Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 15:38

Jos Bradbury

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 15:44

U Trhliny mě nemrazilo. To už mě víc mrazilo, když jsem si vyhledávala informace o těch skutečně zmizelých v pohoří Tribeč. Už  jsem už párkrát předtím četla nebo viděla nějaké videoblogy a je to fakt docela záhada, že se tam ztratilo tolik lidí a většinou se vůbec nenašlo ani tělo, ani žádné stopy.

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 15:57

Ja teda nasla k te zmizenim tohle

Howadoor, o kterém je ve filmu několikrát zmínka, je člověk, který někdy začátkem roku 2000 napsal na své internetové stránky dva články o tom, jak na Slovensku v pohoří Tríbeč v průběhu minulého století zmizelo několik lidí (články jsou stále k přečtení zde a zde). Článek o mizejících lidech v Tríbeči otiskl časopis Fantastická fakta, i když bylo redaktorům jasné, že se jedná o totální výmysl autora. Novinář Lubomír Sedláčik s autorem komunikoval přes email. Když ale Howadoor odmítl veřejně přiznat, že se jedná o jeho mystifikaci, tak Lubomír Sedláčik dne 8. 6. 2000 jejich komunikaci zveřejnil (dostupné např. zde). Z e-mailů vyplynulo, že původně mělo jít jen o Howadoorovu past na lidi, kteří věří všemu, co vypadá dostatečně záhadně. Po zveřejnění e-mailů se přesto Howadoor k ničemu nepřiznal. Krátce po zveřejnění těchto e-mailů časopis Fantastická fakta zanikl. Howadoorova fikce ale žije i nadále svým životem (hlavně na internetu). Např. deník Šíp zveřejnil dne 10. 2. 2010 o tríbečské záhadě článek (k přečtení zde). Tato fikce se stala i podkladem ke knize Jozefa Karika, kdy cca rok před vydáním knihy se začaly na několika serverech a na Facebooku opět objevovat články o zmizení lidí v tríbečském pohoří. 

Offline miuu
411 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 16:32

Jos Tak Maleho vraha jsem nejak omylem cetla v porodnici. Trochu spatne nacasovani .

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 16:53

Zuzuli Nefungují odkazy - máš na mysli tohle a tohle ?

Ať už je to jakkoliv, můj názor na knihu se nemění - bylo to skvělé!

A pokud se tady bude organizovat výprava na Tríbeč- děkuji, místo s radostí přenechám někomu jinému!

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 18:13

Hanka H no my se tam určitě podíváme, protože otec mého muže pochází ze Zlatých Moravců, což je "jeden z vrcholů tríbečského trojúhelníku". Nicméně podle toho, co tchán říkal, to je prostě velký kus lesa. O těch zmizeních jsem s ním nemluvila a už bohužel nepromluvím, tak nevím, jestli o tom vůbec věděl. Ale až tam časem pojedeme za jeho rodinou, aspoň si to tam projedeme autem. Ale v zimě to pro jistotu nebude :D

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 19:01

Hanka H Ten rozhovor s místní slečnou je jak od Cimrmanů.

"Tam žádné vodiče nejsou."

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 20:13

Sweet Potato Já jsem si to raději nepustila - nechci mít rozkopané bábovičky!

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. srpna 2021 20:16

Janulik03 TO knížka me místy i nudila, přiznám se. Film se mi líbil moc, pokračování už méně.  

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 20:23

Hanka H môžeš prísť s kľudom ..... Byvam pod Tribčom a o trhline som prvý krát čítala až v tej knihe ...

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 20:26

Torrah Trhlinu jsem četla, líbila se mi. Ale ty odkazy v knize jsou součástí fikce, ne? Přišlo mi to skvěly, jak to Karika propojil. 

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 20:29

cassis3 Mě by zajímalo, jestli to má Karika vymakané do detailu i s těmi zápisy v tom deníku na hoře. To jsem se nikdy nedocetla.

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 21:51

notna já mám pocit, že k těm zmizením tam opravdu došlo, že to není Karikův výmysl. třeba zde

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 22:03

Torrah On si to určitě nevymyslel, jen to převzal.

A původním zdrojem je patrně Howadoor.

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 02:25

Trhlinu jsem slyšela jen tu rozhlasovou, taky jsem se untoho docela bála, bylo to dobře udělaný, knihu bych nečetla. Horory ani detektivky rada nemam

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 08:13

Torrah ja taky myslim, ze se to opravdu stalo a on to jen sikovne vyuzil

Offline monr
74 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 14:51

tie prípady v Trhline sú tuším doložené policajnými hláseniami. Ale pre nás, ktorí sme zblízka, je to o to strašidelnejšie. Pri filme, aj knihe, tie miesta, keď človek vidí, alebo číta o nich, veľmi zvláštny pocit.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 13:59

Tak ono tá oblasť (Tríbeč) je tradične tak braná...ďalšia taká oblasť je potom medzi Myjavou, Novým Mestom nad Váhom, Trenčínom a miestami, kde za terajšími hranicami boli "Žítkovké bohyně", to sa vždy aj volalo "Bosoráky"..... Takže ono to nie je úplne z brucha, len proste vychádza z nejakej tradície.

A chcela som napísať, že v oboch oblastiach som sa už aj ja stratila, ale....úprimne....ja sa stratím aj cestou od gauča k chladničke.

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 14:23

slniecko si mi uplne vratila detstvo. Mojanabka bola jednou z nich. Stale mam v nose vonu bylin po celom dome a stodole, vecerne stretnutia s inymi zenami zababusene do vlniakov, vela krat som tajne v noci pocuvala ich reci sepkania a varenie cajov

a prichod cudzi irm v pestrofarebnyvh satkach na hlave ktore priniesli vsetky mozne veci ako latky stuzky a vzdy prespali jednu noc, potom isli dalej lesom. Dost som sa ich bala

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 17:15

Janulik03 Wooow...