Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:32

Dalia zavádět opakovaně port u tak křehké ženy jako jsi ty není jednoduché, je to výkon "naslepo", max s dopomocí ultrazvuku / ale jak píši výše, moc prostoru pro ultrazvukovou sondu pod klíční kostí u tebe není/, co si pamatuji, tak to nebylo jednoduché, určitě jsi neležela nehnutě - což není výtka, ale opět jsem užaslá, že nepracovali v kombinaci lokálního opichu a analgosedace....

Pochopila jsem, že nový port budou zavádět v tom Brně - to už jistě bude v pohodě. Budu moc držet palce! Do toho Znojma bych dala vědět, jaký to mělo vývoj, nechť se poučí.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:33

Dalia Achjo, Dali! Já už bych Ti tak přála, aby po všech těch špatnejch zprávách přišly nějaký fakt dobrý, a aby všechnu tu bolest přebila nějaká veliká radost a celej ten řetěz smůly prolomila!

Zatím vidím alespoň maličkaté plus v tom, že když už Ti teda port musí zavádět znova, bude se to alespoň dít na pracovišti, které by mělo být fundovanější. Moc Ti držím pěsti, ať to tak je a s portem to máš tak, jako to kdysi měl můj táta, kterýho to skoro nebolelo a za dva dny o něm, až na ten hrbolek na hrudi, prakticky nevěděl.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:37

Dalia Strašný, já už se nedivím, že nás z naší okresní nemocnice zrazovali.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2022 15:55

Děvčata, děkuji, že mi děláte vrbu a dodáváte útěchu. Už jsem doma, vyřízená, bolavá, stále to hodně bolí. Ale cítím psychickou úlevu, že je to venku a jsem v rukou brněnských odborníků.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2022 16:31
Reakce na Fiction:

Dalia zavádět opakovaně port u tak křehké ženy jako jsi ty není jednoduché, je to výkon "naslepo", max s dopomocí ultrazvuku / ale jak píši výše, moc prostoru pro ultrazvukovou sondu pod klíční kostí u tebe není/, co si pamatuji, tak to nebylo jednoduché, určitě jsi neležela nehnutě - což není výtka, ale opět jsem užaslá, že nepracovali v kombinaci lokálního opichu a analgosedace....

Pochopila jsem, že nový port budou zavádět v tom Brně - to už jistě bude v pohodě. Budu moc držet palce! Do toho Znojma bych dala vědět, jaký to mělo vývoj, nechť se poučí.

​Myslím, že jsem se nehýbala. Jen jsem si zarývala nehty do břicha.

Ano, nový port budou zavádět v Brně Bohunicích na IHOK.

V roce 2019 jsem utekla ze znojemské onkologie. Napíšu to laicky - bylo mi pár dnů zle, neměla jsem jakoby kyslík, byla jsem zadýchaná i v leže a strašně mi bušilo srdce (120 tepů v klidu). Bylo to v době chemoterapií. Když jsem se primáře onkologie, který stál u mé postele a vzdychal nad tím, jak rychle mi jede srdce, zeptala, proč se to děje, řekl, že NEVÍ! A chtěli mi dát plánovanou dávku chema. Tak já ještě ten den volala s prosíkem do Brna onkoložce, ke které jsem před tím chodila na biologickou léčbu. Vzala si mě do péče a byla zjištěna silná toxicita, dostala jsem několik transfuzí a zařídila alergologické vyšetření, kde se potvrdilo její podezření na alergii na karboplatinu. Chemo jsem pak absolvovala v desenzitivním programu na JIP. 

Offline Luna
10869 příspěvků moje polička 22. března 2022 17:28

Dalia Tak na IHOK ti to neposerou, tam jsou fakt super... Mimochodem, jsem tam dnes měla jít, ale je asi zakletej den a taky mi to nevyšlo, obě děti lehly.

Ale někdy mám i takový ten pocit provinění, že ty v tom musíš pořád opakovaně být a u mě to šlo relativně dobře, nakonec jsem to zvládla i bez portu, i když mi říkali, že časem asi potřeba bude...

Kdykoli se ozvi, mně nebo sem, v tomhle sama nebuď. Všichni jsme s Tebou.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 22. března 2022 18:12

Dalia možná ti děláme vrbu...možná dodáváme útěchu...ale ty NÁM dodáváš sílu a odhodlání jít dál a nepiplat se se svými stesky a bolístkami...my děkujeme tobě

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2022 18:49

Luna Luci, přeji Ti, abys port nepotřebovala. Ale kdyby náhodou někdy ano, neboj se ho. Dost pomáhá.

No, dnešek byl skutečně výživný. A celý týden taky.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 23. března 2022 08:04

Dalia myslim na Tebe. At uz jde vse podle planu a bez komplikaci. Na onko ve Znojme uz bych nikdy nesla.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. března 2022 10:40

Ginger Děkuji. Nemáš, doufám, s onkologií ve Znojmě osobní zkušenost? Trošku to tak z Tvého příspěvku vyznívá.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 23. března 2022 16:17

Dalia zkusenost nemam, jen me desi Tvoje zkusenosti. Ty bys mela mit to nejlepsi peci.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. března 2022 18:40

Milý deníčku, dnes se necítím dobře. Fyzicky dobře a tím pádem se opět propadám do svých strachů. Je tohle poslední jaro, které prožívám? Dočkám se vnoučat? Neumřu dřív než moje zvířata? A tak dále a stále dokola.

Taky čtu knížku o jedné ženě. Celkem mě baví, ale před chvílí jsem v ní četla něco, co mi dnes nepřidalo ... "Ve dnech po chemoterapii se cítí, jako by opravdu umírala. Je to divné, pomyslí si ne poprvé, proti smrti bojuju malými dávkami smrti. ... Jsme dohodnutí? ptá se lékař. Ano, přikývne Olga a zmocní se jí pocit, jako by stvrdila dohodu s ďáblem, protože chemoterapie není nic jiného než peklo na zemi."

Včera volala onkoložka. 6. 4. dostanu v Brně nový port a hned i první dávku chema. Musím tam ležet dva nebo tři dny, jak říkala. Taky říkala, že bude kontaktovat znojemskou nemocnici ohledně mého zprzněného portu, aby to už nikomu dalšímu neudělali. Deníčku, napadlo mě, že se ten katetr měl utrhnout úplně. Mohla jsem umřít rychle a nečekaně a nemusela prožívat peklo na zemi. Mám strach.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 26. března 2022 18:51

Dalia Dali - chemo je peklo na zemi, to vím! Bohužel jiná cesta k cíli, který máš před sebou, nevede! Tvé obavy jsou naprosto pochopitelné - v současnosti se bojíme všichni - o sebe, své blízké, o svět, který známe, a je nám ouzko při pomyšlení, že přijde svět, který poznat nechceme.... Radu, jak  všechny tyhle strachy zahnat, nemám - sama bych ji potřebovala. Snad jen - pokud ti to pomůže, svěřuj se nám. Nebuď na to všechno sama. Knížku vyměň za jinou - detektivku, humoristický román, zamilovaný romantický blábol ...... za cokoli, ale nesmí tam být slova, která jsou teď pro tebe tabu.

Ty víš, jak moc ti rozumím!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. března 2022 19:01

Hanka H Vím, Hani.

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 26. března 2022 19:11
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 26. března 2022 19:16
Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 26. března 2022 19:29

Dalia  bude lip.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. března 2022 19:47
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 20:31

Dalia Dali, prožíváš hrozně těžké období ještě na pozadí té složité situace ve světě. Navíc je to pro tebe už po několikáté, to musí být strašně náročné. Myslím na tebeMám pocit, že si návštěvovala psycholožku, docházíš tam ještě? Neměla bys na to být sama.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. března 2022 21:06

Evaeva Chodím, ale jsou tam dlouhé časové prodlevy. Má hodně pacientů.