žluťásek my jsme se ségrou o něco mladší, takže petky na pití už byly běžné. Ale musela nám vydržet dlouho a ségra jí pořád někde ztrácela. Nejčastější večerní věta u nás byla "Ty si zase nepřinesla lahvičku!" ![]()
Přiznání
Evaeva já jsem měla pevnou plastovou láhev, ne jednorázovou petku. Byla plochá, ze silného mléčně průsvitného plastu, se šroubovacím víčkem.
žluťásek to my neměly, aspoň si to nepamatuju. My bysme to určitě někde nechaly;)
žluťásek Já jsem měla taky plochou, ale modrou. Pamatuju si doteď, že byl tenkrát problém něco příčetnýho sehnat. Na výlety jsme vozili kulatou se širokým hrdlem, tu jsem ale do školy nosit nemohla, protože byla moc velká a zabrala by půl aktovky.
Tu jsem asi chtěla zmínit? Vršek byl ještě přiklopený jakoby kelímkem. Ten byl ale obdélníkový a vůbec si nevzpomínám, jestli se z toho dalo vůbec pít. A byla ve dvou velikostech. A měla jsem na ní nalepenou západoněmeckou samolepku - já šla do školy ještě roky před revolucí...
U nás mělo hodně dětí, včetně mě, láhev, která byla vlastně tvořítko na led. Žlutá, placatá, z jedné strany bubliny na led.
Pinot Noir tu jsme měli doma
ale nepamatuju si, že bysme jí používali. Akorát párkrát jsme po mamce chtěli, aby nám předvedla, jak se dělá ten led.
Pinot Noir jooo to tvoritko sme meli doma! Nikdy se v tom led nedelal![]()
""Kalhoty zásadním způsobem zdůrazňují pozici rozkroku, resp. klína a vytváří z něho v mužském podvědomí brutálně dominující prvek na pozorované ženě. Mužskou fixaci na tento bod si s trochou horrorové imaginace můžeme představit jako jakýsi všestravující kužel vyrůstající přímo z pojednávaných partií.""
![]()
Karel I. Šimek je z toho ženskýho rozkroku zdá se úplně hotovej!
Zina Asi je kapku fixovanej na všestravující kužel![]()
Pinot Noir ano! Láhev s bublinami, úplně jsem zapomněla, že něco takového naše rodina vlastnila, díky za připomenutí!
Musím se přiznat, že mě to dneska na hřišti s dětma ukrutně nebaví. Může za to zřejmě nadupaný program prodlouženého víkendu... ![]()
marieu já jsem si dneska vzala fixy na kamínky a jsem spokojená velmi. Čekám až zaschnou. Ale jsou tu moc maly kamínky, měli by na hřiště sypat pořádný valounky, ne tu malou drť :)
Pinot Noir tu láhev na led má mama furt a myslím v tom i těch 40 let starej led, ale nikdy jsme z toho nepili, měli jsme tu vzpominanou umelohmotnou láhev, ale v tom se pilo jen na výletě, ve škole pili všichni normalne o přestávce z umyvadla z kohoutku, to až na vejsce měli všichni vodu na stole a neustále upijeli
A tu hliníkovou krabici s rizkama od babičky taky pamatuju, plus ten navlhlej chleba a kyselou okurku ![]()
Sweet Potato Ono najít tradičnějsi stránky než tyhle je dost problém.
Ale za ty běžné tradiční dodávám, že takhle by do kostela slušná dívka chodit neměla, protože je vidět loket a nadlokti! A pozor, tohle se vztahuje i na muže, takže žádné kraťasy, trička nebo košile s krátkým rukávem v neděli!
Počkej počkej, do kostela máš mít zakrytá ramena (známe to, turisti v létě...) - loket by už snad pohoršovat neměl (na rozdíl od kolen a nedejbože stehen) ![]()
Sweet Potato
""Kalhoty zásadním způsobem zdůrazňují pozici rozkroku, resp. klína a vytváří z něho v mužském podvědomí brutálně dominující prvek na pozorované ženě. Mužskou fixaci na tento bod si s trochou horrorové imaginace můžeme představit jako jakýsi všestravující kužel vyrůstající přímo z pojednávaných partií.""
Karel I. Šimek je z toho ženskýho rozkroku zdá se úplně hotovej!
To je úchylný. Za chvíli ho uklidní tak akorát burka, ne? ![]()
Mimochodem co takovej chlap v přiléhavejch kalhotách? Nebo se předpokládá, že všechny ženy jsou frigidní a myslej jen na to co uvařit k večeři? Nebo svačině ![]()
barbucha A to jsou právě ti tradiční katolíci, co mají i ten loket a výš. Proto je jde poznat když jdou na mši podle mužského oblečení, že mají vždycky dlouhé rukávy a nohavice a ženy mají mantilu. A ty jsou hezké, zkus vyguglit, škoda, že tady se to moc nenosí, já bych byla pro![]()
Mantilu jsem viděla jen na nějakejch VIP co šly k papežovi, a ty byly hezký, to jo. Nicméně tohle všeliký zakrejvání mi nesedí... příliš mi to už zavání tou burkou. Co je na vlasech špatnýho?! A na loktech...
Já si na základce k svačině nosila čaj v placatce od rumu. Mamka mi to ještě zabalila do alobalu, aby zůstal teplej. Jinak ale vůbec nevím, z čeho jsme pili, když se jelo třeba na dovolenou autem. Myslím, že jsme si vozili zonky ve skleněných lahvích, ale jistá si nejsem.
eeny-meeny čaj ve flašce od rumu musel vypadat výmluvně
. Známá rodičů to v pubertě šperkovala ještě namodro obarvenou vodou v lahvi od ironu a taveňákem v krabičce od nivey. Nevím, jestli by ki ta námaha spojená s čištěním stála za to...
žluťásek dneska bych na to neměla příliš trpělivost, navíc fixy na kamínky vyzkoušela malá u prarodičů na zánovní dubový podlaze a asi tam budem mít zase na nějaký čas zakázaný přístup... ![]()
do statistiky- žlutou láhev s bublinama jsme měli taky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje