Pinot Noir no ty k tomu máš ještě malýho draka, to bych měla taky staženej zadek. Z domova nebo z kanceláře? Viki bude taky ve školce/jeslích nebo budeš pracovat po večerech?
Přiznání
Gatita jestli je syn zvídavý, zkuste nějaké dětské dokumenty o zvířátkách (nebo nějak jinak tematický zaměřené), bývají zajímavé na Déčku. Jsou kratší, tak by u toho třeba vydržel lépe. Než se začne nudit, už to skončí.
To nespaní je strašný, soucítím moc moc a přeju, ať se to brzo zlepší!
žluťásek jednou týdně se mám ukázat v kanclu a vyřídit, co je třeba mít fyzicky, jinak z domu. Teď v pondělí jdu mrknout do jedné školičky, mám to deset minut z domu, že by tam Viki byl dvě dopoledne týdně. No ale jsem z toho taková, no, nevím, váhám. Jestli je správná doba začít dávat dítě do kolektivu. Když si vzpomenu, jak býval Ríša nemocný v jeslích, včetně chuťovek jako pneumokok nebo mononukleóza... Navíc se mi zdá takový, řekněme svůj. Nic nejí, vůbec nemluví. Nejradši bych si ho nechala doma. ![]()
rasaNori Bude líp![]()
Pinot Noir V současné situaci je to obzvlášť na pytel.
Zu Jo, určitě máš pravdu. Já teda mám rodicak hooodne prodloužený, takze nejde o finance, pocitali jsme že budu s maloumalou 4 roky doma (kvůli školce, ale to teď vypadá, že místa budou). Ale jak říkám, vypadnout z domu a tak, uvidíme ono moc těch míst se zkráceným úvazkem tolik není a pracovat zcela z domu nechci, to si tu rovnou můžu vytírat:-D:-D
Karja pro mě je naopak ideál práce z domu, třeba ještě příští rok. Právě abych tu nemusela vytírat![]()
Pinot Noir ono to půjde. Minulý týden jsem napracovala asi deset hodin bez školek a babiček (ale taky bez vycházek, že jo) celkem mimochodem. Prostě si k tomu sednu po obědě, když odpočívají a pak před večeří, když si s nimi hraje muž a když je potřeba tak večer, když uspává. Akorát je to takové roztahané a na víkend úplně nehraju.
Evaeva :-DNo víš co, já se znám, já vím čemu dám přednost. A tak celkově já mám ráda lidi, mně by to vadilo, že se nedostanu pomalu ani z domu.
Jsem K. O. V práci mi tak strašně vadí ten nelidskej řev, že mi z toho začal cukat obličej.![]()
Karja mě teda přijde spíš problém, že po té pauze bych ráda měla možnost zeptat se jen tak přes stůl, taky zjistit, co se ve firmě změnilo, vůbec být víc součástí. Takhle doma člověk vůbec neví, co se děje jiného. Ale zatím jsem téměř rozhodnutá mladšího příští rok do státní školky nedávat, mám v plánu třídu té miniškolky pro větší děti. A to je jen 8:30 až 12:30 bez oběda, to se do kanclu nedostanu.
Edit: lidi mi až tolik nechybí, i když to určitě bude fajn změna, potkávat další dospělé![]()
Evaeva To je škoda, už jsou to pěkný čtyři hodinky, ale s dojezdem je to už jak nic. A proč ho nechceš dat do státní? On bude ještě malej?
Karja tři mu budou začátkem října. Oni by ho jako sourozence vzali, ale podle mě by to na něj bylo moc, přecejen po těch dětech toho celkem dost chtějí, těch dětí je tam dvacet na jednu až dvě učitelky,... Tady je dětí dvanáct na dvě učitelky, ten přístup je k nim jiný. Akorát je škoda, že to není i s obědem aspoň.
Luna Neboj, už je pátek!!!
To je na školství to úplně nejhorší, ten permanentní hluk, fakt.
Evaeva Aha, no u nás mi to přijde takový docela easy pro ty děti, ale učitelky jsou tu nové a dost si těch dětí hledí (ještě nejsou vyhořelé) ale tak mi přijde, že přistoupí občas na nějaký dcery manyrek, já jim budu muset říct, ať na ni trochu pečou:-D. A s obědy jim pomáhá paní uklízečka i kuchařka, takže jsou tam 4 třeba na 16 děti v ty kritické momenty. A po obědě chodí polovina dětí domu, takže chystání ke spánku taky mají razdva.
Karja já si na tu školku nemůžu stěžovat (samozřejmě mám pár výhrad), ale staršímu jsou čtyři a i tak je to na něj celkem dost, mi přijde. Je to pro něj náročné, třeba do těch různých cvičení a pohybových her se do teď nezapojuje, přestože v miniškolce i na cvičení ano. A podobně. Samozřejmě kdyby bylo potřeba, mladšího bych do té státní taky dala.
Evaeva Aha, trrba je to na něj až moc zive. K nám jak chodí sami prckove trileti, tak to dcera stíhá.
Karja já si to myslím, děje se tam moc věcí a musí spoléhat víc na sebe než byl zvyklý. Když tam spí, tak tam vždycky usne a dost tvrdě (a počůrá se), dost ho to vyčerpává.
Ten model, co máš vymyšlený, se dá, pokud opravdu zůstane u těch 15 hodin. Já asi zvládám i víc, ale potřebuju hlídání, když jedu pryč, a pak už ho nemám, když bych potřebovala sedět doma u počítače... Odnáší to především domácnost, stydím se sem někoho pozvat. S těmi školkami je to na houby, když ti děti nemarodí, tak maj karanténu. Trochu nemocný děti mi maminka pohlídá, ale když je někdo doma v karanténě, minimálně do negat. testu hlídání rušíme. Blázinec je to slušnej.
Luna ten hluk je děsnej. moje 2 nejsilnější dojmy v nové práci, poté co jsem opustila školství, byly, že si můžu dojít na záchod, kdy chci a že je tu TICHO.
Evaeva nasemu malymu byly 3 v pulce zari a tu statni skolku snasi mnohem lip, nez malou skolicku. Teda kdyz tam je. Vzdycky tyden, dva chodi, pak pritahne nejakej bacil a je 14 dni doma. Ale uz tam i 2x spal, jako fakt spal, coz doma ani nahodou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí