Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 17:38

slniecko tak otcovi rodicia zili dost na skorosamote pod lesom. Otec spomina ze elektrinu tam zaviedli ked bol skoro v puberte a uz dokazal kopat jamy pre stlpy. Cestak nim neviedla iba chodnik cez polia alebo lesom. Az potom ked uz pracoval tak urobili cestu sj to len taku pre traktor. Az ked som sa ja narodila tak vravel ze ma z porodnice domov viezol na pasaku lebo sa inak dostat nedalo. My sme nevyrastali tak ako viacere tu v mestach kde uz boli telefony splachovacie wc alebo aj vodovod. To vsetko sme my este nemali a prvy trlefon doma bol az ked zacali mobily.

Mama pritom pochadza z bohatej sedliackej rodiny  so spustou pozemkov, ale ti neboli nadseni z toho ze si vzala otca. Do skoly sme chodili peso a niekedy sa v zime brodili zavejmy snehu. Proste nieco sko vidite v starych filmoch. Aj auto mali moji rodicia v dedine ako prvi. Teraz je to takmer utopia. 

Ako samozrejme dnes berieme ze dokazeme cestovat komunikovat aj na druhu stranu zemegule.

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 21:40

Celkem mě zasáhla zpráva, že včera zemřel kluk tak 45? Sli na pivo a on pak jel na kole domu a sejmulo ho auto. Šikovný chlap, vedoucí turistického oddílu, jako dítě si ho pamatuju. Úplně zbytečná smrt.

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 22:15

tv

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 15. srpna 2021 12:47

Janulik03 tak to je tiež veľmi dané tým, kde a ako človek žil. My sme zas celý socík počúvali, kde všade boli pred vojnou starí rodičia, hlavne jeden z dedkov. Pritom to neboli nejako bohatí ľudia, pravdepodobne niekto so spústou pozemkov bol na tom podstatne lepšie. A hej, obaja dedkovia mali pred vojnou auto, jeden z dedkov aj po vojne a mama spomína, že keď na ňom išiel, tak všetky deti z ulice za autom utekali:))).

Ten "cestovateľský" dedko, otcov otec bol účtovník, mal Hadimršku, prešiel s ňou kus Európy, cestoval loďou okolo stredozemného mora...mamina časť rodiny bola zas rozťahaná od Karpát, cez Bratislavu až po Viedeň a teda socík dosť roztrhal vzťahy. Vlastne polovice rodiny sa videli chvíľu v 68. a potom znova až po nežnej...a to sa už prakticky nedalo nadviazať. Ako pár zdvorilostných návštev, ale inak...

Zas ale to nemalo to tajomno....

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 15. srpna 2021 12:52

tv

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 15. srpna 2021 12:59

slniecko  asi tak toto mala zas muzova rodina. Su roztahani po celej europe a 68 hodne vztahov rozbil

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 15. srpna 2021 13:22

slniecko Předky mého muže roztrhala 2.světová. Jeho děd byl v německé armádě a strýc, bratr toho děda, v sovětské. Oba nedobrovolně, oba na stejné frontě.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 15. srpna 2021 14:31

Janulik03 Sweet Potato

Mama mala celý život v skrini kabát, ktorý si kúpila v 68 na MariahilfeStrasse, keď boli za rodinou....aj keď sa doňho už nevtrepala (potom ho vnucovala mne....zas je fakt, že vlnený kabát klasického strihu sa fakt dal aj po 30-tich rokoch...). Akoby to bolo také jediné posledné hmatateľné spojivo medzi nimi.

By som sa nečudovala, keby som jej ho v skrini našla ešte aj dnes.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 20:36

Musím si někde ulevit, soused pod nama je neskutecnej z.rd! Před časem jsem tu psala, ze nám ve vnitrobloku zkouší divadlo a je to trochu nanervyjdouci. No, tak v polovině července měli divadelníci premiéru a soused pod nama se jim rozhodl pomstít tím, ze z pavlace pustil se začátkem venkovního predstaveni na plný pecky muziku a nechal to běžet cely dvě hodiny.
První den jsem si myslela, ze je to třeba náhoda, nicméně druhej den to zopakoval. Pak byla dlouho pauza a dneska mají predstaveni znovu. A situace se opakuje, tenhle zmrdskej přístup ještě teda okorenil o to, ze zalezl do bytu, takže mu ani z pavlace nemuzu nic říct. 
Jako jasne, ty zkoušky byly někdy o nervy, ale bydlíme, kde bydlíme a nikdy to netrvalo víc, než par hodin denně a nikdy večer. A je to jejich práce proboha a nazkoušeny dílo, vůbec mi hlava nebere, ze to někdo muže záměrně kazit. Tak strašně mě to vytocilo, nejradši bych mu šla něco říct, ale sem doma sama s deckem a do otevrenyho konfliktu jít nechci, ale úplně se ve mne vaří krev.

Premejslim, ze mu aspoň něco hodim do schránky, ale nejsem si jistá, jak se jmenuje

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 20:38

MP Meri to je ubozak

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 21:07

MP Meri do schránky? a nedalo by se něco hodit do toho okna? kretén jeden

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 08:16

Jo no, dneska je další predstaveni ... nakonec jsem mu ráno hodila aspoň do schránky, ze na jeho místě bych se styděla ... nějak mě nenapadlo, co s tím víc udělat.

Ted se jen modlím, jestli jsem trefila schránku

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 08:17

MP Meri a chudak jinej soused ted zpytuje svedomi!

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 09:07

Včera jsem byla světdkem 'reklamace' dárkové karty - někde ji ztratili a chtěli dostat novou - zadarmo. To je jak kdybych přišla do banky, že jsem ztratila obálku s penězi od babičky a chci ty peníze znova od nich, ne?  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 09:07

MP Meri to je hrozny debil. Nedá sa mu to natvrdo vypnúť? 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 09:15

Ounz Drzý čelo lepší než poplužní dvůr

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:02

Ounz Některé karty/poukazy mají čárkový nebo jiný kód nebo je mají obchodníci jinak ošetřené, aby se nedaly použít opakovaně. Pokud to kupuješ jako registrovaný zákazník, asi by se  s tím dalo něco dělat.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:08

notna taky si myslím, že by mohlo mít řešení. Nic s tím nedělat je výhodné hlavně pro obchodníka, protože dárkovou kartu člověk spíš někam založí než že mu ji ukradnou i s peněženkou. 

Třeba nechápu proč nejde vyřešit ztracený skipass nahraný na čip se jménem. Zato v případě zneuziti jsou schopni ho zablokovat hned.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:13

notna ne, to nebyl ten případ. To je prostě kartička, kterou ti někdo dá místo obálky s penězi ( asi mají lidi dojem, že je to jako víc dárek, než ty peníze samotný?) a ty si tam za to vybereš zboží. Žádná registrace, nic. Obálka s penězi v plastové formě.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:16

continuity a jak bys to řešila? Zjevně jim někdo podobně poradil a oni tam pak překvapeně koukali, že to nejde..dokonce se u té kartičky větsínou píše, že ztráta nebude moci být nahrazena, kdyby použili internet, tak to ví. Někdo ti koupí kartu, nabije ji a dá ti ji. A ty tam pak přijdeš, že chceš novou?