Garfie tak to je ideal, protoze v podstate v zadnym vztahu neni jeden vinik a jeden obet (ted opomijim vylozeny extremy), vetsinou se proste rozjedou blby mechanismy, kvuli kterym pak jedna strana vic a vic blokuje a v druhe strane narusta frustrace.
Jeste me k tomu napada, ze partnerstvi je proste krehky system a kazde vychyleni z rovnovahy je zatez a je potreba hledat nove reseni.
U nas se ted treba hodne veci ukazalo tim, ze jsem ted po operaci a nemuzu delat spoustu veci, ktery jsem predtim zajistovala. A nejde vylozene jen o to fyzicky provedeni, ale i o mental load, protoze ten ted odmitam prevzit, panc mam jiny starosti. proste se naboural ten zajetej system a neni to jednoduchy ani pro jednoho. a to jsem si myslela, ze mame veci rozdeleny vicemene na pulku. ale ted se ukazalo, ze to neni pravda - partner se me dotazuje na kazdou picovinu a me to fakt hrozne stve. a neni to, ze by veci neumel nebo nezvladal, proste je pro neho jednodussi se na to zeptat me. normalne mi to je jedno, ale ted jak je mi blbe tak proste tuhle roli odmitam dal zajistovat.