Karja teda, to mně nenapadlo, že někdo nedává strom do vody. Před nazdobením ho máme na terase v kýbli s vodou, trochu ostrouháme kůru a odřízneme tu zaschlou plošku, aby mohl nasát vodu. Doma potom do stojanu dolévám vodu denně.
Přiznání
Pinot Noir Já od něj asi zase neočekávám žádné dlouhé setrvání doma. Máme ho od 23 a 6.1 se odstrojuje. Doma na něj nemám místo
a už tak se tady nedá hnout, takže tuhle zavedenou tradici dodržuju. Letos je mi ho i líto. Je pěknej a vůbec neopadává. Na chalupě býval v patře, kde byla zima a vydržel v klidu do února
Pinot Noir nám jednou v tom kýblu slušně zamrzl. Bylo nějak hodně zima před Vánoci a nikoho nenapadlo, že je i na balkoně. Takže jsem v poledne na Štědrý den měli stromek ve dvaceti centimetrech ledu
Ta voda do stojánku udělá hodně, my ho dřív takový neměli a hrozně to padalo. Teď máme taky na vodu, týden se tu neluxovalo a pod stromkem jsou tři jehličky.
Renusatko tak ale od 23. 12. do 6. 1. není krátká doba, bez vody je to hodně dlouho (zvlášť, když to řežou už v listopadu, ne-li v říjnu), my taky nemíváme stromek déle.
Pinot Noir my máme starej stojánek bez vody, ale namotavame dole na kmen mokrej hadr (asi málo, ale aspoň něco), predtim stojí v kýblu s vodou. Taky odstrojuju 6., nebo víkend po tom, ty Vánoce v lednu už jsou takový nanicovatý a máme malej obejvak, ale kdyz jsem byla malá, tak jsme mivali stromek, dokud byl peknej, většinou tak do konce ledna
Pinot Noir Ano, dává to víc než smysl, nechápu, že mě to nikdy nenapadlo:-D. Jako asi jo, kdybych se zamejslala, jak ten stromeček udržel déle doma, ale my ho nikdy nemivali déle než dva týdny. Od štědrého dne do tří králů max. Teď se sambem začínáme zdobit dříve ale odstrojujeme taky dříve, že tu pak jako zavází.
Karja no voni podle mě ty stromky stejně narezou někde naraz a pak stojej venku, ze je asi lepší koupit hezkej stromek začátkem prosince a strčit ho doma do kyble, než koště dva dny před stedrym dnem
Karja
Já se teda přiznám, že bych ho letos klidně taky vyhodila už teď! Jak začne leden, tak už mi to přijde takový nadbytečný. Ale vyhodit ho už na Silvestra je krutý!!!
My o stromku a to mi teď poslala máma
Kočičkám se už asi taky v lednu nelíbí!!!!

No já asi měla letos na stromek kliku,objednávám si ho už par let online,dovezou krasne zabalený,ostrouhaný kmínek a s návodem
,co a jak...letos jsem ho poprvé přečetla a postavila do vody,samo zamrznul..takze po přenesení do tepla
no,převrhnul se,voda se rozlila,kmen vkusně vsazen do obřího kusu ledu...ale fakt vůbec nepadá,ale ani jehlička a to kolem něj lítá kocour...
Mám moc ráda jako Catherinne kdyz večer svítí,ale když ho odstrojuju,tak mám vzdycky pocit,jako ze jaro za dveřmi a tak![]()
My stromek (jedli) predem nemacime, ani ve stojanu nezalevame a neopadava vubec. Jen trosku svesi ty spodni vetve a nevoni. Letos ho zet privezl nejak o vikendu 19., domu jsem ho davala uz 22. A ted do nedele urcitev pohode vydrzi, pak ho odstrojim.
Kokoska to jsou ty kavkazské, neopadávají, ale zešednou a svěsí větve, což je teda dost depresivní pohled.
Pinot Noir U nás se voda nikdy nedávala, měli jsme starý litinový stojan. Strašně úzký, přitesávat do něj ty současné jedle bylo hrozné. Tak máme hnusný nový, do něj vodu lijem, hlavně kvůli zatížení. Dolívat obvykle zapomeneme.
Nevěřím, že by stromku, jako byl ten od Karja , nějaké zalívání pomohlo.
Sweet Potato tak jestli byl uřezaný fakt v září, tak by to stojan s vodou už nezachránil. ![]()
Pinot Noir Co jsme mivali stromky ze zahrady urizle nami, tak vydrzeli bez vody dlouho. Ta kavkazska i se stojankem s vodou vypada, jak jsi popsala. Svesene zesedle jehlici. Proste je rezou dva mesice predem no...
Pinot Noir Co jsme mivali stromky ze zahrady urizle nami, tak vydrzeli bez vody dlouho. Ta kavkazska i se stojankem s vodou vypada, jak jsi popsala. Svesene zesedle jehlici. Proste je rezou dva mesice predem no...
Já tedy oceňuju,ze je kmínek ofrézovaný-dva roky po sobě jsem manžela vezla na chíru na šití řezné rány![]()
Nám teda neopadává opravdu nic, šedý není, větve nevěší. Vypadá moc pěkně. Ale já nemám problém ani jiné roky, takže jsem ho nikdy do vody nedávala. To ho máme mezi obývákem a kuchyní, mezi dvěma topeními, určitě v nejteplejší místnosti. Možná letos poprvé nepůjde o víkendu z domu.
Pinot Noir Sweet Potato Třeba ty z plantáží vydrží více. Tohle byla prorezavka lesa a třeba byl sušší uz v lese:-D
Karja tak ale zas byl určitě bio ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje