Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:26

ice Myslím, že každá mluvíme o něčem trochu jiném, špatně se to vysvětluje. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:27

Mohučanka asi tak. Mame sdilenej nakupni seznam, jidelnicek a seznam do DM, ale sambovi "se to ztratilo"

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:37

711990 šiš to je u nás doma právě jedna z debilních otázek, už dýl jak rok používáme sdílenej jídelníček, kde jsou vždycky u všech jídel nalinkovaný recepty a přesto pokaždé, když partnera poprosím, jestli by ten den neuvařil, ve zlomku sekundy letí zpět dotaz "a kde že najdu ten recept??", áááá :D

nákupní seznam bych taky moc ráda digitalizovala, ale zatím nějak stagnujeme ve fázi kdy jdu vařit, potřebuju mlíko, s cukáním v oku zjišťuju, že v krabici v lednici je nějaký úplně absurdní mikromnožství a na papírku, vždy položeným i s tužkou právě pro tyto případy výhodně hned vedle lednice, není napsaný vůbec nic 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:38

Karja my mame normalne sdilenej seznam pres google notes. daji se tam pridavat a odskrtavat polozky.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:41

Lamicka Mě na tom článku, na který jsi dávala odkaz, zaujal až konec. Oživovat partnerský vztah a zajišťovat emoční stabilitu v rodině s dětmi...složitě napsaný, ale vím, o čem je řeč, a dokáže to vyšťavit víc než úklidy a nákupy a kroužky a nevímcoještě. Respektivě hůř se o tom komunikuje a seznamy to neřeší. 

Online continuity
43195 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:41

Lamicka nežehlím

Online continuity
43195 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:45

mirajo jj, přesně. u nás tento víkend. Mladší dítě prudilo od pátku až do nedele. Zkraje ji nato naskakoval muž a případně ji ještě popichoval. V sobotu večer na lanovce jsem jim řekla, že na to nejsem zvědavá a pokud se neumravni, prostě zruším jarnaky. Platit nehorázně peníze za víkend na horách a ještě poslouchat ty řeči a hádky nemám zájem. Muž se zrovnal a dítě se alespoň snažilo. 

Já si ani nemyslím, že je nutné, aby si cela rodina myslela, že je moje trpělivost nekonečna. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:47

mirajo jj, to je přesný

A jak tu někdo napsal, že se lidi hádají, když je klid a není co řešit (nebo jak to bylo přesně), tak u nás je to přesně naopak, bouchne to, když toho máme oba moc a nemáme prostor, sílu, ani chuť něco řešit. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:47

711990

je to tezky :)

jako ja musim priznat ze celkove jsem s delbou prace u nas doma celkem spokojena. ale proste ted jak nemuzu nic moc delat, tak jsem nasrana, panc me dost bavi moje prace a pak me taky dost bavi sport, a pak je taky pro me dulezity bejt samostatna a sobestacna, a ted prechodne nemam nic z toho. jako obslouzim se, ale nemuzu uklidit, nemuzu prenaset veci... nemuzu se hybat, coz je dulezity pro mou osobni pohodu. takze veci, nad kterymi u partnera normalne mavnu rukou, tak me ted hrozne vytaceji.

nejvetsi boj byl uklid, jako meli jsme to celkem napul a fakt jsem vydrzela a uklizela jen svoje, ale uz jsem byla tezce v diskomfortu. a poprve asi jsem pochopila, jak funguje ten mechanismus radsi si to udelam sama. i kdyz jsem to nikdy neudelala, uz jsem na to asi tisickrat myslela.

ted se hrozne tesim, az prijde ve stredu pani na uklid. h. vcera sam komplet vypucoval byt, asi aby tu nevidela nas neporadek, takze bysme ji vlastne ani zvat nemuseli

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:48
Reakce na continuity:

Lamicka nežehlím

​no neporadilas

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:48

continuity Přesně tak. Já říkám, nezvládám být roztleskávačka pro všechny okolo.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:50

mirajo jj, to je taky trefny

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:50

mirajo to jdu napsat na lednici permanentni fixou 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:55

Lamicka A to není špatnej nápad!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2022 15:59

Garfie Lilly_Ku ice ptám se asi blbě, ale jak řešíte nákup jídla na ten který den pomocí té apky. Umím si představit, že tam napíšu mlíko, když dojde. Ale když chci večer něco vařit, tak tam musím napsat x dalších věcí? 

Offline Sweet Potato
40493 příspěvků moje polička 21. února 2022 16:14
Reakce na mirajo:

continuity Přesně tak. Já říkám, nezvládám být roztleskávačka pro všechny okolo.

​Sestro!

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 21. února 2022 16:16

Evaeva my mame proste seznam veci k nakupu, ktery prubezne aktualizujeme.

ale u nas doma vylozene neplanujem konkretni recepty,spis nakupujem tak nejak globalne. treba k veceri delame casto salat s fetou, bulgur nebo kuskus s tofu a zeleninou, dynovou polivku, cockovou polivku... kdyz chce nekdo z nas varit neco konkretniho, tak ty potrebny suroviny prida.

fun fact: trikrat tydne mame veceri vyresenou, panc pracuju u firmy, co posila boxy s cerstvyma ingrediencema na vareni plus receptama. mi ten produkt prijde drahej a asi nejsem cilovka, ale mam to jako zamestnanec skoro zadarmo, tak jsme objednali. a je to fajn, vyzkouset neco novyho.

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 21. února 2022 16:26

Evaeva Ja takhle vůbec nefunguju, prostě kouknu co je doma a podle toho vařím, případně neco chci vařit (konkrétního), tak na to cestou nakoupím, nebo požádám muže, aby se cestou pro konkrétní věci zastavil on. Apka tady nepomůže. :-)

Online continuity
43195 příspěvků moje polička 21. února 2022 16:39

Garfie vzhledem k tomu, že jsem se dnes rozmýšlela, co budu vařit k obědu v jedenáct dopoledne, tak to s tím seznamem taky úplně nevidím. Navíc často varím a nakupuji stylem: je mají hezky květák, udělám kari. rýže ve slevě. koupím dvě kila. Muž je z toho úplně zmatenej, vyžaduje ty seznamy a alespoň teoreticky systém a já nejsem schopná ani jednoho. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2022 16:51

Garfie jo, tohle naopak já neumím. Mě zatím (většinou) nevadí zajišťovat ten management okolo, ale je jasné, že až budu víc pracovat, budu ráda, když se části zbavím. Tak sbírám nějaké hacky:)