Malenge viktorka_od splavu Děkuji vám moc! ![]()
![]()
Přiznání
Malenge mám úplně stejné úvahy:( Vždycky mi Rusko přišlo hrozně daleko, stejně tak všechny války, ale najednou se to tak přiblížilo.
Malenge vobec si neviem predstavit situaciu ani keby sme ustupili ani keby sme neustupili. Neviem si predstavit zit tak ako to bolo pred 89 a tiez si neviem orrdstavot ked neustupime, ze sa bude bojovat aj na nasom uzemi. Mam rodinu na vychode Slovenska, blizko hranoc. Bratranec je policajt a uz dostali plnu vystroj a prikaz ist na hranice, na hraniciach ze su obrovske kolony a ludia odtial masovo utekaju (pustaju ich). Vobec netusim co Putina k tomuto vedie a uz vobec nechapem, ze to Rusi akceptuju a nevzburia sa. Predstava, ze v roku 2021 niekto ide expandovat bola pre mna este rok, dva dozadu uplne nepredstavitelna. Ale fakt sa bojim a realne som rozhodnuta v propade ak sa to prenesie sem odist s detmi a muzom do ineho statu...
Evaeva Ja vecne ctu o konfliktech a rozciluju tim rodinu. O Rusku plkam posledni roky hodne a az dneska mi manzel volal (jsem u rodicu) a byl uplne prepadly. No a ja jsem prepadla jeste vic, ze to fakt nastalo.. Byla jsem na Ukrajine, Krymu i v Rusku, a ted mi to prijde jako bajna doba, vsechno se zmenilo. Bojim se, kam az to vsechno vyeskaluje...
Jos já jsem psala kamarádce do Kyjeva, je to uplná marnost. Doufali, že to nedojde takhle daleko, ale ráno je vzbudil hluk letadel a výbuchy a zjistili, že jsou doopravdy ve válce
ptala jsem se, jestli zůstali v Kyjevě, a ona na to - no my nemáme kam jít, vždyť jsme tu doma. Mimochodem seznámily jsme se na Krymu, to je taky smutná historie. Bojím se toho samého jako ty - kam až to zajde...?
Mohučanka to je tak smutný. a hrozný
DrowRanger mas naprostou pravdu, člověk se najednou nediva do budoucna s nadšením, ale s velkými obavami
V 70. letech, kdy jsem tak nějak rozum brala, jsme všichni svorně ( a pochopitelně nikoliv na veřejnosti) prostě nenáviděli Rusáky. Přeneslo se to do všech oblastí - nefandilo se ruským sportovcům, s despektem jsme se dívali na vše, co pocházelo z bývalého Sovětského svazu, kvůli osmašedesátému jsem nenašla až na výjimky ani cestu ke klasické ruské literatuře. Přístup k této "Říši zla" se tak nějak celospolečensky začal opatrně lámat možná nástupu Gorbačovova, nicméně mé generaci i těm starším a o něco mladším prostě naši slovanští bratři z východu k srdci nepřirostli nikdy. Současná situace naznačuje, že ona "ruská pachuť" zdaleka nekončí.
Jos ja si bohuzel myslim, ze lip uz bylo a ze tech nekolik desetileti miru v evrope byla vyjimecna etapa. a do budoucnosti hledim spis pesimisticky.
Mohučanka Presne. Jestli to Putinovi "projde", co ho zastavi. Strach uz musi mit Pobalti nebo Finsko (o nas nemluve). U nas v pohranici je hodne ukrajinskych kluku na pracovni viza, cast se jich bude vracet bojovat a jiste se budou snazit dostat nektere rodinne prislusniky do cech. Je to takova beznadej, vubec dneska nedokazu rozumne fungovat.
Lilly_Ku No prave, toho se prave obavam.
DrowRanger hranice se pro uprchlíky otevrou, to se dalo cekat, nebudou pravděpodobně potřebovat ani doklady.
Jinak pokud je to preleje na území NATO, nebude moc kam utéct. Navíc Putin už vyhrožuje, že pokud Kyjev nedobyje konvenčními prostředky, sáhne k jaderným zbraním.
Je mi úplně špatně.
Dalia Na to se nedá nic napsat. Kdykoli piš, volej. Jsme s Tebou.![]()
Lilly_Ku Abych se přiznala, je mi z toho úplně zle.
Ale bohužel jsem to čekala. Nemám o pánovi z Mordoru žádné iluze.
DrowRanger Je to hrozný,mne je těch lidí hrozně líto, kam jako z těch hranic půjdou. Děti bez školy zase, někde bivakovat v nuznych podmínkách, fakt hrozný. Za hranice se v myšlenkách už vůbec nedívám. To nejde. Měla jsem na dřív nějaké kamarádky z Ukrajiny, tak jsem si dneska pobrecela taky.
Jos ja si bohuzel myslim, ze lip uz bylo a ze tech nekolik desetileti miru v evrope byla vyjimecna etapa. a do budoucnosti hledim spis pesimisticky.
s tím souhlasím
není mi z toho dobře a ani ostatním, se kterými mluvím :-(
včera jsme byli s mužem u babičky, od roku 1931 do 1938 žila s rodiči v Donbasu a Mariupolu.. ona si asi úplně neuvědomuje, co se tam dnes děje (mozek jí ale funguje na její věk skvěle, myslím to tak, že nové zprávy spíš nesleduje), spíš vzpomínala, jak tam prožívala dětství a jak se v listopadu 1938 vraceli sem a jak 15. 3. 1939 pro ni šel tatínek do školy a sněžilo
Jinak pokud je to preleje na území NATO, nebude moc kam utéct. Navíc Putin už vyhrožuje, že pokud Kyjev nedobyje konvenčními prostředky, sáhne k jaderným zbraním.
Nemáš prosím zdroj?
A teda doufám, že se sankcemi se nezapomene i na Bělorusko.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí