Ginger co stromek zhubne, rodina přibere
. Ale je to moc zajímavé.
Přiznání
Kokoska Já si myslím, že tyhle typy "manipulačních poplatků" na těch soukromých školách budou asi běžné. My třeba v Japonsku museli taky zaplatit za přihlášku-aby se jí vůbec zabývali, v žádném případě ti to nezaručuje přijetí (ačkoli nám napřed slušně odpověděli, zda mají pro děti ve třídě vůbec místo). Takže pokud by ses ucházela o více škol (což je běžné, protože vzít tě opravdu nemusí ), platíš všude. Dělá to mimochodem na naše cca 5 tisíc na dítě, takže slušná pálka.
Sweet Potato Ginger Taky jsem se chtěla zeptat! ![]()
Kokoska nemá to tak rozhodně každá soukromá škola. Teď jsem se trochu pídila po scioskolach a tam dokonce chtějí, aby dítko na týden nastoupilo na zkoušku, než ho definitivně přijmou. Za mě je lepší, když škola uchazeče přitáhne tím, že je výborná, než tím, že si je uváže nějakym podivnými poplatkem.
Je asi na každém, jestli dá dítě na školu, která se takto prezentuje. Jinak bych i obecně k tomu ráda podotkla, že business je jedna věc, druhá věc je, že společnost, která chce podnikat udržitelně (ať už si pod tím představíme cokoliv) by měla mít trochu slušnější vizi, než vydělat prachy. Dost to teď ve firmě řešíme a ukazuje se, že dokonce i mladá generace, která by měla v těch firmách pracovat, dost tu společenskou odpovědnost řeší.
Ginger Díky moc, nikdy by mne nenapadlo, že toje tolik!
A teda ani mi nikdy nepřišlo, že jsou stromky tak těžké. Pokud teda nemíváte strom jak do Bílého domu.
Sweet Potato já kvůli tomu vybírám stromek do max. 1,5 m. větší už mám problém unést
možná, kdybych ho vybírala těsně před vánoci, místo na začátku prosice, tak by už byl trochu zhublej! budu si pro příště pamatovat :)
moora Já to vždycky přičítala tomu, že se blbě nese. Ale je to logické, ty tlustokmenné husté jedle nemohou nebýt těžké.
Ginger To je úžasná statistika, takový úbytek bych nečekala.
Ginger To je zajímavá statistika a ještě zajímavější manžel, že ho napadne vážit stromek před a po.
notna jestli on se okolo těch vánoc nenudí
continuity Jestli hledáš scioškolu pro tvoje holky, tak bych je tam v žádném případě nedávala.
moora letos jsem to nedomyslela a vzala stromek dvoumetrový. Mám to domů sice jen půl kilometru, ale ke konci už jsem teda měla co dělat. Nechala jsem ho za brankou a potom kolem domu na terasu ho odvlekla až po doplnění paliva (= kafe s lineckým) ![]()
No a teď si představte, že třeba Přerov má novou vyhlášku, kde považuje odložený stromek za černou skládku a lidé ho musí vozit do sběrného dvora....
Ještě bychom byly vděčné za pohublý stromek!!!!
Garfie to je docela husty, ja myslela ze to normalne svazi popelari?
Garfie ja jsem cetla na strankach Prazskych sluzeb, ze do sberneho dvora se maji odvezt umele stromky, pokud doslouzi.
Jinak odvazeji, ale taky to ma sva pravidla.
711990 Kokoska Ano normální města sváží, třeba v Olomouci začíná tento týden jezdit speciální četa, která sbírá výhradně stromky a vozí je do kompostárny, v únoru je pak vyváží s normálním směsným odpadem. Ovšem Přerov to má upravené místní vyhláškou. Oni to nakonec vyvezou, i když ho dáš k popelnicích, ale můžeš dostat pokutu, takže to lidi budou vyhazovat různě pokoutně a tak...no magořina.
Priznávam, že jsem dnes z nudy ve vlaku přečetla kus rozhovoru na Expresu nebo kde s Fildou a Dádou.
Zbytek byl zamčený, což je nakonec asi dobře. Oni si ty "novináře" normálně dobrovolně pozvali domů. ![]()
stes Já už se přiznávala do VIP, strašný to bylo. Už během čtení jsem si říkala, že bych to měla zavřít...![]()
Sweet Potato my mame standardni vysku mistnosti, takze strom max 2 m. Taky me prekvapilo, kolik vody v tom stromku je.
notna zajimavy to je, ale nekdy je toho trochu moc. Muz treba zapisuje kolik tablet do mycky spotrebovavame. Nastesti to pise na nadobu, kde jsou ty tablety schovane a porad se to smyva. Taky vazi urodu hroznu, jahod, cukernatost. Ale treba statistika zacatku a konce topne sezony je prinosna. Soutezime sami se sebou.
GingerJestli si ty statistiky měří, váží a počítá sám, tak je to super. To by mě ty výsledky zajímaly. Ale nesměl by po mně chtít spolupráci :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí