Kokoska tak asi kdyby na něj někdo chodil obden...
a můj manžel to komentoval úplně stejně - co prej bude dělat, až si zlomí ruku...? On zrovna nedávno řešil množství záření, které člověk vstřebá při různých typech rentgenování, no ale holt to takhle "pěkně" nesepsal ![]()
Přiznání
Mohučanka kdyz to tak vezmes, ani penicilin neni nic zdravyho ![]()
Kokoska nějaká plíseň, fuj...![]()
Kokoska zase není to žádná oficiální ststistika, ale tak 95% našich pacientek, co chodí po rakovině prsu, řeknou, že si něco našly sami a potom teprve byl mamograf. Většinou je to někde v mezičase a často krátkou dobu po mamografu. Tím nechci říct, že mamograf za to může, ale spíš to, že se mu možná přisuzuje větší význam. U nás, od rentgenu na něj nikdo nechodí, všwchny kolegyně chodí na sono. A taky vím, že jsou i země, kde ty to naopak vyžaduješ oproti souhladu, že chceš být vystavená záření. Mě se to týká od loňska a hned mi bylo řečeno, že mám pokračovat ultrazvukem, že je to pro mě vhodnější vyšetření. Takže prevence ano, ale třeba i jiná.
Renusatko ja bych taky dala prednost sonu, ovsem na to me poslali vzdycky az jako dovysetreni po mamografu. Taky teda v davnych dobach meho mladi vysetrovali doktori prsa prohmatem, to uz se ted snad ani nedela. Me prave na zaklade toho kdysi na ten mamograf poslali, nastesti slo jen o cysty.
Renusatko ja bych taky dala prednost sonu, ovsem na to me poslali vzdycky az jako dovysetreni po mamografu.
Ano, takhle to chodí u nás taky, po mamografu jdeš vedle na sono. Já bych se bez mamografu obešla, jako kratochvíle by mi to věru nechybělo
ale tak zas chci věřit, že to má nějakej smysl a že se obě vyšetření prostě vzájemně doplňujou, no.
Taky jsem už viděla doporučení, že je vhodný zaangažovat manžela/partnera
ale tak když zrovna neni doma, má člověk chodit po sousedech? ![]()
Renusatko Mně doktorka říkala, že to samozřejmě neplatí stoprocentně, ale že doporučuje pacientkám mamograf nebo ultrazvuk i podle věku, protože v určitým věku je statisticky víc nádorů typu, který se líp odhalujou tou či onou metodou. Takže mě na první mamograf poslala už v osmatřiceti (teda doporučila mi, ať si ho zaplatím), ještě před tou hranicí, kdy to začíná proplácet pojišťovna, do tý doby že je "lepší" spíš ultrazvuk. Od tý doby už chodím na mamograf, když tam jednou bylo něco mírně nestandardního, tak mě poslali pro jistotu ještě na sono (naštěstí jenom cysta, který vypadala trochu divně).
Prosperina ono to není o věku, spíš o struktuře té prsní tkáně. Já ale tohle nedělám a nejsem původně ani rentgenový laborant, takže je to spíš jako u všeho, kdo o čem slyšel a jakou má okolí zkušenost. Bylo to spíš k tomu, že někdo nechce na mamograf. Tak zas žádná hrůza mi to nepřijde, pokud to řeší jinou prevencí a nenechá to úplně být. Já zase počítám s opakem, že když bude něco nejasného na ultrazvuku, tak půjdu na mamograf.
bram Myslím na tebe, držím palce, ať je to dobrý. Sama mám anabázi s magnetickou rezonanci hlavy za sebou 2x, pokaždé to byl planý poplach.
bram Držím palce, ať je to dobré. ![]()
barbucha No tak zas na druhou stranu, víc hlav víc ví!
Ve 24letech jsem byla na operaci prsu v MOU v Brně (Žlutý kopec), léčila jsem se tam a dalších cca 20 let jsem tam chodila na kontrolu. Zažila jsem začátky mamografu - vždycky jsem musela podepsat něco v tomu duchu, že jsem si vědoma toho, že toto vyšetření může způsobit nádorové bujení. To stejné jsem podepisovala při biopsii. Dle mých lékařek byl nejbezpečnější UZ + vyšetření prsu pohmatem. Ovšem mamograf prý zas ukáže trochu něco jiného. Nevím, no. Na mamograf chodím pravidelně a pokud by to fakt škodilo, tak při tom počtu, kolik jich mám za sebou už bych asi musela být mrtvá.
barbucha No tak zas na druhou stranu, víc hlav víc ví!
Že bych to vzala odshora dolů po patrech, viď!
Renusatko ja bych taky dala prednost sonu, ovsem na to me poslali vzdycky az jako dovysetreni po mamografu. Taky teda v davnych dobach meho mladi vysetrovali doktori prsa prohmatem, to uz se ted snad ani nedela. Me prave na zaklade toho kdysi na ten mamograf poslali, nastesti slo jen o cysty.
Mne pred kazdou prohlidkou prsa pohmatem vysetruje muj gynekolog.V cesku nikdy nikdo.
Tabea ja mam tedy reckeho gynekologa a premyslela zda je to tim,tak ted uz vim,ze asi v nemecku standart.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí