Pinot Noir Jj myslím, že byl chudák odsouzen ke krátkému životu tak či tak. Teď ho ještě zpopelnime v kamnech.
Přiznání
Renusatko vůbec bych si s tím nelamala hlavu. Nikdo nemůže přinutit syna studovat na škole, na které nechce.
Pokud ho vezmou na tu lepší, zadala bych na té první o zapisovy lístek. Pokud by nechtěli, domluvila bych se na té druhé. Vysvetlila situaci s tím, že nastoupí k nim.
Opravdu nikdo 1.9. nepřijde a nebude syna tahat jinam.
Podle mě tě jen straší, bojí se, aby jim neutikali přijati žáci.
Striktně žádat vrácení lístku, protože syn k nim v žádném případě nenastoupí. Bez diskuze. Nemohou vás nutit. ![]()
Ke stromkům - my zalévací stojánek máme, ale teprve letos po velmi dlouhé době máme i kolem ořezaného kmene nějaké místo na vodu
dlouho jsme kupovali dovážené jedle a kmen býval ve stojanu zapasovaný na milimetr (a někdy tekla i ta krev)
Letos máme taky jedli, ale od místních lesů, z jedné odlehlejší lokality. Malinko už ty větve kloní, ale vypadá pořád svěže (zaléváme tak po třech dnech). Určitě ho necháme ještě přes víkend, než půjde na chalupě do kamen.
Renusatko Určitě postupujte tak, jak píše Dadoo - studenti nejsou nevolníci a postup zmíněné školy rozhodně není právně podložen. Držím palce, ať vyjde ta chtěná varianta.
Ke stromkům - po zkušenostech z doby dětství, mládí a rané dospělosti, kdy jsme tahali ještě v době kolem Velikonoc pinzetou jehličí z koberce (stojánky jsme měli natěsno, občas v procesu upevňování tekla krev), mám už čtvrt století stromky neopadavé, stálobarevné a vyznačující se dlouhou dobou dožití.
Pro někoho z mnoha důvodů nepřijatelná varianta, já jsem zcela spokojená - ještě by se mohl sám ozdobit, odstrojit a uložit do krabice.![]()
Dadoo Tak alespoň někdo něco ví. Všude mi tvrdí, že to nejde a že bez toho lístku ho nevezmou a ten nemůže přenášet, jak chce. Já už si teda myslím, že on si na tu druhou školu chce jít jen vyzkoušet přijímačky. V každém případě uvidíme, jak to vše bude. Nikde není napsané, že to budeme muset řešit. Děkuji
Karja Já taky nedávám do vody a už se těším na žeh :-). Rozporcuju ho pákovejma nůžkama a narvu do krbu.
Hanka H Jen teda teď mi hoši oznamují, že ta škola je placená, i když školné je tam malé, ale smlouva se prý podepisuje hned a s tou platbou, která se nevrací, když tam nenastoupí. Takže to má takový zádrhel, který mi unikl. Že je tam školné, to vím, že se platí teď a ne na začátku roku, to jsem netušila
, to je určitě takový naschvál. Tak uvidíme, jak to dopadne, ale já už bych byla ráda, kdyby tam nešel, když to vidím.
RenusatkoProblematice zase tak nerozumím, ale dost to smrdí - to jako platba podmínkou přijetí zápisového lístku?! Jasně, škola to může zkoušet, otázka je, jestli to není protiprávní - v tom smyslu, že pokud nenastoupí, o peníze přijdete. Školy čerpají dotace k datu zahájení nového školního roku, pokud tam přestane student docházet třeba pár týdnů, částku nevracejí, ale že by chtěli peníze více než půl roku předem (a neexistovala možnost, že je budou vracet?!)? Asi bych se pozeptala.
Hanka H Já jsem teď volala kamarádce, má tam syna. Jenže on tam chtěl a jinam se nehlásil. Udělal talentovky, večer se hned tam dozvěděl výsledky, podepsali smlouvu a poslali peníze. Vše hned.
Musím to ještě pořádně prozkoumat, protože rada Dadoo je konečně opravdu k něčemu, ale nevěděla jsem zase o té platbě.
EDIT možná by šlo odevzdat lístek, podepsat smlouvu a s odesláním peněz počkat na výsledky
Pinot Noir zatim nesedne, ale zacina vypadat trochu jako umela
No v nedeli pujde.
Renusatko podle mě to škola udělat může. Pokud se uzavírá smlouva, tak to zřejmě bude v té smlouvě, což je dvoustranný akt a rodiče se tím zaváží ke stanovené platbě s určenou splatností a souhlasí s event. následky nezaplacení. Škola to má asi jako pojistku, aby jí neutíkali uchazeči. Řekni si známé o tu smlouvu.
Mirka ale jestli je pravne v poradku takova smlouva? Vlastne nevratna kauce nebo jak to nazvat?
Kokoska odpovím Ti pár pravidly a průpovídkami. Máme smluvní volnost, co není zakázáno je dovoleno a kde není žalobce, není soudce. Jestli se tím maskuje jiný úkon, to by právník sice mohl posoudit, ale soudit se kvůli tomu asi nikdo nebude. Však nikdo nikoho k uzavření smlouvy nenutil![]()
.
U nas se stromek vazi pred ozdobenim a pote po odzobeni (muz je cvok na ruzne statistiky). Doma musi byt dokud radne nevyschne, protoze ho hosi spaluji stojiciho vevstojanu (jsou to pyromani) na zahrade. Plameny slehaji nekolik metru, ale jen chvilicku. Opalene kminky pouzivaji na dalsi ohnicky.
Kokoska ono to ofiko neni kauce ale školné. Protoze pokud oni nekoho prijmou a ten si pak zkusi prijímačky jinde a nenastoupi a oni odmitnou jineho zaka. A mozna pak nenaplni tridy, zvlast pokud maji prijimacky takto brzo.
Osobne se mi to ale take nelibi
Candance pokud je vetsi poptavka, nez pocet mist, bravalo se podle odvolani, ne? No v kazdem pripade jsem rada, ze mam skolni dochazku vsech stupnu u svych harantu davno za sebou.
Rozporcuju ho pákovejma nůžkama a narvu do krbu.
Taky to tak dělám, rovnou do krbu, pěkně to praská a ještě to tady tím porcováním naposledy krásně zavoní lesem
.
Jinak teda my ho kupujeme u zdejšího lesního družstva vždy v prvnîm týdnu v prosinci a od té doby, tj. 2-3 týdny, stojí v kýblu s vodou v pergole. Pořádně se napije a vůbec neopadává (jedlička). Vodu i tak potom ještě obden doléváme do stojanu.
vanilka Všechno krásný, jen pak hodinu meju to sklo od smůly :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje