Dalia zavádět opakovaně port u tak křehké ženy jako jsi ty není jednoduché, je to výkon "naslepo", max s dopomocí ultrazvuku / ale jak píši výše, moc prostoru pro ultrazvukovou sondu pod klíční kostí u tebe není/, co si pamatuji, tak to nebylo jednoduché, určitě jsi neležela nehnutě - což není výtka, ale opět jsem užaslá, že nepracovali v kombinaci lokálního opichu a analgosedace....
Pochopila jsem, že nový port budou zavádět v tom Brně - to už jistě bude v pohodě. Budu moc držet palce! Do toho Znojma bych dala vědět, jaký to mělo vývoj, nechť se poučí.
Myslím, že jsem se nehýbala. Jen jsem si zarývala nehty do břicha.
Ano, nový port budou zavádět v Brně Bohunicích na IHOK.
V roce 2019 jsem utekla ze znojemské onkologie. Napíšu to laicky - bylo mi pár dnů zle, neměla jsem jakoby kyslík, byla jsem zadýchaná i v leže a strašně mi bušilo srdce (120 tepů v klidu). Bylo to v době chemoterapií. Když jsem se primáře onkologie, který stál u mé postele a vzdychal nad tím, jak rychle mi jede srdce, zeptala, proč se to děje, řekl, že NEVÍ! A chtěli mi dát plánovanou dávku chema. Tak já ještě ten den volala s prosíkem do Brna onkoložce, ke které jsem před tím chodila na biologickou léčbu. Vzala si mě do péče a byla zjištěna silná toxicita, dostala jsem několik transfuzí a zařídila alergologické vyšetření, kde se potvrdilo její podezření na alergii na karboplatinu. Chemo jsem pak absolvovala v desenzitivním programu na JIP.