Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2022 17:23
Reakce na Sweet Potato:

Já nějak odmítám uvěřit, že je většina chlapů tak marných.

V tom článku je anketka "kolik kdo u vás dělá v domácnosti". Měla by se spíš jmenovat "kolik si myslíte, že u vás..."

Kdysi jsem se účastnila mateřských sezení s nějakou rodinnou terapeutkou. Tohle téma se probíralo a ukázalo se postupně, že většina z nás vůbec nevidí ty mužovy práce a povinnosti, stejně jako nám vadí, že oni nevidí ty naše.

​To píšeš dobře, já třeba už roky tvrdím, že musím umřít z nás dvou první, protože s věcmi kolem domu, auta, zahrady si neporadím. Před čtrnácti dny mi pračka vyhodila jistič, jednou, dvakrát, tak jsem celá naštvaná čekala, až přijde manžel z práce, abych se dozvěděla, že měl v garáži baterku na nabíječce a protože je to jeden okruh, tak to vypadlo. A takovejch věcí je u nás milion, třeba oživit po zimě čerpadlo na zalévání, přeházet kompost, vymést komín.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. února 2022 17:26

Kan teda kvuli tomu bych neumirala. Prodala bych barak, koupila si prijemny byt s velkou terasou na kvetinace a byla rada, ze jsem na svete

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 21. února 2022 17:44

continuity  Tak to máme podobně!

Evaeva Mně ten management okolo taky v podstatě nevadí, jen někdy je toho moc a jednou za čas nabydu dojmu, že toho okolí využívá až zneužívá. :-) Asi tak dva roky zpátky jsem měla fakt krizi, ale to bylo i o tom, že jsem zajišťovala kromě organizace i provedení, měla jsem velmi intenzivní pocit, že doma pracuju, rozhoduju a přebírám zodpovědnost jen já a ještě to všichni berou jako automatické. Tak jsem trochu bouchla, rozdělila kompetence a ulevilo se mi. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2022 17:48

Garfie ano přesně ten pocit, že na mě leží zodpovědnost. Nejde o množství práce, ale o tu zodpovědnost

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. února 2022 18:01

Evaeva ja teda nevarim stylem, ze neco naplanuju a pak na to nakoupim. To delam vyjimecne, treba kdyz si nekdo vzpomene, ze ma chut na lasagne, tak se koupi maso, kterty do zasoby nemivam.

Ja se proste kouknu co je doma za suroviny a z toho neco vymyslim. pripadne vymyslim jidlo na dalsi dva dny a dopisu do seznamu co je potreba dokoupit, ale s tim ze hlavni surovinu nebo aspon vestinu vedlejsich surovin mam.

Do seznamu dopisuju prubezne co chybi a casto pouzivame nebo jime. Porad tam je napsany ovoce a zelenina, a prave ty osobni libustky bez kterych neexistujem. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2022 18:14

Kokoska Hele já jsem marná ve více věcech.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:04

No, období fakt jak z katalogu.

Já si obrovský změny všimla v horizontu jednoho roku. Vždycky jsem se považovala za poměrně veselou osobu, ale poslední dobou...já už ne že ani nikam nechodím, ale ani s nikým nemluvím - ani live, ani online. Už jsem jen v takovým tom "must" módu, jinak mě nic nebaví.

Takže ze všema, co to mají víc nebo míň naprd, fakt soucítím

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:08

Lama_z_Lana dnes jsme se o tom bavili se sestřičkou a doktorem na neurologii. Období naprd, všude spousta napětí a velký nárůst psychických problémů. A doktor mi říkal, že omikron nenapadá respirační, ale hlavně nervový systém, takže za spoustu těch potíží může covid i přesto, že měli lidé třeba jen mírný průběh. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:15

Kan ja jsem teda dost cvicena si poradit, ale barak na krku bych sama urcite nechtela. Strasne nerada jednam se remeslnikama a ono to tu a tam nejake opravy chce. No ale kdyby nebylo zbyti, asi bych to taky nejak vyridila.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:26
Reakce na 999:

Lamicka Ono je fakt něco ve vzduchu, takový napnelismus...Já radši v pátek odjela do detašovaného bydliště. Užila jsem si tam sama hezký tři dny, když jsem přijela, bylo tam 16 stupňů, spala jsem u krbu, dala si červený víno a četla si Eca Dějiny krásy :-). 

​Haha, to mi připomnělo vánoce, kdy jsem dostala pod stromeček Dějiny ošklivosti. Jsem z toho byla poněkud... nenaložená - jako je v tom ještě nějakej jinej význam nebo co? Dějiny krásy jsem vyfásla až potom

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:26

A jak jsem tu před měsícem psala o nálezu na CT hlavy, tak s úlevou píšu, že všecko dobře dopadlo a MR nic neprokázala. Timto bych chtěla poděkovat mirajo za to, jak moc mi pomohla a znovu mě utvrdila v tom, že prokrastinace na P není ztráta času, ale že je tu podpůrná a nápomocná komunita.

No ale teď už měsíc řeším potíže se závratěma, nespavostí, motáním hlavy, vyčerpáním a uzkostnýma stavama, za který může to, že jsem se nechala naočkovat třetí dávkou a hned na to chytla covid. A konečně po měsíci začínám trochu fungovat a zvládnu dojít vyzvednout dítě do 400 metrů vzdálené školy. Byl to hnus, ale snad už to teď bude lepší.

Online continuity
43195 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:31

bram uff,dobré zprávy

Ať se ten zbytek rychle vyřeší. 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:40
Reakce na Kokoska:

Ta mentální zátěž mě dost štve. Já mám na krku všechno od nákupu toaleťáku po elektronickou banku, muž holt asi řeší ty mezinárodní vztahy naší domácnosti s republikou Nauru.  On udělá všechno, ale musí se mu to říct. A připomínat!  I když koš párkrát za těch 25 let vynesl sám od sebe

​Ježišmarja zrovna dneska jsem poměrně nerudným tónem položila milostpánovi otázku, co za těch dvacet let rodině přinesl

Jako nákupy toaleťáku neřešim ani vynášení odpadků a jiný domácí práce. Eště to tak. Ale kdy se má vymalovat, koupit nová pračka... kam a kdy se pojede na dovolenou až po organizaci návštěv harantů... všimnout si že potřebuje (von!!) novou bundu nebo boty... Já mam mentální zátěž dost velkou sama se sebou, hergotfix. No přijde někdo a řekne mi že mě objednal k holiči? Že bych si měla skočit na mamograf? Nikdo se vo mě nestará... každýmu jsem ukradená... jsem skončila dneska téměř v slzách!

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:43

bram hlavne ze se nic nenaslo na vysetreni, to ostatni je neprijemne, ale spravi se to. Ale nepremahej to, odpocivej kdykoli to jde, dej tomu cas.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:43

bram je super ze vysetrenie neobjavilo nic zle

Co sa tyka postcovidu tak presne tak aj umna, tyzden po tretej davke som chytila omikron takmer bez proznakov a doteraz ma denne boli hlava , kondicia je na polovici a vecer som uplne grogy. Hadam to nam obom prejde cim skor. Vlastne by to este mohla byt jarna unava

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:47

barbucha pofukam ti bobenko? Normalne si ma rozosmiala, ale vlastne to tak akosi byvalo aj u nas. Teraz sa to pomaly otaca, ja pracujem muz doma tak sa z neho stava celkom schopna gazdinka. Ale ja teda rezat drevo a vymetat komin nepojdem

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2022 19:52

bram no hlavně, že ti nic nenašli. Ale jinak teda uf, odpočívej, co můžeš

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:53

Janulik03 

Já si nestěžuju na gazdinku, to vůbec... ale to je právě to, že nad tou gazdinkou musí bdít ještě nějakej dráb a rozdávat a plánovat úkoly. 

Někdy bych se tak chtěla poručit do vůle boží... resp. do vůle nějakýho vůdce... jen na chvíli teda!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. února 2022 19:59

bram to moc rada slysim, zrovna jsem na tebe myslela, ze malo pises ted

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. února 2022 20:00
Reakce na bram:

A jak jsem tu před měsícem psala o nálezu na CT hlavy, tak s úlevou píšu, že všecko dobře dopadlo a MR nic neprokázala.

​Výborně