Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 01. února 2022 20:17

Mermaid mi ides do rany s tou laser operaciou zily. Jednu nohu am teda hodne zilovu, vystupene a dr mi uz nechce pichat sklerotizacne injekcie , ze operacia. Ale co viem tak je to zdlhave hojenie a vie sa to rychlo vratit spat. Tak som zvedava ako je to , a ci mozes chodit hned alebo ako dlho nie.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 02. února 2022 05:17

Janulik03 to asi záleží podle rozsahu těch špatných žil, jak dlouhá je pak rekonvalescence? Moje mamka byla na klasické operaci, neschopnost 6 týdnů a jizvy dodnes, ale měla to fakt hodně špatný. Na stránkách té kliniky, co dávala Gatita, píšou, že po tom laseru se chodit dá hned, první den punčocha 24 hodin, potom 7 dnů jen přes den, dál bez omezeni, akorát sport a fyzická zátěž se nesmí docela dlouho, teď nevím, minimálně 3 týdny. Ale teda za 2 žilky (v mém případě) dávat 15 000, mi přijde dost, to si snad ještě počkám, až to budu mít horší, ať to aspoň stojí za to

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. února 2022 06:45

Janulik03 rekonvalescence u laseru je rychla, muzes jit hned domu po svych (ja si radsi domluvila odvoz, ale zvladla bych i odridit domu). Nezustanou ti ani jizvy, jen takovy milimetrovy dolicek v miste, kam zavadeli to vlakno. Je otazka, jak dlouho ta noha vydrzi dobra. Ale ja nechtela mit nabehly zhorsujici se krecak. Jinak to, ze mas vystouplou zilu, neznamena, ze v ni je zdravotni problem. Pred zakrokem i po nem absolvujes vysetreni a ten zakrok delaji jen tam, kde s tou zilou neco je spatne. Na druhe noze mam taky vystouplou zilu, kterou operovat nechteli, protoze funguje normalne.

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 02. února 2022 06:50

Mermaid   Gatita dakujem za odpoved, musim si teda o tom nieco nastudovat a popytam sa na to aj lekara.

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. února 2022 06:54

Janulik03 drzim palce! 

A ja bych mela taky studovat. Jsem ted po dvoulete pauze v praci a mam dojem, ze bych potrebovala tak mesic studijniho volna, abych se do toho dostala. Aspon, ze nejsem doktor:))

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 02. února 2022 06:58

Gatita no a ja som si myslela ze uz mam na zdy pokoj s papiemi, skuskami, a huoby. Viem ze aa to neda porovnavat tu s babami a ich studiom, ale musim zlozit skusky z potravinarstva. Sice to nemysi mat kazda predava ka, ale u nas ano . Tak sa pojdem zas ucit. 

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:03

Janulik03 ale mne prijde fajn, ucit se neco noveho. A to potravinarstvi muze byt zajimave:) Ale chapu, ze na to nekdy neni sila uz. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:06

Gatita tak už? Držím pěsti, ať se brzy zaběhneš! Ten začátek je mazec, včera jsem marně v hlavě hledala slovo gramatika, místo toho zavládlo trapné ticho  o odborných znalostech radši nemluvím plus jsem si z prvního měsíce střihla dva týdny covid volno, nádhera prostě.

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:09

Gatita ale ano cely zivot clovek nieco nove poznava, vlastne som na to zvedava. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:10

Gatita Malenge já si připadám v práci jak debil, zapomněla jsem toho strašně!

A včera jsem normálně prošvihla pravidelný týmový meeting, najednou telefon, jestli se připojím, a já venku s děckem. Normálně jsem si neuvědomila, že je úterý.

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:11

Gatita a drzim palce nech do toho vkrocis a nebudes mat ten novy zaciatok narocny.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:14

Pinot Noir  je to šílené, co jsem uměla precizně, tím si teď nejsem jistá, o každé blbine přemýšlím půl hodiny, a to jsem vlastně ještě poradně nezačala, bude mnohem veseleji. Zatím se nenapadne plizim po chodbách a tahám rozumy z kolegu, jsem zvědavá, kdy si začnu připadat jako svéprávný člověk. Snad se dockam 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 02. února 2022 10:59

Když jsem v práci rikala kolegům, že mateřství žere mozek, tak na mě koukali jak zjara.
Kdyz jsem se vracela po 1,5r do práce, tak jsem byla rozhozená i novými windows. Smekám přede všemi, kdo se rychle adaptují po třech a více letech. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2022 12:44

Tabea já jsem to popravdě čekala horší, asi jsem měla horší míněníAle tím, že pracuju z domova na pár hodin týdně, tak dostávám jednodušší projekty, takže ten šok není takový. Takže až se budu za rok a půl vracet fyzicky, tak už to snad bude dobré

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. února 2022 14:16

Janulik03Pinot Noir Malenge Děkuju! Teď mám půl den volno, dítě usnulo, tak tu sedím s fixama a lepíkama a snažím se našrotit, co jsem zapomněla. Nedá se svítit, no. Trochu mě to štve, protože jsem před touto mateřskou trochu změnila obor a chvíli to trvalo, než jsem v tom získala rutinu. O kterou jsem teď zase přišla. Je mi z toho úplně trapně.

@Pinot to je ještě dobré, aspoň se ti dovolali. Mně se doma nepodařilo zprovoznit platformu, přes kterou kolegové komunikují (není to teda moje chyba, ale vysvětluj to někomu), a nenapadlo mě nic lepšího, než to zkusit aspoň přes vlastní mobil. Ten zkolaboval, zamknul se a při troše štěstí a milionu telefonátech na servisní centrum výrobce  mi ho možná uvedou do továrního stavu. Prostě totální technické fiasko a já ani nemůžu nikomu zavolat. Ne že bych chtěla soutěžit, ale cenu za nejnekompetentnější návrat po mateřské asi vyhrávám já:)) Dnešek teda předčil moje nejčernější scénáře.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. února 2022 14:32

Gatita ajajaj, dnešek se opravdu nevyvedl, ale věřím, že už bude jenom líp, snad ti mobil nějak zprovozní, to by byla jinak pěkná otrava. Přeji, ať malej dlouho spí a hezky si pohraješ se zvýrazňovači, k těm mám bezva postřeh, už od nich začínám mít na prstě mozol, dostala jsem nějaké pitomé s takovými ostrými bodlinkami v místě, kde je držím a nejsem schopná si dojít koupit nějaké víc ruce přívětivé  a taky mě všechno strašně bolí ze sezení u počítače a zírání do papírů, člověk odvykne. Tak pevné nervy, ať to jde co nejlíp!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. února 2022 16:23

Dnes jsem byla na chirurgii. Na podzim mi z břicha brali malou bulku, psala jsem to zde. Dírka se však nezatáhla a začalo mi z ní vylézat maso, měla jsem to tak celé Vánoce až dosud. Dnes se na to chirurg díval a verdikt zní, že mám píštěl. Doktora znám, je to dobrý odborník, ale tak trochu řezník. Strčil mi tam nůžky a pak mi ukázal, kam až jsou od krve a řekl mi, že to ještě nebyl na konci, že je to hluboké někam do břišní dutiny. No a já se musím rozmyslet, jestli si to tak nechám, nebo jestli to budu řešit. Tak já nevím, co mám dělat. Nechci, aby se ve mně vrtali, ale když si to nechám, budu na to pořád myslet. Jsou píštěle nebezpečné? Nevíte někdo?

Offline olte
758 příspěvků moje polička 02. února 2022 16:32
Reakce na Dalia:

Dnes jsem byla na chirurgii. Na podzim mi z břicha brali malou bulku, psala jsem to zde. Dírka se však nezatáhla a začalo mi z ní vylézat maso, měla jsem to tak celé Vánoce až dosud. Dnes se na to chirurg díval a verdikt zní, že mám píštěl. Doktora znám, je to dobrý odborník, ale tak trochu řezník. Strčil mi tam nůžky a pak mi ukázal, kam až jsou od krve a řekl mi, že to ještě nebyl na konci, že je to hluboké někam do břišní dutiny. No a já se musím rozmyslet, jestli si to tak nechám, nebo jestli to budu řešit. Tak já nevím, co mám dělat. Nechci, aby se ve mně vrtali, ale když si to nechám, budu na to pořád myslet. Jsou píštěle nebezpečné? Nevíte někdo?

​já rozhodně nejsem odborník, ale nezní mi to jako úplné dobrý nápad tohle nechat být. Nemůže se tam dostat infekce? A co ti, Dalia , radí ten doktor?

Online Jitka77
1944 příspěvků moje polička 02. února 2022 16:56

Dalia Ten podzimní zákrok se fakt vyplatil, co? Ach jo

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. února 2022 18:23

Jitka77 Ta bulka taky musela ven, ona tam hnisala. No, jsem z toho otrávená a unavená, achjo. To furt něco!

olte Za týden jdu na vytažení portu, tak říkal, že když tam budu, že by chtěl CT, aby viděl, kam až ta píštěl vede. Že to prý může být třeba od nějakého vnitřního stehu.