Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 06. srpna 2021 10:50

MagrátaU zfilmované Trhliny jsem vydržela jenom tak dvacet minut - nebylo to ono.

Offline Magráta
8063 příspěvků moje polička 06. srpna 2021 10:53

Hanka H jo, měla jsem ten samý pocit, nic moc

Offline SunEclipse
3409 příspěvků moje polička 06. srpna 2021 11:17

Jos ale jezusinky mazlik od pohledu Tyhle obrchlupatci bývají strašně tulivý

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 06. srpna 2021 11:59

Já se musím hrozně hlídat abych nešla špatným příkladem dětem, všechny psy bych hned hladila a mazlila, čím větší tím lepší

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 06. srpna 2021 23:02
Reakce na Hanka H:

​Podobně jsem dopadla, když jsem četla Trhlinu od Kariky - to jsem se ještě dlouho bála jít v noci na WC a projít se sama lesem (ve dne) - kdo nečetl/a chce se bát, doporučuji!

​Ja Trhlinu cetla, kdyz bylo kolem ni to velke halo... A vubec jsem ho nepochopila. Ta kniha se mi vubec nelibila, bylo to jen stylisticky priserne napsane blaboleni fetaka, po nejakem napeti a atmosfere ani pamatka. Priznavam, ze za nejvetsi zahadu te knihy povazuju, ze ji nekdo chtel vubec zfilmovat

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 06. srpna 2021 23:04

Zuzuli Jojo... Trhlina rozděluje náš čtenáře! Já zase nechápu ten humbuk kolem Mornštajnové, Dvořákové, nepustím se do Stehlíkové....

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 04:02

Zuzuli trhlinu som videla v kine lebo humbuk okolo. A slovensky autor. No hrozne sklamanie. Najlepsi bol zaciatok a potom uz to bolo len blbost. Jo a muz mi tam zaspal po 15 minutach

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 07:37

Janulik03 ale v knizce to napeti je. Uplne na zaver. Bavila jsem se se kolegou (velky turista), jeste nez to cetl a rikal mi, ze to  tam bylo zvlastni, nebal se ale bylo to divne.

Kdyz to precetl, tak tvrdil, ze byli sjeti a kazdy si tu knizku vysvetli po svem ale jeho zena se bala. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. srpna 2021 07:43

Hanka H Mne trosku prislo, ze chtel autor udelat takovou Djatlovovu vypravu po slovenskych horach. Uz jsem to cetla pred lety a pamatuju si, ze prvni pulka se strasne tahla a na konci se vsechno sebehlo rychle a vysumelo do ztracena. Jako uplne to nezavrhuju, knihu jsem si (zatim) i nechala. I kdyz to je asi i tou krasnou obalkou od Arga . Nicmene ty dalsi horory od nej vynecham. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 08:49
Reakce na Zuzuli:

​Ja Trhlinu cetla, kdyz bylo kolem ni to velke halo... A vubec jsem ho nepochopila. Ta kniha se mi vubec nelibila, bylo to jen stylisticky priserne napsane blaboleni fetaka, po nejakem napeti a atmosfere ani pamatka. Priznavam, ze za nejvetsi zahadu te knihy povazuju, ze ji nekdo chtel vubec zfilmovat

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 08:54

Zuzuli Trhlina je skvěla a má hodně napětí a atmosféry. A mne se líbil i film knížka tedy mnohem víc.

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 09:17

nonemy . Ten film tedy ne.... 

Jak tady někteří uvádí - nudné, vleklo, blbost, feťáci ... každý jsme jinak vnímavý, na mě třeba strašně zapůsobila ta krátká scéna s opuštěným chlapečkem v modré větrovce - pamatujete? Tam bylo všechno!

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 09:21

Jos Souhlasím - trochu méně krvavá Dajtlovova výprava. Jinak před necelým rokem vyšla u nás Hora mrtvých. Další pokus o pohled na tuto záhadu.

Ty ostatní knížky od Kariky jsou právě takové dost krvavé a nechutné horory.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 09:22

Hanka H Já si to snad půjčím Četla jsem od Kariky jen Tmu a už mě nelákalo nic dalšího. 

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 09:25

mirajo Určitě! A číst nejlépe večer, na samotě, u lesa, s kadibudkou na dvorku....!

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. srpna 2021 10:52

Hanka H Na me to asi nezabere. Ja se u tech hororu proste nebojim. S cestnou (a nekolikrat zminovanou vyjimkou) Terroru. A tam to taky nebyl uplne strach jako takovy. Akorat jsem driv vic cetla veci typu Kdyz vzletne des a nevira (kdo chce at si najde ale nejsem divna!), tak jsem se pak docela bala, ze na me nekde vyskoci nejaky psychopat

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 11:18

Hanka H scénu s chlapečkem si vybavuji matně, ale já jsem hrozná skleróza. Už je to déle, co jsem to četla. Já si většinou nepamatuji žádné detaily, jen takový ten celkový pocit z knihy. A u Trhliny to bylo wow, skvělé, napínavé, tajemné. To tajemno mě na tom moc bavilo a taky se mi moc líbilo, ze to bylo stavěné na reálných základech. Jsem si ty zmíněné články na netu dohledávala a překvapilo mě, ze fakt existují, ze se tam děly neobjasněné záhady. Bylo to takové uvěřitelné a tím víc se mohl člověk bát :) přijde mi to něco jako Blair Wicht, to se mi taky líbilo a Trhlina je ještě mnohem lepší, i když teď srovnávám knihu a film, což je nefér, kniha je "vzdy" lepší.

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 11:29

nonemy Přesně - reálné základy - jdeš do lesa za humny, a najednou se dějou věci ... Horory jako takové mě nebaví (Kinga nečtu), ale tohle se vlastně nedá nazvat hororem. Trhlinu budu prostě obhajovat za všech okolností. Ale je pravda, že film k četbě asi příliš nenaláká.

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 11:46

nonemy ja si celou dobu predstavuju ze ta Trhlina bude neco jako blair witch tudiz nic pro me a vidim, ze jsem se trefila:-)

btw kolare jsem docetla mam ti ho v pondeli vzit?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 12:00

viktorka_od splavu Pokud se ti líbila, tj stojí podle tebe za to a je dostatečně špinavá ;), tak vezmi prosím. Děkuju, jsi hodná. Kdybych náhodou nesla (zase zlobí žlučník), tak bych se snažila napsat co nejdříve, at ji zbytečně netahás. Ale zatím se chystám dorazit.