolíckom Slovensku- som nevidela ani v katolíckom kostole nikoho s pokrytou hlavou ani si napamätám.

Mha ešte by som doplnila, že v tom prvom storočí, keď Pavol písal Korintským, to skutočne nebola katolícka cirkev, pokiaľ tým nemyslíš cirkev všeobecnú (catholicam).

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:20

slniecko 

To máš pravdu, potrhlíci se najdou všude

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. července 2021 13:13

slniecko Ano, já myslím vseobecnou, ne římskokatolickou.

barbucha Já ještě poslední tlapnuti. Já vidím rozdíl v tom, když si žena zakryje hlavu jako znamení úcty vůči Bohu nebo jako znamení vlastní nedostatečnosti. Takže já bych je nechala, ať se halí jak chtějí, ale aby jim bylo jasné, že jsou rovnocenné osoby s vlastní hodnotou (katolice už od roku 1545:)

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 08. července 2021 13:21

Mha 

No, aby jim bylo jasné... to by ses nesměla ohánět zrovna tím Pavlem, kterej Korintskejm (mimo jiný) píše, že hlavou ženy je muž

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. července 2021 13:30

barbucha Však to taky schytava už pěkných pár století, chlapec. Mohl si myslím vybrat jiné přirovnání

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:12

U nás doma se říkalo, že hlavou rodiny je muž a žena je krkem, který tou hlavou kroutí.

Offline SunEclipse
3410 příspěvků moje polička 08. července 2021 15:34

jsem rozežraný prase, z dovolený jsem se vrátila s 2kg navíc a nešlo o zavazadlo

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:17

SunEclipse prosím ta, to je v pohode, ja som sa raz po týždni na Sicílii vrátila s 5 kg navrch, tie 2 kg dáš dolu rýchlo 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 08. července 2021 23:15
Reakce na Mha:

barbucha Však to taky schytava už pěkných pár století, chlapec. Mohl si myslím vybrat jiné přirovnání

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:29

Sweet Potato taky si nosím na plesy čaj a nakrájená jablka. Tak nevím, jsem tedy stará paštikářka nebo moderní matka?