999 ja to tedy pricitam k peclivosti a zajmu o pacientky.
Přiznání
zelene.oko no ja jsem si jednou nahmatala bulku spis u podpazi a samozrejme jsem hned utikala, ale byla to spis nahoda, pak jsem ji tam zas nemohla najit a ted mam.proste pri kazdym sebevysetreni dojem, ze vsechno je spatne. Ja vubec nezpochybnuju nutnost dalsich vysetreni, nenapadlo me, ze to nekdo tak pochopi, ze by jako stacilo jen jednou rocne prohmatnuti od doktora. Spis jsem chtela poukazat na to, ze kdyz si delam samovysetreni, tak mam dojem ze tam nic nemuzu poznat. A to mam za sebou i mini skoleni od Loono. Maj docela realisticky prsa i varlata s ruznejma druhama nadoru. Presto to je pak na vlastnich prsou uplne jiny.
Moje lékařka kontroluje pohmatem, ale už asi od dvaceti si ročně nechávám dělat UTZ. To hledání koulí v továrně na koule 711990 sedí u mě přesně. Prvně jsem si něco našla hned na VŠ, nebylo to nic, ale vyplašená jsem byla řádně.
V Německu mimochodem není utz prsou automaticky zahrnut ve vyšetření, i když ho spousta pojišťoven zpětně proplácí.
Lamicka ano, rozhodne jsem pro samovysetreni a pak navstevu lekare pri pochybnostech. Tohle snad zachranilo zivot i me. A kdyz uz se na ty prsa ma preventivne nekdo jednou rocne podivat "odborne", pak rovnou treba ultrazvukem ve specializovanem centru. Ja jen zpochybnuji, ze prohmatani jednou rocne gynekologem ma i nejaky jiny vyznam, nez ze pacientka ma pocit, ze se o ni zajima a je peclivy.
Můj gynekolog i PL se ptá, jestli chodím "na prsa". Chodím, tak on mě už nevyšetřuje. Jednou ročně jdu do mamologické poradny, už snad od 30. Mám zbytnělou mléčnou žlázu, takže hmatné je tam pořád něco a podle 2 doktorek ze 3
je u mne průkaznější UZ nez mamograf. Ta třetí teď brblala, že jsem šla na mamo až po 3 letech a ne po dvou.
Samovyšetření si nedělám nijak systematicky /vlastně jen při sprchování/, ale změnu zaregistruju třeba v souvislosti s cyklem. Když se mi jednou za pár let stane, že mám pocit, že je to "jiné" dýl než než pár týdnů, tak se objednám mimo roční interval.
Rozhodne souhlasím se Zuzuli . Samovyšetření a pak navstevu lekare pri pochybnostech.
Ja sa priznávam, že mám pocit, že som sa asi úplne zbláznila, lebo som sa s dvoma malými deťmi a nefunkčným mužom prihlásila na 200 hodinový učiteľský jogovy tréning v meste vzdialenom hodinu od nás a doteraz sa z toho trasiem. Mieša sa vo mne strach, pocit viny a vzrušenie, uaa ![]()
Zuzuli jo, to souhlas, prohmatani jednou za rok gynekologem mi taky prijde, ze moc nedava smysl.
Makara jo a to si myslim, ze je dulezite, ze se PL zepta, zda chodis a pripadne te upozorni, ze bys jit mela. Muj se pta na prevenci, zda chodim na gynekologii, k zubari, na kozni kvuli znamenkum a vysetreni prsou.
999 ja zas nemam moc rada ty reci, ze kazdej zname svoje prsa nejlip. Tyjo ja svoje prsa vubec neznam, z pulky citim zebra nebo ruzny fyziologicky utvary, o kterejch si vubec nejsem jista co jsou...proste je to jako hledat bouli v tovarne na boule. Byla bych rada, kdyby to pohmatem vysetril i treba gynekolog. S tim jsem se teda nikdy nesetkala.
Boule v tovarne na boule je presna
Mne k tomu rekla doktorka na UTZ, kam jsem sla, kdyz jsem si nasla bouli cca 1 cm velkou (byla to cysta), ze je nekolik stupnu "uzlikovosti" prsni tkane, a ze kdo ma tu nejstrukturovanejsi, coz mam i ja, obvykle si tam pripadnou novou bulku opravdu nenajde, nebo az kdyz je opravdu velka
Jako prevenci doporucila chodit na sono dvakrat rocne, ale nakonec ani to nemusi evidentne stacit.
Lamicka Zuzuli tak me to treba dava pocit klidu,ze to prohmatal clovek co tomu rozumi,duveruju mu a nejsou v tom zadne uchylne hmaty.Treba falesny klid,ale proc ne,nehodlam se cely zivot strachovat zda onemocnim ci ne...
To by se asi dalo zpochybnit vicero vysetreni,nikdo nechodi k doktorum denne....
Zarinya tak stejne, jako ocekavam, ze mi udela ultrazvuk delohy a vajecniku a ster na HPV, kdyz jdu na rocni prevenci, tak ocekavam treba od zubare, ze mi udela rentgen a ne se jen zvenci podiva do pusy. Sic zkusene, ale nic mu to nerekne, pokud tam nebudu mit uz uplnou spoust. Tak nevim, jaky vyznam ma, ze si na prso sahne jednou rocne gynekolog. Jo, kdyby delal v ordinaci rovnou ten ultrazvuk, pak skvele. Ale pohmatem tam neuciti nic, co by si nenasla sama. Pri praidelnem samovysetreni. On mezi temi ruznymi boulemi vazne nemuze pohmatem pres kuzi urcit, ze zrovna tahle je uz spatna. O uchylnem osahavani tu nikdo nemluvil.
Zuzulimyslim,ze se neshodnem,ale to je fuk.
betsey Muž už o tom vie?
. Tak bude sa musieť konečne sfunkčniť, držím palce!
Mrakoplas vie, ten len mykol plecom, takže tak ![]()
K diskuzi nemam co dodat, tak jsem se aspon objednala na prevenci
Zjistila jsem, ze v mezicase se přesunuli někam na Šeberov, tak vám děkuju za hezkej výlet, to bude výprava za hranice všedních dnů ![]()
A ještě na dentální i hygienu, se chystám už od Silvestra, tak dík za nakopnuti ![]()
MP Meri ja jsem to taky vzala z gruntu a uz mam v lednu za sebou prsa i znaminka! Na dentalni hygienu jdu na 14 dni:D
711990 MP Meri no ja si taky doprala: u zubare jsem byla v roce 2021 minimalne 12x
, hygiena probehla dokonce 2x (asi abych si vynahradila nekolikaletou pauzu. Ne ze bych si zuby necistila, ale k hygienistce jsem se nejak nedokopala), gynekologii jsem si taky ted doprala (opet po dlouhe pauze, na tom rodicaku utika cas fakt divne rychle) a dokonce jsem se dokopala i k vysetreni a odstraneni krecove zily. Ale do tech prsou se mne nechce, ty jsem neresila nikdy a kolem me tolik karcinomu:( Budu muset zacit.
Můj gynekolog mi pohmotem vyšetřuje prsa úplně jinak, než si to dělám já, myslím, že takhle by tam nic nenašel. Mamograf posledně bolel jak sviňa, už se mi chtělo zařvat na sestru, nakonec jsem se spokojila s výtkou, že by mohla bejt šetrnější, ultrazvuk u mudr už byl v pohodě. Máme rakovinu v rodině a chodím pravidelně už asi dvacet let. Ale ten mamograf![]()
711990 Znaminka, tvl, to jako taky musím
? Hergot, napis mi jméno a kam a zavolám tam, tohle nemam šanci zmenežovat, dvě objednání mě psychicky úplně odrovnaly ![]()
Kan na poslednom mamografe som sa rozhodla ze pre mna bol posledny. Urobila mi pomliazdeniny ktore sa hojili dlho a modriny ako po bitke. To nemam za potrebi. No premyslam ze by som nala ist na kontrolu, ale mamograf teda urcite nie.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí