Mermaid dik, mam to v planu
Přiznání
Fiction No ja jsem to cetla nekdy ve 14 a chtela jsem potom brat drogy, zdalo se mi to strasne super. Mela jsem plan se do 30 oddelat, jako Joplin/Hendrix/Morrison a dalsi mi tehdejsi oblibenci. A jak nedocilit, abys nemela takove dite, jako jsem byla ja? Verit mu, respektovat ho a nezamykat ho kdykoli, kdyz bude chtit jit ven. A nebyt hystericka opici matka a myslim, ze tve dite to pak ani nenapadne.
Bud v klidu.
Luna ja to mela uplne stejne ![]()
Akorat jsem v tom veku zadny drogy nemohla sehnat.
A mela jsem taky hodne prisnou vychovu. Hlavne jsem byla furt vedena k tomu, ze musim respektovat autority. Coz melo teda i dost blby nasledky, takze to uplne nemuzu doporucit jako hlavni vychovnej styl ![]()
Luna No, já se tím zas tak netýrám, spíš jsem odpovídala Candance . Prostě se snažím, aby syn doma žil pohodu a neměl důvod hledat ji někde jinde a taky mě dost při zemi drží manžel. U mne je totiž problém, že v práci vidím strašný věci, v minulosti jsem jezdila i záchranku a tak jsem fakt přestrašená. No a taky když si vzpomenu na své bouřlivé mládí, kdy se mi před rodiči dařilo tajit alkoholové excesy každý pátek a sobotu od druháku na gymplu a naštěstí tehdy byly pro mne dostupné pouze alkohol, cigarety a tráva. Vůbec nevím, jak bych si poradila (tehdy) s tou nabídkou, co je dnes ...
Lilly_Ku Ta výchova k respektování autorit, ta je opravdu hrozná. To do mne rodiče tak zasekali, že s tím bojuji celý život. A dítěti už to nedělám, syn ví, že (např.) učitel je taky jen člověk s klady a chybami a ne nejaký polobůh.
Fiction no přesně!! Paní učitelka má vždycky pravdu, i když pravdu nemá, a nekoukej tak drze!!![]()
Lilly_Ku Jasna vec, autority forever. A snazit se zavdecit za kazdou cenu, i kdyz to jde totalne proti tobe. No tak ja jsem hlavne prisla na to, ze bych svou rodinu vubec mit nemela. Uz je pozde.
Ze jsem absolutne svobodomyslny single clovek, ktery by nejradsi zil v nejakym velkym meste. Ale uz to nejak dopadne...
Autority... vzpomnela jsem si na vyraz cestinare, ktery mi mluvil do duse, ze vyucujici se musi respektovat a ze mam problemy s autoritami, a ja mu s klidem dvanactileteho fracka odpovedela, ze tedy nemuzu souhlasit, protoze s autoritami ja zadny problem nemam...
Doted nevim, kde se to ve mne vzalo.
Fiction ja jsem Děti ze stanice Zoo četla v moc nízkém věku, koukám, ze česky to poprvé vyšlo v roce 1987 a doma jsme to asi měli hned, ne? No proste ještě dítě, byla jsem toho dost vydesena a dodnes si pamatuji spoustu detailů, Detlefa, trik se zmacknutim kliky na veřejných toaletách, aby ženám uvnitř sjela na zem kabelka, použité kalhotky a mnoho dalších
a když jsem byla poprvé v Berlíně, na Kurfürstendammu a Bahnhofu ZOO jsem porad premyslela, kde se to asi odehrávalo ;) no proste u mě jako prevence dobry!
Knihám a filmům s drogovou problematikou se vyhýbám, na dokumenty o fetacich se nemůžu dívat, doma se bavíme, myslím, ze je pohoda a dost informací, ale právě, taky si myslím, ze v životě hraje velkou roli náhoda a určitá situace toho může změnit...
Kdyby se někdo chtěl v této oblasti ještě více vyděsit, doporučuji film Requiem za sen.
Ja ti myslim rozumim.
Ja rodinu nemam a neplanuju, z duvodu, ze by me hodne omezovala a to dost spatne snasim. Jsem zvykla zit podle sveho a nakladat s casem, jak se mi libi.
Nekdo mi min nebo vic otevrene rika, ze jsem sobec. Nebo ze az bych deti mela, ze by se mi to zalibilo urcite.
Ja si zas myslim, ze se natolik dobre znam, ze to proste dokazu dobre odhadnout.
trik se zmacknutim kliky na veřejných toaletách, aby ženám uvnitř sjela na zem kabelka
na tohle se vzpomenu vždycky vždycky VŽDYCKY, když musím na veřejné WC ![]()
Pinot Noir ten už na mě působil tak nějak moc "filmově", prostě fikce, zatimco Děti ze stanice ZOO jsou vlastně biografií Christiane F., proto jsou emoce po shlédnutí/přečtení tak silné.
Jinak doporučuji k přečtení i knihu Christiane F. "Můj druhý život", autorka se prakticky furt lituje, že dlouhodoběji nikdy nedokázala abstinovat od drog a profetovala se celým svým, už více než padesátiletým zivotem
Lilly_Ku to jsem presna ja, akorat mi to jeste nikdo nerekl, ani naznakem. Pro me predstava ditete je velmi omezujici a skoro az neprijemna. Samozrejme, ze bych to zvladla, ale rozhodne to neni nic, co bych chtela.
Lilly_Ku Tohle chce odvahu a vyrovnanost napsat a jsi mi tím moc sympatická. Lidi by se neměli přemáhat a jít proti sobě jen proto, že se to od nich očekává.
ionicera přesně!!
ionicera vážně ti to přijde jako extra odvaha? Mne se zda naprosto normální, ze kdo děti nechce, tak je nemá - naopak mi přijde šílené pořídit si tak obrovský závazek jen proto, ze se to od nej očekává.
jinx Lilly_Ku Ja to treba naprosto chapu, prestoze deti mam, chtela jsem je a neumim si to uz bez nich predstavit. Ale vas postoj neni sobecky, jste jen uprimne samy k sobe.
Kdybych vedela, co bude, ze budu dlouhodobe bez pomoci sirsi rodiny, ze onemocnim atd..., tak fakt nevim, jestli bych tu rodinu znovu chtela. Coz ale neznamena, ze s nima ted nechci byt. ![]()
Luna uprimne, ja jsem nikdy nepochopila, co by na tom melo byt sobeckeho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje